חייל קרבי
אבל הומו

SarcaSeriouS

New member
חייל קרבי ../images/Emo93.gif אבל הומו ../images/Emo34.gif

למי שלא מכיר אותי (שזה בעצם...כולם!) אני חייל קרבי בן 19. לא חובב גדול של המוסד הצבאי (בעצם, מי כן?). עברתי טירונות קשה ביותר (פיזית ומנטאלית, במיוחד מנטאלית...) שארכה כארבעה חודשים מעייפים.
עכשיו אני בשלב האימון המתקדם (עוד חודשיים של טחינה- ולא הממרח!).עוד מעט שוברים נהלים, המשמעת קצת מתחילה להתרופף ואני כבר מחכה גם לשבירת הדיסטנס (שתערך עוד כמה חודשים טובים\רעים).
עם המפקד שלי אף פעם לא היה לנו דיסטנס של ממש. הוא לא מפקד רגיל. הוא סיפר לי עד כמה הוא מעריך אותי על זה ששרדתי את הטירונות ונתתי את הרבאק בכל משימה שניתנה לנו. גם אם לא ממש אהבתי את המשימה (רוב הפעמים זה היה ככה). הוא טוען שעוד ייצא ממני לוחם מצוין ואפילו שוקל לשלוח אותי למכי"ם מוקדם (לא תודה!). אמרתי לו שהסיבה היחידה שעשיתי את כל המשימות בצורה טובה היא החשש מעונש על סירוב פקודה (ולא שיקרתי).
עד כמה שאני שונא להתאמן, בטירונות נתתי המון מעצמי ואני לא כל כך מבין למה. הרי המטרה שלי בסופו של דבר היא לצאת מקרבי. בחודש האחרון התחלתי לחשוב ברצינות על להישאר בקרבי (כלומר, אף אחד לא שואל אותי ממש מה אני רוצה אבל התחלתי לשנות את דרך המחשבה שלי). חשיבה לטווח הארוך אומרת לי שזה ייתן לי הרבה בחיים (ואני לא אתחיל לפרט פה מה).
עכשיו יש לי בעיה אחרת. אני מן הסתם בארון. מפריע לי שהחבר'ה במחלקה מכנים אחד את השני "הומו" כאילו שזו מן קללה שכזו. לא כיף לי להעמיד פנים שאני גם חושב שהמד"סניקית כוסית. לא קל לי כששואלים אותי על חברה. אני כל הזמן נבוך כשמדברים על בנות (פשוט כי אין לי קשר לנושא). שקלתי לצאת מהקרבי על סעיף נטייה מינית אצל המש"קית ת"ש אבל אני לא בטוח אם זה הדבר הטוב בשבילי. מה גם שכל העניין ייחשף להורים וזה הדבר האחרון שחסר לי עכשיו. מי יודע, אולי באמת עוד ייצא ממני לוחם... מה דעתכם בעניין?

resputin

New member
המממ..

דבר ראשון, ח"ח על העמידה בתנאים הקשים בטירונות
! אני בטוח שזה בכלל לא קל ויכול להיות מאוד מייאש לפעמים, במיוחד גם אם לא הכי רוצים לעשות את זה אבל עדיין עושים. בקשר לארון, למצב ולמש"קית ת"ש+ההורים. א', לי זה נשמע מאוד מוזר שאם אתה בוחר לצאת מקרבי בגין סעיף נטייה מינית זה ייחשף להורים. למה זה בהכרח צריך להחשף להורים? אתה משוכנע שאתה לא יכול לשמור על זה בפרטי? ואם לא, אתה לא יכול לחשוב על דברים אחרים שאתה יכול בגינם לצאת מהמסלול הקרבי? נשמע לי נוראי אם מעבירים מידע כמו סעיף נטייה מינית אם אתה לא רוצה להעביר אותו. זה לא כמו, לדוגמא, 21 נפשי\רפואי. ב', אם לומר לך את האמת, אני לא חושב באמת שאם תצא מהארון זה ישנה את המצב לטובה. או שיתנהגו כרגיל ואז הכינויים ה"מרנינים" ישארו, או שכולם ילכו על ביצים בסביבתך -ואני בטוח שאתה לא תרצה את זה. גם רוב הסיכויים, לדעתי, שהיציאה שלך מהארון בפניהם לאו דווקא תשנה את הכינוי ההדדי הזה, מכיוון ולצערינו התופעה היא רחבה יותר מ"סלנג צבאי" ויותר הפך ל"סלנג לאומי", החל מצ'חצ'חים בגיל 9 ואנשים בוגרים. מצד שני, אתה יכול לאמץ לך את שיטת ההתנהגות של לא-מספר-אבל-לא-מכחיש, דהיינו, זה שאתה בארון לא אומר שאתה צריך לומר שהמד"סניקית כוסית, או חייבת להיות לך חברה, או אתה צריך לדבר כל הזמן על בנות.. אתה יכול או לא לדבר בכלל על הנדון, להראות חוסר עיניין בנדון או פשוט לבחור בקפידה למי אתה מספר ואם אתה רוצה לספר. אני כן חושב שלמרות הקושי הנוסף, לא הנטייה המינית שלך היא זו שצריכה לבסוף לקבוע אם תשאר בקרבי או לא -אלא מכלול שלם של החלטות, שנטייה מינית (או חוסר התאמה עקב נטייה, או הרגשת חוסר נוחות עקב ארון וכו') תתפוס איפשהו שם מקום. ושוב, אתה ~משוכנע~ שמה שאתה אומר למש"קית ת"ש לא נשאר בניכם? אתה יכול גם סתם להתייעץ בה, אני מניח, אם כן.

dannnnnna

New member
כמה דברים חשובים..

אם אתה רוצה לצאת מקרבי על בטענה שאתה הומו... זה לא דרך המש"קית ת"ש.. פשוט כי זה לא שייך בכלל לנהלי ת"ש.. זה קב"ן.. וזה מוריד פרופיל (על סעיף של קשיי הסתגלות או משהו כזה)... דבר שני, כן הדברים האלה נשארים חסויים! ולא, הם לא יגיעו להורים שלך! דבר שלישי, בשביל להגיע לקב"ן אתה צריך שזה יעבור דרך המפקד שלך אז כדאי שתחשוב טוב טוב על מה להגיד לו... ודבר אחרון, אם כבר סיימת טירונות ואתה לקראת סוף המסלול יהיה לך יותר קשה לצאת בטענה שאתה הומו וזה מפריע לך כי עברת כבר הרבה ואתה לקראת סוף ההכשרה... במיוחד עם המפקדים שלך מתלהבים ממך כי הם לא ירצו לאבד חייל טוב והם יכולים לנסות לעקב/לבטל את זה... אבל מעבר לזה, לא נראה לך שלהשתמש בנטייה מינית כ"תירוץ" לצאת מקרבי היא קצת נוגדת את האינטרסים של ה"קהילה" שמחפשת שיוון? - נראה לי קצת צבוע מצד אחד לצעוק שאנחנו רוצים שיוויון זכויות ומצד שני להגיד שרוצים את זה אבל שהומואים לא יכולים לשרת בקרבי... סתם נקודה למחשבה..

garion20

New member
נקודה נכונה

אני מסכים עם דנה בקשר לכל העניין של האינטרסים של הקהילה אבל אתה יכול להשתמש בזה בתור עוד דבר שמקשה אתה יכול להגיד שככה זה לא מפריע לך כל כך אבל זה כן עזר לך להגיע למצב של שבירה אתה יכול לטעון שכל היחס לא מתאים לך בתור בן אדם שאתה מגיע לפרצי בכי לא מוסברים הקבן יגיד לך שאתה פשוט נמצא במצב של עומס יתר ואם ממש תשחק אותה יפה תוכל אולי להשיג ממנו המלצה על תופס 55 ואז מי יודע אולי לא תצטרך להוריד פרופיל;)

זה לא נוגד את האינטרסים של הקהילה

כי זה לא שהוא מפריד את עצמו מכולם בלי סיבה... חוסר השוויון, שדיברתם עליו, הוא שגורם לו לרצות לצאת מקרבי....

טלik

New member
אני חושב ש...

שאם באמת אתה רוצה להישאר בקרבי אז כן.. תסתיר ת'מיניות שלך... אל תיתן לדבר כזה לעצור ממך לעשות משהו שאתה אוהב. או יותר נכון רוצה לעשות וחוץ מזה.. מתעלמים מקללות של "הומו" וכאלה.. הריי לא רק בצבא אתה שומע את זה.... חחח גם באזרחי מקללים אחד את השני ככה.. וחוץ מזה אני במצב שלך פשוט לא הייתי מתייחס... ואתה לא חייב להעמיד פנים שהמדסניקית כוסית.. תמיד אפשר לסתום ת'פה. אבל תעשה מה שהכי נראה לך בהצלחה

SarcaSeriouS

New member
כמה דברים שלא אמרתי קודם...

קודם כל, כבר ניסיתי ללכת לקב"נית אבל היא יותר מטומטמת ממטומטמת. ניסית לדבר לליבה, שתבין אותי כמה קשה לי במקום הזה וכמה אני נשבר פה נפשית אבל היא לא התייחסה אלי ברצינות. בקשר לכל העניין של שיוויון בקהילה, אני כבן אדם לא מתאים לקרבי. זה שאני בעל נטיות רק מגביר את הקושי להסתגל למקום ולאנשים. אף אחד לא טען שהומואים לא יכולים להתגייס לקרבי, אבל המציאות מוכיחה שיהיה להם הרבה יותר קשה שם (ואני לא מדבר על המקלחות-זה ממש שטויות מה שחושבים על זה). את הקושי של ההסתגלות כבר עברתי. עכשיו מגיעה הבעיה של ההומור של החברה על הומואים. כשאתה נמצא עם אנשים תקופה מסוימת הם מתחילים לקלוט אתך, ואני חושש שבסופו של דבר הם יבינו למה אין לי חברה ולמה אני לא צוחק איתם על בדיחות של הומואים. להתעלם מהם זו לא אופציה. מבחינתי,לשחק אותה כל השירות. הרי כשיגלו (אם יגלו) עלי, יעיפו אותי בטיל מקרבי ולא בטוח שאני בכלל מעוניין לעזוב את הקרבי.

dannnnnna

New member
אתה חי בסרט!!!

לא יעיפו אותך מקרבי בגלל שאתה הומו - לצבא לא אכפת מה אתה עושה במיטה ועם מי.... אני אפילו מכירה 2 הומואים שעושים בקרבי את כל השירות שלהם... אחד יצא לקורס מפקדים ואחד לקצונה.. שתיהם לא טרחו להסתיר את העבובדה שהם הומואים בזמן השירות שלהם... (אבל נכנסו לארון אחרי כחלק מהדיסטנס..).. ככה שלא.. העובדה שאתה הומו לא אמורה להפריע לך לשרת בקרבי או להפריע לצבא שתשרת בקרבי - ובגלל זה זה לא סיבה לצאת

dannnnnna

New member
ועוד דבר..

עניין ההומור לא ישתנה עם תהיה ג'ובניק ההומור הזה לא בא ממקום של לוחמים הוא נמצא בכל מקום אצל ג'ובניקים וגם מחוץ לצבא ככה שזה שתצא מקרבי לא יעזור

resputin

New member
../images/Emo45.gif

נכון להיום אפשר בהחלט לומר כי לצבא כבר לא ממש אכפת מי עושה מה עם מי והאמת היא שזה מוצדק לחלוטין. מכיוון ואתה הומו, קשה לך לבצע פעולות מסויימות שקשורות במסלול הקרבי? לא. להיות הומו ולהיות בקרבי לא צריכים ונכון להיום לא סותרים אחד את השני. והסלנג, כפי שגם דנה וגם אני כתבנו בהודעות קודמות (ואני משוכנע שגם אחרים)- זה לא קשור להיותם קרביים או לא. בסלנג כזה אתה יכול להתקל בכל מקום, בכל תפקיד ובכל חלק בחיים שלך; צבא, עבודה, תיכון, אוניברסיטה וכן הלאה.

StarChild

New member
מאמי יש אפלו לא מעט חובלים הומואים.

טוב נו אז חייל הים הוא חייל של הומאים אז מההההה?????

well...

אם אתה שואל אותי, אם תצא מהארון לפני החיילים איתך בטירונות די סביר שהם קצת יתבגרו ויפסיקו להשתמש במילה "הומו" בתור קללה ואתה תוכל לשתף אותם ביחסים בינך לחבר שלך (אם יש כרגע). אני חושבת שהם יגלו בגרות שתפתיע אותך לטובה. עוד משהו-עוד לא ממש הבנתי מה בצבא גרם לך לשנוא אותו...האימונים? האנשים שם?

זוּט

New member
בקרוב אצלי?../images/Emo3.gif

אוף. אוף. אוף. אבל יהיה בסדר, חייב להיות בסדר.

מכיר תנושא מקרוב

אני גם חייל אבל אני לעומתך מחוץ לארון גם בצבא כל הבסיס יודע ולאף אחד אין בעיה איתי.גם לי יוצא להגיד לפעמים `הומו` כי זה סלנג שכזה לא צריך לקחת ללב

למעלה