חידון כדורגל אירופאי

רז 1978

New member
חידון כדורגל אירופאי

1.איזה קבוצת כדורגל העפילה באמצע העשור הקודם לליגה הראשונה בארצה אך ההתאחדות שלה ביטלה את עלייתה והורידה אותה לליגה השלישית? 2.ריאל מדריד ברצלונה ואתלטיק בילבאו הן הקבוצות היחידות ששיחקו בליגה הספרדית הראשונה למן הקמתה ועד היום ומעולם לא שיחקו בליגה השניה. מכל הקבוצות האחרות שמשחקות כיום בליגה הראשונה מי הקבוצה הותיקה ביותר בליגה הראשונה שיש לה את רצף העונות הגדול ביותר בליגה הראשונה ושעברו הכי הרבה שנים מאז שהעפילה לליגה הראשונה וממתי הרצף הזה? 3.מי הקבוצה היחידה בגרמניה שמשחקת בבונדוסליגה הראשונה מיום הקמתה ועד היום ולא שיחקה בליגה השנייה? 4.מי הקבוצה האחרונה באנגליה שזכתה בגביע האנגלי שלא מהליגה הבכירה ובאיזה שנה זה קרה לה? 5.אותה קבוצה אנגלית פגשה שנה מאוחר יותר בגביע אירופה למחזיקות גביע קבוצה שאף היא באה מהליגה השנייה בארצה מי זאת הקבוצה הזאת?

רז 1978

New member

1.התשובה אינה נכונה אבל אני אתן לך רמז - זאת קבוצה איטלקית שכיום משחקת בליגה הראשונה 3.תשובה נכונה

Cade Foster

New member
אז גנואה

למרות שגם פיורנטינה שיחקה בליגה השלישית עד לא מזמן ואם אני זוכר נכון גם זה היה בגלל שחיתות הייתי בטוח שהתשובה הראשונה תהיה נכונה והשניה טעות

רז 1978

New member
נכון זאת גנואה

בשנת 2005 הואשמה גנואה בקניית משחקה שהבטיח לה את עלייתה לליגה האיטלקית הראשונה והקבוצה הורדה בעצם שתי ליגות היישר לליגה השלישית. הקבוצה הצליחה להתאושש ועלתה בחלוף עונה לליגה השנייה ועונה לאחר מכן שבה גנואה לליגה האיטלקית הראשונה אחרי 12 שנות העידרות ולגבי פיורנטינה בשנת 2002 סיימה פיורנטינה במקום הלפני האחרון באיטליה והקבוצה ירדה לליגה השנייה אלא שההתאחדות הורידה אותה עד לליגה הרביעית באיטליה שנה מאוחר יותר הקבוצה עלתה לליגה השלישית אבל אין לי מושג למה וההתאחדות באיטליה העלתה אותה לליגה השנייה בחלוף עונה נוספת היא חזרה לליגה האיטלקית הראשונה כך שבליגה השלישית לא זכור לי שפיורנטינה שיחקה

ifa1111

New member
תשובותיי על מה שטרם ענו

(כמובן בלי אינטרנט, אשמח אם תתקן אותי על טעויותיי) 2. ולנסיה משחק בלה ליגה משנת 1988 והיא הקבוצה הותיקה בליגה אחרי השלוש שציינת. למיטב ידיעתי ולנסיה היא גם הרביעית במספר המשחקים ששיחקה בליגה הבכירה לאורך ההיסטוריה, למרות שאספניול והיא שיחקו את אותו מספר עונות בליגה הבכירה. נתון מעניין על הליגה הספרדית הוא שמלבד מאיורקה, ולנסיה, בילבאו, ריאל וברצלונה כל שאר הקבוצות עלו ללה ליגה רק בשנות ה2000. 4. ווסט האם יונייטד הייתה הקבוצה האנגלית האחרונה לזכות מהליגה השניה בגביע. זה קרה ב1980. עם ווסט האם של למפארד האבא, דיוויד קרוס, פט הולנד, אלבין מרטין ואחרים. לדעתי באותה עונה ווסט האם לא עלתה ליגה. אלא רק בשנה שלאחר מכן העפילה לליגה הבכירה. 5. ווסט האם בעונה שלאחר מכן פגשה את ריאל מדריד ב' בהופעה היחידה שלה לדעתי בגביעי אירופה השונים. אני זוכר את זה בעיקר מפני שבעונה שקדמה לה הפסידה ריאל מדריד ב' לאחות הגדולה בגמר הקופה דל ריי.

רז 1978

New member
נכון מאד!!!

לא רק שצדקת בתשובתך אלא גם בעובדות שציינת ולנסיה אכן הקבוצה הותיקה ביותר בספרד חוץ מהשלוש שציינתי והיא משחקת בה ברציפות משנת 1988 אין לי מושג אבל אם לה ולאספניול יש אותו מספר משחקים בליגה הראשונה בספרד מה שכן נדמה לי שגם אספניול היא מהותיקות בליגה הספרדית (כלומר לא מאלו שעלו בשנות ה 2000) נדמה לי שהיא משחקת ברציפות בלה ליגה מ 1995 אגב אילולא הפסידה לה קורוניה בבית במחזור הסיום אשתקד לולנסיה (הפסד שהוריד את לה קורוניה ליגה) הייתה לה קורוניה הקבוצה הבאה אחרי ולנסיה מבחינת רצף העונות הארוך בלה ליגה ווסטהאם זכתה בגביע האנגלי בעודה משחקת בליגה האנגלית השנייה ב 1980 והיא לא עלתה באותה שנה לליגה הבכירה אלא בעונה שאחריה ווסטהאם פגשה את ריאל מדריד ב ששנה לפני זה נוצחה בגמר הגביע הספרדי ע"י ריאל מדריד באותה תקופה בניגוד להיום היה מותר לקבוצות בת בספרד לשחק בגביע הספרדי וכך יצא שריאל מדריד ב הגיעה לגמר פגשה את ריאל מדריד שזכתה באותה באליפות הפסידה לה וזכתה לשחק בגביע אירופה למחזיקות גביע בגלל שריאל מדריד כאמור זכתה באליפות.

ifa1111

New member
חידון כדורגל ישראלי

1. מה קדם למה "שער יד האלוהים" של גילי לנדאו או שער האליפות השנוי במחלוקת שלו נגד חיפה של שלמה שרף? 2. איזו קבוצה פעילה (כלומר יש לה קבוצת בוגרים עד היום) הייתה הראשונה לזכות באליפות ישראל מחוץ לגבולות ת"א? 3. מול מי ובאיזה אצטדיון שיחקה בית"ר ירושלים את משחק האליפות הראשון שלה?

רז 1978

New member
תשובתיי

1.שער היד קדם לשער האליפות שער היד הובקע בגמר גביע המדינה 1983 מול מכבי תל אביב וגילי לנדאו כבש בידו את שער הניצחון (2:3) שער האליפות השנוי במחלוקת הובקע במחזור הסיום של עונת 1985-86 2.הפועל פתח תקווה 3.לא יודע

למעלה