חייבת לפרוק ..מצטערת מראש על האורך

אמא2012

New member
חייבת לפרוק ..מצטערת מראש על האורך

השבוע גיליתי שאני בהריון. לא תכננתי ולא רציתי ונזהרנו ובכל זאת זה קרה. והמחשבות על לעבור הפלה לא עוזבות אותי. איך מחליטים מה לעשות מבלי להתחרט על ההחלטה הזאת בהמשך? ��

אני בת 31, יש לנו ילדה מהממת בת 3. כמה חודשים אחרי שהיא נולדה התחלתי לסבול מסחרחורות, עברתי המון רופאים, המון בדיקות.,לא גילו שום דבר חמור, רק בעיות בשיווי משקל.. הפתרון פיזיותרפיה.. מאז עברו 3 שנים,המצב לא משתפר כלל, עשיתי עוד בדיקות,עוד רופאים,אפילו ניסיתי טיפול תרופתי נגד חרדה..אין שיפור,ממשיכה לסבול..
אני עובדת..או יותר נכון מנסה לעבוד..
בזמן האחרון אני נעדרת המון מהעבודה, לפחות פעם בשבוע יוצא שאני נשארת בבית,לא ברור איך עדיין לא פיטרו אותי..
אני חושבת לעזוב את העבודה כי יש ימים שאני פשוט לא מסוגלת לתפקד לא בעבודה ולא בבית..ופתאום אני מגלה שאני בהריון..

אני לא רואה את עצמי ממשיכה לעבוד.. במיוחד לא בהריון.. אבל אנחנו חייבים כסף..גם עם המשכורת שלי אנחנו לא סוגרים את החודש..
חשבתי שאני ארצה עוד ילד אבל לא עכשיו, אולי עוד כמה שנים.. אולי כשהמצב שלי ישתפר , אם בכלל..
ופתאום אני מגלה שאני בהריון. ואני לא יודעת מה לעשות������

האם את מסוגלת לשריד את ההריון?

לטפל בתינוק? מה דעתו של בעלך?
גם אני הריון לא מתוכנן ולא רצוי, בריאה אבל אמא לשלושה כולל תינוק ואחרי המון התלבטויות החלטתי להמשיך בהריון.
לא עבר יום שלא הצטערתי על זה ואני כבר בשבוע 26.
אז הדעה שלי בטח שונה מדעת הרוב שכן בעד לשמור (ניחוש שלי).
אז פשוט שבי עם בעלך ותראו ביחד האם זה אפשרי ואם כן, האם אתם מעוניינים.
אם הסיבה היא רפואית, האם את מצפה שהמצב ישתפר מתישהו?

למה לא?

לא התכוונתי חלילה למוות, אלא לתפקוד סביר ולרמת הסבל הנפשי והפיזי.
ואחרי זה בא תינוק, שלא משנה האם היה מתוכנן או לא, רצוי או לא, חייבים לתת לו את הכל.
ואם לא מסוגלים, אז למה ללדת? למה לגרום סבל לכולם?

Cattwoman

New member
עם כל הכאב שבדבר

אני לא מאמינה בלשמור הריון אם ההורים אינם מספיק כשירים בריאותית וכלכלית.
יכול להיות שזה יישמע קר, אבל אני פרקטית בנושאים האלה.
אם את לא מספיק בריאה כדי להחזיק עבודה מסודרת, כדי לטפל בתינוק נוסף לזה שכבר יש לך או כדי לתת להם איכות חיים נורמלית מבחינה כלכלית, אני חושבת שצריך לשבת ולחשוב על זה מאד ברצינות.
נכון שילד זה אושר זו ברכה ענקית ולפעמים נוצרים מצבים שכל כך רוצים וזה לא מגיע, אבל לא בכל מחיר.
זו החלטה ממש לא פשוטה שצריך לחשוב עליה ביחד ובכובד ראש.
&nbsp
תהיי בריאה ושיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

אין לי פתרונות, רק
השאלה היא לדעתי לטווח ארוך. את

אשה צעירה, יש לך עוד זמן ללדת ויש לך כבר ילדה בבית. קשה לדעת מה יהיה מצבך בהמשך, אבל אם נניח שהוא לא ישתנה בכמה שנים הקרובות, ושאתם מעוניינים בעוד ילד, אז לא בטוח שיש טעם לדחות את ההריון -אולי אם יש סיבה לצפות שבעוד כמה שנים יהיה יותר קל כלכלית.
&nbsp
האם יש לכם דרך להעזר בכמה שנים הראשונות הקשות, אחרי זה נהיה בהדרגה יותר קל כלכלית ולוגיסטית? אם לא, הייתי שוקלת הפלה. אבל אם יש איך להעזר, ושניכם רוצים עוד ילד, הייתי שוקלת להשאיר (ולהבין שבעוד כמה שנים זה לא בהכרח יהיה קל יותר).
יתכן שתצטרכי להחליף מקום עבודה, למצוא דרך לחיות עם המחלה. עם ובלי קשר לילד נוסף.
&nbsp
אבל צריך לבדוק מה התנאים לקבל אישור לעשות את זה בהיותך נשואה (לצערי.לדעתי ההחלטה צריכה להיות בידייך).
&nbsp

למרות שלפי אמונתי אין איסור בהפלה אבל

יש פער בין הילדים- המאפשר להתמודד לעומת כאשר אין פער, ולמרות שהגיוני לחכות יותר בין הלידות, במקרה זה לאחר שכבר התחיל ההיריון יש סיכון שתתחרטי לאחר ההפלה. אבל יש עוד שיקול מה שאת מתארת סחרחורות וכדומה יכולים להיות שיקול להפיל, לכן כדאי לשאול רופא אם הדברים קשורים או לא, ואם לא קשורים- לרשום יתרונות וחסרונות עם בן הזוג.

שלום וברכה

אני מאמינה כי ישנן דרכים אחרות לפתור את בעיית השיווי משקל.
אם את רוצה שאברר לך תוכלי לפנות אליי במסר אישי בכל עת שתרצי.
ולגבי ההפלה, יש לי 2 הצעות בשבילך:
1. תיכנסי לאתר של אגודת "אפרת" www.efrat.org.il
2. תיפני להתייעצות חינם באגודת "אפרת" דרך האתר או דרך הטל' 02-6536212
כל טוב,
בת שבע

למעלה