חיוב במשכורת

מצב
הנושא נעול.

S S D D

New member
חיוב במשכורת

חיוב במשכורת
אהלן, מה נשמע? יש לי שאלה ואני אשמח לתשובה... לאחרונה הועסקתי לתקופה קצרה אצל מעביד מסויים, וכחלק מהתפקיד צוות לי רכב מושכר. עבודתי הסתיימה ביום האחרון לחודש הקודם, ואתמול קיבלתי את התלוש, כש 250 שקלים חסרים. לאחר בירור עם המעביד בסניף המקומי, נתברר לי כי הסכום שירד ממשכורתי הורד בגין דוח חנייה, ע"ס 500 שקלים בתל אביב, שחולק ביני ובין חברי לצוות שווה בשווה, והורד ממשכורותינו בלא ידיעתנו. המעביד מסניף תל אביב לא טרח להודיע לי כי קיבלתי דוח (שנסיבות הקבלה אף הן אינן כשרות לדעתי, מאחר ולא ראיתי אפילו את הדוח), ובנוסף הוריד ממשכורתי סכום זה בלי ליידע אותי או את חברי, בשיא הטבעיות, אפילו לא כסעיף בתלוש. האם זה חוקי? מה עליי לעשות? תודה רבה מראש, גיא.

שיר ורד

New member
זה חוקי, אבל..

חיוב במשכורת
אהלן, מה נשמע? יש לי שאלה ואני אשמח לתשובה... לאחרונה הועסקתי לתקופה קצרה אצל מעביד מסויים, וכחלק מהתפקיד צוות לי רכב מושכר. עבודתי הסתיימה ביום האחרון לחודש הקודם, ואתמול קיבלתי את התלוש, כש 250 שקלים חסרים. לאחר בירור עם המעביד בסניף המקומי, נתברר לי כי הסכום שירד ממשכורתי הורד בגין דוח חנייה, ע"ס 500 שקלים בתל אביב, שחולק ביני ובין חברי לצוות שווה בשווה, והורד ממשכורותינו בלא ידיעתנו. המעביד מסניף תל אביב לא טרח להודיע לי כי קיבלתי דוח (שנסיבות הקבלה אף הן אינן כשרות לדעתי, מאחר ולא ראיתי אפילו את הדוח), ובנוסף הוריד ממשכורתי סכום זה בלי ליידע אותי או את חברי, בשיא הטבעיות, אפילו לא כסעיף בתלוש. האם זה חוקי? מה עליי לעשות? תודה רבה מראש, גיא.
זה חוקי, אבל..
בתנאי שהו"ח ניתן על חניה בלתי חוקית שהיתה כאשר הרכב היה ברשותך. במידה ולא אתה נהגת ברכב באותו יום, אתה יכול לדרוש מהם לשלם לך את שכרך המלא ולחייב את העובד השני. אני מציע שתפנה לחברה ותדרוש שישלחו לך צילום של הדו"ח שהתקבל. תבדוק האם הפרטים בדו"ח מתאימים לרכב שקיבלתם והתאריך והמקום מתאימים לזמן שחניתם באותו מקום. לעיתים רבות יש טעויות רישום של הדו"ח , או טעויות בשיוך הרכב המושכר ללקוח מסוים או בשיבוץ הרכב המושכר בחברה עצמה. אם יסרבו לשלוח לך את העתק הדו"ח תודיע להם שאתה הולך לתבוע אותם על הלנת שכר. כדאי שתדע, שגם אם כבר היית מקבל את כל שכרך, יכל קצין הבטיחות בחברה, להעביר את הפרטים שלך לעיריה/משטרה והם היו שולחים אליך את הדו"ח לתשלום, ואז היה לך עסק עם גוף ציבורי נודניק. לקרובת משפחה שלי קרה פעם מקרה כזה, (עם שתי עיריות שונות) , על רכב חברה שכור שהיה ברשותה , אך בתקופה מאוחרת מזו שבהם נכתבו הדוחות. העיריות לא היו מוכנות לוותר לה על הדו"ח ואף העבירו את הטיפול לידי עו"ד. רק לאחר שאיימה על נציגי החברה, שהיא תתבע אותם על הנזקים שיגרמו לה כולל עוגמת נפש, שלחה החברה מכתב לעיריות שבו הודיעה שהרכב לא היה ברשותה במועדים הנ"ל ובקשה להחזיר את הדוחו"ת על שם החברה. גם אחרי משלוח המכתבים הנ"ל היא היתה צריכה להמשיך ולהתדיין עם עורכי הדין של העיריות עד שקבלה מהם אישור שאין היא חייבת לשלם את הדוחות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה