חייבת עזרה לגבי ציפוי עוגת שוקולד|ע

oritooshle

New member
חייבת עזרה לגבי ציפוי עוגת שוקולד|ע

שלום לכולם! חייבת עזרה........ צריכה להביא מחר עוגת שוקולד. הכנתי עוגת שוקולד ללא קמח, כזאת שנופלת במרכז. עד כאן הכל בסדר, והיא כרגע במקרר. לגבי הציפוי, חשבתי על גנאש...אבל אני לא בטוחה....האם מורחים אותו חם כשהעוגה קרה? אחר כך מחכים שהעוגה תצטנן ושמים אותה במקרר? האם הוא עבה ומתקשה אחר כך? האם ניתן לשים עליו גם קצפת לבנה? מי שיכול לעזור בהקדם...העוגה מוכנה....ומחכה... הצילו.....בבקשה... וחג שמח!
 

מאקי

New member
נסיון לעזור

המיסי 200 גרם שוקולד במיקרו חום בינוני הקציפי 2 שמנת מתוקה ערבבי שוקולד כשפושר פנימה. וצפי דרך שניה בשלי שמנת עם שוקולד ומחר תקציפי (קרם לילה) קרם שישב ליל במקרר.. דרך שלישית הקציפי שמנת ולקראת הסוף כשמתקצף שימי אבקת קקאו 4 כפות בערך ואפשר סוכר לחילופין אבקת נוגט גם תלך או קפה.. תלוי בטעם שאליו תרצי להגיע בהצלחה חג שמייח ממני
 

מאקי

New member
גנאש בעיקרון לידיעתי

הוא שימוש של 1 ל 1 אותו משקל שוקולד לאותו משקל שמנת מתוקה מביאים לחימום בבאן מרי מיקרו או כל דרך יצירתית.. מקררים ואז מחליטים להקציף להשתמש ככה
 
גנאש מורחים רק אחרי לילה במקרר

וכשמקציפים אותו למחרת. אם את מכינה שמנת מתוקה+שוקולד תשפכי ישירות על העוגה, העוגה תצא ספוגה ברוטב הנהדר הזה. במקרר הקרם יתקשה קצת אבל לא יצא עבה כי העוגה תספוג את רובו. את בהחלט יכולה להוסיף גם שושני קצפת לקישוט על העוגה. ואם בכלל בא לך תקציפי שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג (יש כשר לפסח) + כוס חלב ותצפי את העוגה, תגרדי למעלה שוקולד ויצא נהדר.
 

oritooshle

New member
אם אני מקציפה קצפת

גם לתת לה להיות במקרר בלילה? יש לי נסיעה של 45 דקות, הקצפת תחזיק מעמד? אולי לשים אותה בכלי ולמרוח רק במקום? ??????????
 

מאקי

New member
אפשר למרוח במקום

ואפשר למרוח בבית להקפיא ולהביא בצידנית שוכבת על הצד.. בדרך כלל המקרר ביום החג נראה כמו הפקולטה להנדסת בנין עם כל המגדלים והקונסטרוקציה.. אלא אם וודאת מראש ששמרו לך מקום בהיכל.. או לפחות לעוגה
 
למעלה