חייב את עצתכם/ עזרתכם דיי דחוף!

d r o r y

New member
חייב את עצתכם/ עזרתכם דיי דחוף!

שלום לכולם. רציתי לשתף אתכם בדילמה שלי שאני חייב למצוא לה פתרון עד הערב. התקשר אלי היום מישהו שמעוניין לעבור אצלי עיסוי ארומתרפי (הוא הגיע אלי דרך פלייר שחילקתי). קבענו להערב ב 20:00. עכשיו, מה הקאצ'?........ הוא מעוניין לעשות את העיסוי בעירום מלא! כן, כן, בלי תחתונים. ואני אפילו לא ידעתי כל כך איך להגיב לו על כך, חוץ מאשר לומר לו שזה לא תואם את האתיקה המקצועית שלי. הבקשה הזו שלו אפילו מוזרה לי ומעוררת בי תהיות, אבל כמובן שלא אמרתי לו במילים האלה. הוא אמר לי שהוא כבר כמה פעמים עבר עיסוי בעירום מלא ושרק ככה הוא אוהב. ואני רוצה לשאול אתכם, מתוך הנסיון שלכם, הידע ומה שלמדתם- זו נשמעת לכם בקשה הגיונית? אתם מאמינים (או אולי אפילו יודעים) על מטפלים שעושים טיפול בעירום מלא? מה אתם חושבים? תודה על עזרתכם!

0 אור 0

New member
יש לי הרבה נסיון בנושא

מכיוון שאני "מטפלת הבית" של פשוט, ויש לי ולבן זוגי לאמעט מטופלים נטוריסטיים, אז הטיפול בעירום הוא משהו שיוצא לי לעשות די הרבה, בתקופות מסויימות שרוב המטופלים בעירום אני מתרגלת לטוב (אפלורז'ים ארוכים טובים כאלה על כל הגוף), ואז אפילו מעט מסורבל להתרגל חזרה לכל הלוגיסטיקהשל קיפול הסדין מסביב לתחתונים וכד'. אגב, טיפול בעירום לא אומר שלא מכסים את המטופל, ביחוד בחורף ועוד ביום קר כזה , שאנו רוצים לשמור על החום של האיזור שטופל. כך שהוא לא בהכרח חשוף. יצא לי גם לטפל בנטוריסטים חמי דם שלא מוכנים אפילו לכיסוי - בנסיבות של פסטיבל בקיץ זה בהחלט מקובל. אז הכל טוב ויפה. אלא מאי? שאכן, עד לפני כחודשיים היה לי פרסום שרץ באינטרנט והניב לי המון פניות (שבטח ראית בפורום עיסוי וכאן כל מיני חויות מהן) שגרמו לי להבין שיש לאנשים כל מיני קודים ורמזים משל עצמם - עיסוי בעירום מלא לא פעם מוביל לבקשות בהמשך להרפיה, מהמילים עיסוי מענג או מפנק אני כבר תופסת חלחלה, ועיסוי טנטרי (בקמץ) בכלל מצחיק אותי, שלא לדבר על זה שבזמן האחרון העקשנים שעוד מתקשרים למרות שאני כברבכלל לא מפרסמת שואלים אותו על סודות מדינה כמוסים (בת כמה אני ואיך אני נראית ..) העצה שלי - אם בטלפון הוא לא שאל ולא רמז על הרפיה, עינוגים ושאר ענינים אחרים, קבל אותו בצורה הכי מקצועית שאפשר. הוא מצדו יכול להיות עירום, אבל אתה מכסה אותו לפי שיקול דעתך, נותן עיסוי מקצועי ובזה נגמר הסיפור. אגב, עצה ששמעתי פעם מאחת המטפלות בספא (לא ניסיתי אז אין לי מושג אם היא עובדת) - אם יש זיקפה לגבר בזמן העיסוי, היא לוקחת מגבת מקופלת ומניחה מעל. לטענה זה "מרגיע" אני אישית פשוט מתעלמת. אם אני מעסה את הבטן, אני פשוט מתרחקת טיפה.

Besomet

New member
גבולות מטפל-מטופל

בתור מטפל בנפגעי טראומה, אני מאוד רגיש למושג של גבולות בחיי היום יום בכלל ובחלל הטיפולי בפרט. הגבולות בחדר הטיפולים שלך נקבעים על ידי חוקי אתיקה, החוק במדינת ישראל ובראש ובראשונה התחושות שלך ושל המטופל/ת שלך. ייתכן כי מגע בכפות הרגליים לא נעים למטופל מסויים. אתה תכבד את תחושותיו ותמנע ממגע באותו איזור. באותה מידה הבקשה של עיסוי בעירום צריכה לכבד גם את תחושותיך כמטפל. נשמע שאתה לא חש בנוח עם הסיטואציה וזו עילה מספיקה לא להכנס אליה. אחד הדברים המהותיים ביותר שאני שואף ללמד נפגעי טראומה הוא להקשיב לתחושות הגוף שלהם. מה הגוף שלך אומר לך? אם הגוף שלך מאותת לך שזה לא מתאים לו, זה לא משנה אם האתיקה המקצועית והחוק במדינת ישראל מחייבים עיסוי בעירום מלא. היה נאמן לעצמך ולאמת שלך כמטפל. בהצלחה, לירון

d r o r y

New member
הרגע דיברתי איתו....

מסתבר שהוא בכלל חשב כי מדובר על עיסוי אינטימי (ומהמילה אינטימי אני מבין שהשמיים הם הגבול....). כך שויתרתי על העניין ונפרדנו כידידים. תודה על עצתכם.

0 אור 0

New member
מעולה

החשוב ביותר הוא לתאם ציפיות מראש ולשמור על האינטגריטי שלך

טוב, הכל כבר עבר, אבל לפעם הבאה...

אם אין לך בעיה עם עצם העירום, תבהיר לו שמדובר בטיפול נטו. מישהו פעם ביקש ממני להיות עירום בטיפול (בספא יש אנשים שפשוט נשכבים ככה, ואתה מגלה את זה כשאתה מנסה לתפוס את המגבת בגומי של התחתון), והבהרנו מראש בטלפון שמדובר בענייני נוחות בלבד ושום דבר מעבר. ככה אין הפתעות, או אכזבות מיוחדות מנגד.

0 אור 0

New member
הזכרת לי

את אחד העיסויים הראשונים שעשיתי בחיים (אולי המקצועי הראשון), זה היה באיזשהו ספא, אני חושבת במלון באילת, ובאמת לא ידעתי בדיוק מה כן להוריד ומה לא, ואזהמטפל הסביר לי בצורה הכי עניינית שאת החזיה חייבים להוריד כי היא מפריעה לטיפול, ותחתונים זה בחירה אישית, כל אחד איך שנוח לו. אני חושבת שהענייניות הזו הורידה הרבה מאד מהמבוכה של הפעם הראשונה, ונתנה לי בטחון עם מה שקורה מסביב ובעובדה שהבחירה היא שלי (בחרתי להשאר עם
).

למעלה