חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

• פותח הנושא isbi
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

isbi

New member

שלום, אשמח לעצתכם: בחודש יוני עברתי הפסקת הריון בשבוע 34 (תאומים). אושרה לי חופשת לידה של 98 יום, שהסתיימה לפני מספר ימים. אני עובדת בחברת הייטק, במ"ח הגיוס,ומועסקת באמצעות חברת כ"א.(וותק של שנה וחודשיים בפועל פלוס 3 חודשי שמירת הריון) לחברת ההיטק אין תפקיד להציע לי כרגע. חברת כ"א הציעה להעסיק אותי אצלם במשרד למשך 45 יום קלנדרי, ולאחר מכן אפוטר ואקבל פיצויי פיטורין. אינני מעונינת לעבוד במשרדם בתפקיד שהוצע הנמוך בהרבה מיכולותי ומכישורי. שאלותי: האם עליי לקבל את התפקיד שהוצע לי למרות שאינו התפקיד שביצעתי עד לחופשה? האם צריך לשלם לי גם 30 יום הודעה מוקדמת בנוסף לפיצויים אם אסרב לעבוד בפועל בחברה זו האם עדיין אזכה ל 45 יום בתשלום? אם אודיע שאינני רוצה לחזור, מה זכויותי? תודה...

קודם כל -

שלום, אשמח לעצתכם: בחודש יוני עברתי הפסקת הריון בשבוע 34 (תאומים). אושרה לי חופשת לידה של 98 יום, שהסתיימה לפני מספר ימים. אני עובדת בחברת הייטק, במ"ח הגיוס,ומועסקת באמצעות חברת כ"א.(וותק של שנה וחודשיים בפועל פלוס 3 חודשי שמירת הריון) לחברת ההיטק אין תפקיד להציע לי כרגע. חברת כ"א הציעה להעסיק אותי אצלם במשרד למשך 45 יום קלנדרי, ולאחר מכן אפוטר ואקבל פיצויי פיטורין. אינני מעונינת לעבוד במשרדם בתפקיד שהוצע הנמוך בהרבה מיכולותי ומכישורי. שאלותי: האם עליי לקבל את התפקיד שהוצע לי למרות שאינו התפקיד שביצעתי עד לחופשה? האם צריך לשלם לי גם 30 יום הודעה מוקדמת בנוסף לפיצויים אם אסרב לעבוד בפועל בחברה זו האם עדיין אזכה ל 45 יום בתשלום? אם אודיע שאינני רוצה לחזור, מה זכויותי? תודה...
קודם כל -
אני מצטערת על כל מה שעברת ומאחלת לך שנה טובה יותר ומבורכת יותר. ולשאלתך, אכן יש בעיה. ככלל, המעסיק יכול לשנות את תפקידה של היולדת לאחר חזרתה מחופשת הלידה. אין חובה להמשיך ולהעסיקה באותו התפקיד. את צודקת לחלוטין בטענתך שאת זכאית ל-45 ימי עבודה + 30 ימי הודעה מוקדמת. את התשלום בגין ימי ההודעה המוקדמת המעסיק צריך לשלם לך גם אם ויתר על שירותיך בתקופת ההודעה המוקדמת. לכן, אם תחליטי כן לקבל את התפקיד המוצע לך, עמדי על כך שאת זכאית גם לימי הודעה מוקדמת כחוק. מאחר ואת אומרת שאינך רוצה לחזור לעבוד בתפקיד שמוצע לך, יתכן שכדאי לפנות לחברת כח האדם ולנסות להגיע איתם להסדר שיהיה נח לך ולהם ואשר יכלול את פיצויי הפיטורים וגם מכתב פיטורים בכדי שתוכלי לפנות ללשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה. יתכן שבנסיבות הקשות שנוצרו, תהיה להם נכונות ללכת לקראתך ולסייע לך. את יכולה לנסות ולהגיע איתם להסדר שהם ישלמו לך בגין 30 ימי הודעה מוקדמת ללא נוכחותך בתקופה זו ואת מצדך תוותרי על ה-45 יום. זכרי להוסיף לכל הסכם שתגיעי עמם את עניין הפיצויים ומכתב הפיטורים. להצעה שלי יש כל מיני וריאציות, את פשוט צריכה לשאת ולתת איתם ולנסות להשיג את המקסימום בלא שתאלצי לסבול גם את התפקיד החדש והבעיתי שמוצע לך. מאחלת לך רק בריאות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה