חימר נוזלי

אפיקה

New member
חימר נוזלי../images/Emo123.gif

כבר הרבה זמן חיכתי לעשות את פעולת העברת התמונה על החימר הנוזלי, היו לי שפע רעיונות ואספתי מלא תמונות...אך כל פעם בעיה אחרת, אין מדפסת, אין דיו, אין דפים מתאימים. היום סוף סוף היו לי את כל המצרכים הדרושים אז יאללה לעבודה. רציתי לנסות 2 דרכים באותה אפייה ושתיהן נכשלו. אני מפרטת את השלבים כדי שתוכלו אולי להגיד לי מה לא היה בסדר. אז ככה: דרך 1: נייר טרנספר- 1.הדפסתי על הניר את התמונה. 2.מרחתי חימר נוזלי על פימו. 3. הצמדתי את התמונה הפוך והידקתי. 4.הכנסתי לאפייה כמספר דקות. 5. שקילפתי את נייר הטרנספר לא כל התמונה ירדה, היו המון חורים קטנים. 6.זרקתי לפח :( דרך 2:הדפסה על נייר מדפסת רגיל- 1.הדפסתי תמונה. 2.מרחתי חימר נוזלי. 3.אפיתי 25 דק על החום הנכון. 4.לקחתי מטלית רטובה וקילפתי את הנייר. 5.התוצאה-התמונה יצאה לא ברור, פיגמנטים מאוד חלשים. אשמח להכוונה לילה טוב אפי

Ariballa

New member
אני יודעת מה אני עושה ערה ב-6:30 בב

וקר אבל לא חשבתי שייש עוד משוגעות לדבר כמוני

תמי שבט

New member
אפיקה, אני יכולה להמליץ לך על דרך

שעד היום הצליחה אצלי. אני מאמינה שזאת הדרך הטובה ביותר כיוון שגם אני עברתי מסלול מכשולים עד שיצא משהו. מדפיסים את התמונה/ציור על ניר טרנספר, זה שמיועד להדפסה על חולצות. מניחים את התמונה הפוכה על גבי משטח הפימו. מהדקים טוב טוב את התמונה למשטח (אפילו נקודה קטנה שלא תהודק למשטח לא תודפס!). בצד התמונה, בחלק הלבן, משאירים פינה מהנייר (1 ס"מ או פחות) מקופל קלות כלפי מעלה, כדי שיקל עליך לקלוף אותו. מכניסים את הפימו עם התמונה לתנור שחומם מראש(!) ל-130 מעלות. אחרי אפייה של 5 עד 7 דקות (זה כבר עניין של נסיון אישי ואני ממליצה שבפעם הראשונה תנסי 5.5-6 דקות) מוציאים מהתנור וקולפים את הנייר. הפינה שקפלנו קלות תעזור בקילוף. התמונה מופיעה על גבי הפימו אבל אינה מקובעת עדיין. מחזירים את הפימו לתנור להמשך האפיה ואחרי 20-25 דקות אפשר להוציא מהתנור. עוד משהו: לא מורחים פימו נוזלי וגם לא צריך קרח (בכלל לא ברור לי למה משמש הקרח במקרה הזה. אני משתמשת במי-קרח רק להבלטת שקיפות של החומר.) אשמח לשמוע על תוצאות עבודתך. בהצלחה!

אפיקה

New member
תודה לך תמי,../images/Emo140.gif

אני אנסה את השיטה שלך:) כמה מוזר שלא צריך פימו נוזלי אבל שחושבים על זה, גם שמגהצים הריי לא משתמשים בחומר נוסף, רק הנייר מהווה את הפיתרון. אספר איך היה, תודה לך.

תמי שבט

New member
אפיקה, תקפידי גם שנייר הטרנספר

יהיה טרי. הנייר הטוב ביותר הוא זה עם העיגולים הירוקים על גבו+מגהץ.

אפיקה

New member
נייר טרי????../images/Emo6.gif

על זה עוד לא שמעתי... הנייר שלי הוא מאופיס דיפו ועם תמונה של משבצות אדומות מאחורה :( תודה על הכול.

תמי שבט

New member
לא מכירה את המשבצות אבל אם זה

מאופיס דיפו יש להניח שזה בסדר. וטרי: ניר שבילה על המדף בחנות הרבה זמן מאבד מעט מיכולת הטרנספר. גם זה מנסיון אישי.

ו י קה

New member
לדעתי, 2 סוגים של נייר...השיטה? -->

על מנת להבטיח הצמדות טובה של התמונה לפימו בעזקת הנוזלי היא ע"י העברה במכונת פסטה. בשיטה הזאת את יכולה להשתמש גם בנייר טרנספר, גם בנייר להדפסת תמונות (לא נייר רגיל, אלא נייר באיוכת טובה יותר שמשמש להדפסת תמונות כמו לדוגמא של hp) וניתן גם על נייר רגיל ואז הרטבת הניר על מנת לחשוף את התמונה אבל זו השיטה ה"מעפנה" ביותר..לדעתי כמובן
-את חותכת את התמונה, תוך השארת שוליים צרים. מטפטפת מעט, עם דגש על מעט נוזלי ומורחת בעזרת האצבע על התמונה, ככה שעל כולה יהיה נוזלי, אבל שוב שכבה דקיקהההה -מרדדת במכונת פסטה פימו לבן על דרגה 7 (דק), מניחה עליו את התמונה עם הפנים כלפי הפימו. -לוקחת נייר אפיה וגוזרת אותו ככה שיעבור במכונת הפסטה, מקפלת ומכניה בין הקפלים את הפימו עם התמונה. -מעבירה שוב את התמונה עם הפימו במכונת הפסטה על אותה דרגה כמו קודם-לצורך העניין דרגה 7. -לאחר מכן חותכת את שאריות הפימו שבולטות מעבר לתמונה, ומכניסה לאפיה רגילה של 30 דק' בתנור. נותנת לעסק להתקרר וא -וואלה. נכון התהליך טיפונת ארוך אבל התוצאות מובטחות...
בהצלחה!! ויקה

אפיקה

New member
אז ככה: דיווחים לא משהו../images/Emo4.gif

עשיתי בשיטה של ויקה הפעם עם נייר פוטו גלוס. ההדפס ברב התמונות, במיוחד בצבעוניות לא יצא והפגמנט נשאר על הדף. רק בתמונה אחת שחור לבן הצליח לי, אבל גם לא 100%.

ו י קה

New member
אוי...זו אשמתי...שלא פרטתי בדיוק

באיזה נייר ניתן להשתמש, אם כבר משתמשים באלו של הפוטו ... אומנם מאוחר מדי (סורי) אבל אסור להשתמש בשיטה הזאת בנייר איכותי מאוד להדפסת תמונות ובעיקר לא בגלוסים...מהסיבה הפשוטה שהניירות היותר איכותיים והמשמשים להדפסת תמונה באיכות גבוהה, מטרתם היא ל"קלוט" את הדיו ו"לשמור" אותו בתוך הדף, זה בעצם מה שמיחד אותם. כמה שהנייר איכותי יותר ככה הסיכוי שהדיו יצליח להתנתק ממנו בעזרת הנוזלי הוא קלוש יותר..לכל חברה המייצרת ניירות להדפסת תמונות יש כמה איכויות של נייר..ולכן...אם בוחרים בשיטה הזאת יש לבחור את הנייר האיכותי הפשוט ביותר
.. לא פירטתי בנושא הזה מכיוון שהבנתי שיש לך את הטרנספר והנחתי שתשתמשי בו....

אפיקה

New member
איך אפשר לדעת מה איכותי יותר ומה

פחות? בסדנה המצולמת של נעמה ושרון הן גם ממליצות על הפוטו גלוס. תודה לך ויקה:)

תמי שבט

New member
אפיקה, תקדישי פיסת ניר טרנספר קטנה

ותנסי את השיטה שלי. היא עובדת!

אפיקה

New member
תמי דרלינג, קניתי גם את הטרנספר

וגם זה לא הצליח...אבל עדיין לא עשיתי לפי השיטה שלך. הקטע שאני יודעת שזה אמור לעבוד גם עם נייר פוטו, ומוזר לי שזה לא קורה... תודה על התמיכה

אפיקה

New member
טוב, לאחר המון המון ניסיונות, רק עם

השיטה שלך הצלחתי... המון המון תודה לך על התמיכה וההסברים. חן חן, אפיקה

תמי שבט

New member
אני שמחה שעבד! גם לי לקח המון זמן

עד שהצליח. ואלפי הקטנה - הלוואי וכל מה שאת חושבת עלי היה נכון... אבל תודה בכל מקרה (ובריאות!)

למעלה