חיב להיות נושא?

חיב להיות נושא?

סתם בא לי לשתף במשהו מרגיז ואולי גם להתיעץ. הדר מאוד מאוד אוהבת לרקוד ולשיר והיא עושה את זה לא רע, ואז מה אם היא לא מוכשרת במיוחד נכון?. לפני שנתיים היא השתתפה בחוג ריקוד סיפרתי למורה על הקשיים שלה והיא ראתה אותה והמליצה לצרף אותה לקבוצה צעירה יותר. שנה שלמה הדר השתתפה בחוג והיתה מאוד מאושרת למרות שהמורה טענה שלא קל לה.בסוף השנה המורה אמרה לי לא לרשום אותה לשנה הבאה כי היא לא בקצב של הבנות והן לא מקבלות אותה ושהיא צריכה מסגרת אחרת . נכון שזה מזה מפוצץ, כמובן שהעמדתי את המורה במקומה. שנה שעברה הדר למדה גודו אצל מורה מדהים שהוא אבא לילדים לקויי למידה והוא שילב ילדים עם צרכים מיוחדים בקבוצות הרגילות. לצערי הדר ביום לא המשיכה בגודו. כיום הדר נמצאת 3 פעמים בשבוע אחרי בה"ס במועדונית טיפולית (הדגש על לימודים ועיצוב התנהגות) פניתי עליהם איך אפשר גם לעזור להדר לנצל את כישוריה בתחום המוסיקה והריקוד אבל לא קיבלתי מהם מענה. בנוסף הדר הולכת פעם בשבוע למועדון חברתי המיועד לילדים בעלי צרכים מיוחדים כשהמטרה להרחיב את מעגל החברים שלה ולמצוא לה מעין מסגרת חברתית כמו תנועת נוער. הדר מטופלת מעל ומעבר בכל הכיוונים אבל לצערי כל המסגרות מתיחסות לנקודות החולשה והקשיים שלה ואין מענה לכישורים שלה . לי זה מאוד עצוב כי בחברה הרגילה היא לצערי לא משולבת .

zivadina

New member
האם הנושא הוא שילוב חברתי?

בכל אופן, אני מנחה את חברי הפורום שכדאי מאוד לכתוב נושא בכותרת ההודעה. הסיבה היא, שכך החברים יודעים על מה את הולכת לדבר, ומחליטים אם כדאי להם לפתוח את ההודעה. אני, באופן אישי, לא אוהבת לגשת להודעות מבלי לדעת מראש מה יש בהן, בדיוק כמו שבסופרמרקט אינני קונה מצרכים שאין עליהם תווית מחיר. ועכשיו לחוגים של בתך. אגב, אני לא כותבת את שמות ילדיי בפורום. אני חושבת שמגיעה להם פרטיות. גם ככה אני חושפת אותם בלי הסכמתם. אצלי, הילד שהתקשה להשתלב חברתית, התקשה גם עם חוג אחד, ולכן לא ראיתי לנכון להעמיס עליו חוגים מחוץ לבית וגם לא צהרון בגן. היה נראה לי שהוא נהנה מאוד להיות במסגרת האינטימית והלא מחייבת של הבית. לידיעתך, בגיל 14 הוא עשה מעשה, והחליט ללכת לפנימיה, ועכשיו הוא כוכב שם. גם שרון שני גונן, היועצת לענייני רפוי בעיסוק שלנו, כתבה שלא צריך להעמיס על הילד פעילויות מחוץ לבית, כדי שילמד לארגן את זמנו באופן עצמאי. אולי הילדה לא בשלה לעומס החברתי של החוגים? אולי היא זקוקה לשקט של הבית אחרי המסגרת הסוערת של בית הספר? כדאי לבדוק מה מתאים לה, ולא להכניס אותה למרוץ-ההורים הזה, שנראה לי גם מרוץ על יוקרה, לרשום את הילד בכמה שיותר חוגים. דרך אגב, הבן המסתגר שלי לא נפל ברמת ההשכלה שלו מאף ילד מרובה-חוגים בכתתו. הוא למד המון מן המחשב, האינטרנט והטלוויזיה, וגם מן הקריאה. לשיקול דעתך, תפוזינה.

שמות ילדנו

אני לא חושבת שלהזכיר שמות זה נורא יותר קשה לי להגיד "הילדה".ושנית יש לה יום אחד פנוי בשבוע וגם את שישי שבת איתנו ואם אנחנו לא מספקים את צרכיה מאוד רשה לה . לא אני לא חושבת שתפקידנו כל הזמו "לשעשע" אותה יש לה גם זמן לעצמה והיא צריכה לדעת להתמודד אם זה . אבל בעצם הנקודה שהעלתי היא איך מנצלים כישורים של ילד עם צרכים מיוחדים כשהחברה הרגילה לא מקבלת ?

רונושקי

New member
קבלה חברתית

לצערנו עדין לא בכל המקומות החברה מקבלת ילדים עם צרכים מיוחדים. חוסר הקבלה בא לידי ביטוי הרבה פעמים אצל ילדים עם בעיות התנהגות או עם בעיות חברתיות. (יש יותר פתיחות היום לילדים עם קושי "נראה" כמו נכים , אבל אולי אני טועה). את צריכה המון סבלנות וכל הזמן להתעניין מסביב אצל אנשים ובפורומים השונים .פשוט כל הזמן ללכת עם מה שאת מרגישה עד שבסוף תמצאי לה חוג או מסגרת שתתיחס ליכולות שלה ולא רק לקשייה. מנסיון , זה יכול לקחת זמן אבל כשתמצאי את המסגרת תראי שהרגשת הילדה והרגשתך יהיו מצוינים. מקווה שקצת עזרתי.

zivadina

New member
אי ירוק

זהו מושג מתחום הפסיכולוגיה שמשמעותו "אי של יכולת" ותורגם לעברית כ"אי ירוק". יישום המושג הזה אומר למצוא מסגרת שבה הילד יכול להפגין תכונה בולטת שלו. את מוזמנת לקרוא את השרשור שלמטה מעל ומתחת להודעה הראשית של דליה, כדי לראות איך הורים או מורים יישמו את המושג הזה.

למעלה