חידה לסופ"ש: מי יודע להשיב ?

ויוי 25

Well-known member
חידה:
איזה רבנות בישראל נותנת כשרות- מלאה לחמור שמקורו בייון ?

ניחשתם ,

יודעים ?
הקלידו בתגובה את התשובה.
אך אם לא ניחשתם ,

ראו את התשובה בדיוק כאן למטה -

בהמשך העמוד:
V

נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
סיפור "החמור" נולד כשדבר מפתיע התרחש לפני שבוע ,
בעת שאדם נחמד רצה לשמח את אשתו במוצר טעים לכבוד שבת ,
ולשם כך החליט להיכנס לחנות: בשרים מכול -הסוגים" ,הגיע וביקש מהמוכר לקבל המלצה למשהו טעים במיוחד שמתאים לכבוד שבת.
- "אכן ,יש לי המלצה בשבילך למשהו מאוד טעים שהגיע לפני רגע" ,אמר המוכר,
ומיד קרא לעובד שלו ,וביקש ממנו להוציא את החמור הטרי אשר לפני רגע הגיע והונח במקרר.
הקונה לרגע נבהל ואמר:
"אדוני המוכר האם המקום הזה כשר כאן" ?
- בוודאי השיב המוכר, ומיד הצביע על תעודת- הכשרות מהרבנות התלויה בחנות .
השיב הקונה:
"זה בכלל לא הגיוני כי איזו רבנות בכלל תאשר מכירת חמור בחנות כשרה,ועל סמך איזה סימן -נקבעה הכשרות זה למוצר שאתה מציע לי" ?
השיב המוכר: "אה.. הכשרות ? היא נקבעה לפי הזנב כמובן-שהוא אחד מהסימנים בבדיקת כשרות".
-הקונה הנדהם שאל :
האם אפשר בבקשה לראות את המוצר עליו אתה ממליץ ?
"בוודאי ,השיב המוכר, והראה לקונה את החמור עם הזנב, והקונה צחק ,, וצחק ואמר : זה לא חמור אלא זהו דג ענקי עם זנב מפואר, אך עדיין זהו דג ולא חמור.
אכן, השיב המוכר : "הוא לא רק חמור, אלא בנוסף כינויו של זה הוא גם: "שד- הים" הידוע לכל הקונים הוותיקים שלי.
שאל הקונה בחיוך:
"ומה מיוחד ב"חמור- הים " - שהוא כול כך מומלץ ?
אז ככה,השיב המוכר:
המיוחד בו, שהוא חי באוקינוסים באיזור איסלנד וגם בים -התיכון באיזור יוון ,
שמו הגיע עד יפן וטעמו המיוחד אהוב על המוני אנשים, ביפן ובכול אזורי הדייג בעולם.
בנוסף,דג "חמור- הים" עשיר באומגה 3, ו-B12- (דג גדול במשקל 2.5 -3 ק"ג ליחידה, עשיר בחלבון (20 גרם חלבון-ב-100 גרם דג ),
זהו דג מאוד בשרני ורך וגם דייאטתי בהיותו דל -בשומן ונחשב דג מאוד טעים, וגם קל ומהיר לצלייה בתנור יחד עם ירקות ותבלינים.
כול השיחה התנהלה בין הקונה למוכר להנאת כול הקונים האחרים שבחנות.
רגע ,,רק שאלה אחרונה ביקש הקונה: "האם תוכל להסביר בבקשה ,אם הכול כול כך טוב בו - אז מדוע קוראים לו: "חמור-ים "?
- השיב המוכר:
את זה תשאל את האקדמיה-העברית! ובינתיים תהנה בשבת מתבשיל חמים וטעים של "חמור-ים" - בריא ומיוחד מאין כמוהו !

נערך לאחרונה ב:
למעלה