חייב לקבל רעיונות מקוריים איך

חייב לקבל רעיונות מקוריים איך

מביאים לכך שהצאצאים ייכנסו למיטות מוקדם, הערב ייסגר סוף סוף ויהיה לי קצת אויר לעצמי למען השם, וגם לא אצטרך לגרד אותם בבוקר מהמיטות מרוב עייפות, שגם ככה אני גמור בבקרים. מה לא ניסיתי, חלק עובד חלק לא, ואל תגידו תתחיל עם האוכל / מקלחות / סידור תיקים לבוקר / סנדביצ'ים וכו', מוקדם יותר, יש גבול, מה נתחיל עם הטקס בארבע אחה"צ? מגיע 9 וחצי, עשר בערב, שעה מאוחרת כבר לחבר'ה שלי לכל הדעות והם עוד ממשיכים לשגע את אבא שלהם. נכון לא קטנטנים, אמנם בגיל יסודי, אבל בכל זאת, יש גבול.. האמת לפני כמה חודשים אמרנו לעצמנו נעשה סדר בבית הזה (האמת זה עבד לא רע תקופת מה), נשים לזה גבול, וכל אחד יישב ליד ילד, יקריא סיפור, ילטף בגב ככה בכיף עד לקטע האלוהי, שהם שוקעים בשינה ערבה, ואפשר לצאת על קצות האצבעות לקראת השקט המיוחל של הערב שמתחיל, ועוד במיטות שלהם, לא בסלון מול ה-dvd, ואז לנייד אותם למיטות, והחבר'ה האלה כבר לא קלים אז מי בדיוק העביר למיטות אם לא עבדכם הנאמן, וגם זה הרגל די דפוק. ועכשיו איך אני בדיוק אתפצל בין שלושתם כשהעסק לא מתחלק בינינו? טוב, די קיטורים להלילה, בקיצור אודה ואוקיר עצות ורעיונות איך מביאים לכך שכל הערב נסגר בשעה נורמלית?

destiny36

New member
הרגלים

לפני כמה חודשים היית שומע אותי מקטרת "אוף הם כבר גדולים לא נרדמים לפני תשע וחצי עשר" היום זה אחרת. בחודש האחרון החזרתי את הזמנים שהיו לפני כן. ילדים כשמוותרים להם רוצים עוד. תגיד להם בשמונה הם ישנו בשמונה וחצי. אז עכשו כשהתוכנית מסתיימת בשעה 20:40 הם למדו לבד לקרא לי "אמא בואי לחיבוקי". ישר נכנסים למיטה פורשים ידיים לצדדים. מנשקים ומאחלים לאמא "חלומות גמדים" ואמא מחבקת מנשקת לא שוכחת להגיד כמה היא אוהבת ומאחלת לגמדים לקום כמו ענקים! ובבוקר הם קמים יותר מוקדם יותר רגועים ואפילו יותר מבריקים (תרתי משמע). עובד עובד תאמין לי שהכל תלוי בהתמדה שלנו.

כן נכון הרגלים זו מילת המפתח איתם

ו-20:40 זה ממש מעורר קנאה.. כשזה רק אני אז מצליח איך שהוא לכוון ולהשתלט, הבעיה היא כנראה שיש אחרים איתם, כשאני מגיע מדי פעם מאוחר בערב, ואז חגיגה... הקו צריך להיות שגם אם יש מישהו אחר מהמשפחה איתם, השעות שאבא קובע מחייבות, אם כי קשה לאכוף את זה. כל טוב

destiny36

New member
אני מבינה

שאתה מתכוון שכשהם אצל הצד השני ההרגלים צריכים להימשך.. מה שמזכיר לי שפעם אמרו לי הבנים שאצל אבא מותר עד מתי שרוצים ביום שישי או בחופשים. אבל יום אחד נפלט להם שאצל אבא בשמונה הם במיטה..אהההההההההההה ולמרות שאנחנו לא מתוקשרים אני והוא.בנושא של השינה לרוב אין ויכוח. למזלי כשהם אצלו הוא גם עומד על השעה שהוא מציב להם והם מבינים שככה זה אצל אבא. אז בהמשך לאצל אבא הם למדו שוב בחזרה שגם אצל אמא. תמיד עמדתי על שעות השינה. בשנה האחרונה קצת הטשטשו הגבולות. והיום כשחושבת על זה. שעות השינה הן לא רחוקות מה-א-ב של הצבת הגבולות. היום זה עוד תוכנית. מחר זה עוד מעט שעורים..וכן הלאה. אז מותר גם להורים לוותר כשצריך. וגם אם טעינו אפשר תמיד לתקן. במיוחד כשאנו ההורים ולפחות מה נותר לנו אם לא ללמד אותם שבחיים יש חוקים וכללים שהם ברורים. אם אפשרי שתשתף את הצד האחר ששומר עליהם. כן יטב.

הצבתי כבר למי שעוזר לי

את הקו הכללי, ושיתפתי. אכן חשוב. אגב, הם לא בצד השני, בני משפחתה נפלאים ובאים אליי להקל ולשחרר אותי. אני אגב שמתי כאן את ההודעה מתוך הנחה שגרושים/שות / פרודים וכו', יכולים לשתף מנסיונם לגבי ההתמודדות עם ענייני חינוך (ונכון אכן שזה הכל עניין של גבולות) לבד, ולא בזוג, אחרת הייתי שם את ההודעה וללא קשר בפורוןמים של ילדים והורים וכו'.. בכל אופן תודה על התובנות

a n a t i 3 3

New member
בשמונה למיטות../images/Emo70.gif../images/Emo133.gif../images/Emo88.gif

יש לי שני ילדים.. (כיתה ו' וכיתה ה') שנים הם יודעים שבשמונה נכנסים למיטות! יש להם בחדר טלוויזיה, DVD, ספרים.. מותר להם לעשות הכל עד איזו שעה שהם רוצים אבל במיטה. חינוך להרגלים.. זה כל הסיפור

טוב אז זה גם רעיון

לארגן לכל אחד dvd משל עצמו, טלויזיה, וכו'. בסדר, ממילא אני הולך לשפץ את הבית, שלכל אחד יהיה חדר נורמלי. כעת יש רק לאמצעית, בת 10. אגב שמונה בערב נראה לי מוקדם, בכל אופן כל הכבוד לך!

ויש גם את השיטה

שלתקתק את ארוחת הערב, להניח להם על השולחן,להדליק דוד, להכין בגדים לאחרי מקלחות, לפזר לחלל האויר הצהרות בסגנון "כשאני יורד למטה חסר לכם שאני מוצא כאן מישהו ישן, שגם אכל וגם התקלח - בסגנון הפוך על הפוך (וזה טוב רק לפעם אחת מן הסתם.." ולעלות לחדרי, לסגור הדלת, ואחריי המבול... מה אתם אומרים על זה, מישהו ניסה פעם?

כן חינוך להרגלים

מסכים, מקבל ואנסה ליישם. ואם עדיין לא יהיה שקט בערב אין ברירה, פשוט צריך לנסוע לכמה ימים מחוץ לעיר...בשביל לא להתחרפן...

גלי10

New member
../images/Emo2.gif בשעה שמונה ? בגיל ה' ו' ?

במיטה? זה כמעט חצי יממה ! שהם במיטה? WOW אלו בערך השעות שרק מתחילים החיים בצוותא בבית , בערך ... ענתי , אינך חוששת שהם ייתרגלו....לבלות חצי מהחיים במיטה ?
גלי , שבועיים כבר ישנה, כמעט רצוף

גם אצלי

בשעה שמונה הם במיטות אפילו ביום שישי כי זה כבר הרגל אצלם... לא תמיד הם נרדמים אבל בשעה שמונה נגמר אצלם היום ואצלי הוא מתחיל
(עד השעה עשר חחחחחחחחח יותר מזה לא מסוגלת
)

a n a t i 3 3

New member
ביננו.. מה רע במיטה?../images/Emo8.gif

כן, בשמונה הם בחדר.. אז מתחיל הבלאגן שלהם שם.. ושל רון ושלי בסלון
יש להם שם הכל.. טלוויזיה, סרטים, ספרים, עיתון, משחקים.. ביננו, מי צריך יותר?
מבחינתי שירקדו על המיטה שלהם.. אבל שיהיו בחדר

גלי10

New member
אהה

חדר זה לא מיטה
ולא שינה.. זו סתם הפרדת כוחות משפחתית . חחח גלי , הולכת ל"חדר" גם , כששולחים אותה. בכייף , למלו.

Rinattt

New member
אחחחח אצלי 19:00 דממת אלחוט../images/Emo9.gif

כי הן קטנטנות עדיין, ולא ישנות כבר צהריים, אחרי שהקטנה נרדמת אני מסכימה לגדולות לקום לקרוא ספר, לשבת איתי, לשחק קצת... עוד חצי שעה\שעה. (לפעמים). הכל הרגלים, אם תעמוד על שלך שבשעה כזו הם במיטות, לא תוותר, הם ילכו לישון. אם ידעו שאבא\אמא מתנדנד, אפשר לסבן אותו, אז חופשי יעשו בך מה שמתחשק להם.

ערסlight

New member
בעיה

אז ככה, אני מניח שהם לא ממש גרים אצלך. הכי טוב לעשות שינוי גישה. בזמן שהילדים אצליך הכי טוב להשלים עם עצמך שזה "זמן ילדים". ואז, אם תצליח, לא ממש ישתנה הרבה אבל יהיה לך הרבה יותר קל. זה בא מהגישה הכללית שבמקום לשנות את המצב [שכנראה מראש נתון לכשלון], תשנה את התיחסותך וגם תיערך בהקדם. [אולי תישן קצת לפני שהם באים, תכין תכניות מראש לאיך הזמן יעבור, קצת תלוי בנסיבות הפרטיות...] נראה לי שאתה ניגש לעניין בקטע של "קשה לי" ובכך נכנס ללופ שתיארת. הכי חשוב- אל תשכח שזו הבעיה שלך ולא שלהם. אם אתה מרגיש שאתה לא עומד בזה... שתף אותם בקושי שלך ותשאל אותם מה הם מציעים. הגישה צריכה להיות של פתיחות על באמת. נראה לי שאם תצליח, תהיה מופתע מהאפשרויות החדשות.

הכיוון שלך מעניין בעניין הגישה

הקטע הוא שהם גרים ועוד איך איתי, ולא הבהרתי עצמי טוב. פשוט אין אמא. אבל תודה בכל אופן

למעלה