חזרתי..ומחזיר כמה חובות

מצב
הנושא נעול.
חזרתי..ומחזיר כמה חובות

חזרתי..ומחזיר כמה חובות
ברכותי לקטרית. רצית תמונה של קטר קיטור ומישהו אמר שיש לי חלק בבעלות על קטר קיטור באנגליה. זה די נכון כי אני חבר בעמותה שבבעלותה קטר 8F שהיה פעם בארץ, מהסדרה של 70414. הקטר פועל כיום ב Severn Valley Rauilway במרכז אנגליה. וכך היה נראה ה 70414 אם מישהו היה טורח לשמור אותו.

תאונת הכרמלית - תמונה

חזרתי..ומחזיר כמה חובות
ברכותי לקטרית. רצית תמונה של קטר קיטור ומישהו אמר שיש לי חלק בבעלות על קטר קיטור באנגליה. זה די נכון כי אני חבר בעמותה שבבעלותה קטר 8F שהיה פעם בארץ, מהסדרה של 70414. הקטר פועל כיום ב Severn Valley Rauilway במרכז אנגליה. וכך היה נראה ה 70414 אם מישהו היה טורח לשמור אותו.
תאונת הכרמלית - תמונה
להלן תמונה מתאונת הכרמלית בשנות הששים. והמסילה באנגליה היא כמובן Severn Vally Railway

וגון לי בארץ, תמונה.

תאונת הכרמלית - תמונה
להלן תמונה מתאונת הכרמלית בשנות הששים. והמסילה באנגליה היא כמובן Severn Vally Railway
וגון לי בארץ, תמונה.
מופיעה גם בספר של פול קוטרל The Railways of Palestine and Israel עמ. 34 הקרונות בתמונה הם של וגון לי

ולבסוף צימוק,פרסומת של "המהיר" 1933

וגון לי בארץ, תמונה.
מופיעה גם בספר של פול קוטרל The Railways of Palestine and Israel עמ. 34 הקרונות בתמונה הם של וגון לי
הופיעה בשנתון תיירות של המנדט. סליחה שזה קטוע בגלל בעיות סריקה

צחקן

New member
יפה! תודה רבה.

יפה! תודה רבה.
ב"ה ואני הוא זה שאמרתי שבבעלותך (או ליתר דיוק בבעלות עמותה שאתה חבר בה) קטר קיטור.

אוהד11

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif

ברוך שובך בני - תודה על התמונות.

krause

New member
"המהיר" ועוד 3 חברות הקימו את "אגד"

תוספת לצימוק.כרטיס של "המהיר"
שנות ה 30.
ב 1 לינואר 1933 התאחדו "המהיר" "קדימה""הגה" "התאחדות הנהגים"והקימו את "אגד"כמובן. הכרטיס המוצג הוא מאפריל 1933 .אגד בת 4 חודשים בלבד. על הכרטיס מודפסים שמות החברות המרכיבות את "אגד"

אוהד11

New member
חשוב לציין, שהכוונה לאגד שפעלה

ב 1 לינואר 1933 התאחדו "המהיר" "קדימה""הגה" "התאחדות הנהגים"והקימו את "אגד"כמובן. הכרטיס המוצג הוא מאפריל 1933 .אגד בת 4 חודשים בלבד. על הכרטיס מודפסים שמות החברות המרכיבות את "אגד"
במרכז הארץ עד 1951, ורק באותה שנה היא התאחדה עם "שחר" מצפון הארץ ועם "דרום יהודה" מדרום הארץ ל- "אגד (א.ש.ד.)".

krause

New member
אוהד שים לב. אגד נסעה לצפון כבר ב

במרכז הארץ עד 1951, ורק באותה שנה היא התאחדה עם "שחר" מצפון הארץ ועם "דרום יהודה" מדרום הארץ ל- "אגד (א.ש.ד.)".
שנות ה 30.קו טבריה תל אביב 1938. קוי טבריה חיפה 1938.ירושלים חיפה.לצפת בינואר 1940.לעמק הירדן ועוד. נכון שהדרום היה שייך ל "דרום יהודה" שחר פעלה רק באזור חיפה.

אוהד11

New member
צודק, לא ניסחתי נכון את דברי

שנות ה 30.קו טבריה תל אביב 1938. קוי טבריה חיפה 1938.ירושלים חיפה.לצפת בינואר 1940.לעמק הירדן ועוד. נכון שהדרום היה שייך ל "דרום יהודה" שחר פעלה רק באזור חיפה.
צודק, לא ניסחתי נכון את דברי

צחקן

New member
תודה! .

תודה! .

אז הנה פרסומת של הסתדרות הנהגים

משנת 1923!! נראה לי שזה גם התאחדות הנהגים

krause

New member
בני תודה על הפרסומת.אתה צודק.

משנת 1923!! נראה לי שזה גם התאחדות הנהגים
בני תודה על הפרסומת.אתה צודק.
"הסתדרות הנהגים העיבריים"נקראה גם "התאחדות הנהגים העיבריים" וזאת כמובן אחת מהחברות שהקימו את אגד. ראה צילום כרטיס משנת 1927.שים לב לחותמת מימין "הסתדרות .....

4דדד

New member
תמונות מעולות,ברוך שובך מקווה

תמונות מעולות,ברוך שובך מקווה
לראות אותך ביום שישי במוזיאון.

קרונות של CIWL

וגון לי בארץ, תמונה.
קרונות של CIWL
כמובן שהמדובר רק בקרונות הראשון והשלישי מהקטר, שהם באמת קרונות של חברת CIWL - שלושת הקרונות האחרים שרואים בתמונה הם מאחת מסדרות הקרונות התקניים של רכבת המנדט PR. ולמי שתהה, הקטר בתמונה הוא קטר בעל סידור גלגלים 4-6-0 מתוצרת חברת Baldwin האמריקאית שנבנה עבור הצבא הבריטי בזמן מלחמת העולם הראשונה. התחנה היא תחנת חיפה של אז (היום 'חיפה מזרח').

מצב
הנושא נעול.
למעלה