חיים הכט , קצת באיחור

א מ ש ל

New member
חיים הכט , קצת באיחור

אני לא יודעת איך הצלחתי להחזיק את עצמי רחוק מהמקלדת במוצאי שבת האחרון אבל הפעם סאן שיין הגיע קרוב מאוד לווריד במצח. נכון שלקח לי זמן להתאפס ולנסח תגובה הולמת למחדל הגדול אבל לפי איך שהלכו הדברים באותה תוכנית אומללה אין ספק שגם המפיקים חטפו לא מעט ריקושטים. אז זה השלב שאתם בטח שואלים על מה המהומה והתשובה צדיקות יתרה. כן מותר לנסוע עד 10 קמ"ש יותר. אתה בעקיפה רבאק גם שוטר לא היה עוצר אותך על מהירות בגובה חמש קמ"ש מהמותר ולנו מותר להיות יותר לרג'ים. אל תעמידו את עם ישראל למשפט צבאי כשהמשטרה ומערכת בתי המשפט יוצאים בנזיפה קלה על חלקם בשיחרור מתאבדים פוטנצילים לכבישי ארצנו. מתי תכניסו לראש נסיעה מהירה בטווח הנורמלי לא הורגת, נהגים שנוסעים תוך סיכון כל אלה שמסביבם הם האשמים ולא משנה אם הם נוסעים על חמישים קמ"ש. אלו שחוצים נתיבים כמו מופרעים ומזגזגים על הכביש לא משנה אם הם יסעו על מאה ויעקפו רק מימין הם מלחיצים, נדחפים, ומעצבנים את כל מי שמסביבם. דבר נוסף הוא הנהגים בעלי גליון עבירות עד אפריקה ובחזרה שעדיין נמצאים על הכביש. מה לא הפנמתם שהבן אדם הוא סכנה מהלכת מערכת האכיפה בארץ , תתעוררו! סאן שיין לך תטריד אותם, אתה מפריע לנו להתרכז בכביש.

ובכל זאת...

תשמעי, את צודקת, סביר להניח שלא יקרה כלום בגלל 10 קמ"ש עודפים, הכל לפי תנאי הדרך. סביר להניח שגם חיים הכט בעצמו היה עושה את זה. אבל בכל זאת. המהירות המותרת היא חוק, ומאחורי כל חוק עומדת סיבה. אם חיים הכט בא ועושה תוכנית על עבירות על חוקי התנועה, שגורמות לתאונות, והוא שואל שאלה על המהירות המותרת - ציפית שהוא יגיד שהיא 10 קמ"ש מעל?

The Broken Bit

New member
כן אבל הוא לא צריך לקחת את החוק

לידיים. לדוגמה- הייתה שאלה האים מותר לקצר דרך תחנת דלק. התשובה בנכונה הייתה שאסור – והוא אומר שלפי החוק זה מותר! האנשים שאנו מותר נפסלו. אני מצפה שהתשובות יהיו עם פי החוק ולא על פי דעותיו האישיות שהן לא גלויות לכל. באופן כללי הוא בסדר אבל אנשים בעלי השפעה כמוהו צריכים להיות יותר זהירים.

pr3998

New member
"ומאחורי כל חוק עומדת סיבה"

אכן.. והסיבה היא גביית כסף. די עם התמימות: מצידם שיהיו גם 1000 הרוגים מתאונות לשנה; העיקר שיש תקציב למשטרת המאפיה (המוכרת יותר בכנוי משטרת התנועה), כדי לאפשר המשך סחיטת כסף מהנהגים ע"י רכישת מלכודות מהירות נוספות. מכוניות חותכות נתיבים, מתפרעות על הכביש? מה איכפת להם, העיקר שמאחורי פינות, בכבישים רחבים וריקים, יש מכמונת מהירות חדישה שמופעלת על ידי 2 שוטרי המאפיה! וכל זה בגבוי בית המשפט של המאפיה, בית המשפט לתעבורה, בו הנהג אשם כל עוד לא הוכח אחרת. אם אני טועה, אז תאמרי לי, למה ככל שמכבידים את האכיפה על העבירה האחת והיחידה הזו, יותר ויותר אנשים מתים ונפצעים בתאונות??? האמת פשוטה, ואין טעם לנסות להכחיש. זה בגלל שאין לאכיפה הזו שום קשר להצלת חיים.

The Broken Bit

New member
לכן יש שני מושגים

שאנשים בד"כ מתבלבלים ביניהם. מהירות מעל המותר ומהירות מופרזת. ובכן מהירות מעל המותר זה מהירות שנקבע לפי החוק על פי סוג הדרך. מהירות מופרזת זה מהירות גבוה בהתאם לתנאי הדרך. לדוגמה: מהירות הנסיעה המותרת בעיר זה 50 קמ"ש. האם מהירות של 10 קמ"ש זה מהירות מופרזת? ובכן, אם הדרך פנויה ואין שום סכנה הרי שזה לא מהירות מופרזת. אבל, אם גם במהירות כזו הנהג פגע בילד הרי שזו הייתה מהירות מופרזת, הנהג היה צריך לשים לב ולהיות ער לאפשרות של מעבר ילד, במיוחד במקומות ידועים כגון בתי ספר.

למעלה