חזה עוף סיני חריף של אהרוני, מתהוללת מצאתי לך

עדיקים

Active member
זה מהספר הסיני של אהרוני, ממש מוצלח כבר שנים מכינה אותו-
250 גרם חזה עוף
משרה-
1 חלבון
1 כף רוטב סויה
1 כף עמילן תירס (*לא אוהבת לא מוסיפה)

3 כפות שמן
8 פלפלים אדומים יבשים חריפים (*אני שמה פחות)
4 בצלים ירוקים (*אני תמיד שמה קצת יותר)

לרוטב-
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי פשוט
1 כף יין לבן
1 כף סוכר
מל"פ (*אני מוסיפה רק פלפל, מלח יש מספיק בסויה)

3 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגוויל קצוץ
1 כפית עמילן תירס מדולל במים (*לא אוהבת ולא מוסיפה)
שמן שומשום

1. חותכים את העוף לקוביות 2X2 ס"מ.
2. מערבבים את חומרי המשרה ושורים בו את העוף 30 דקות.
3. מטגנים את העוף ב-1.5 כפות שמן עד שצבען הופך לבן, מעבירים לצלחת נפרדת.
4. חותכים לשניים את הפלפלים החריפים ואת הבצלים הירוקים לפיסות באורך 2 ס"מ.
5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
6. מטגנים בשמן הנותר תוך כדי ערבוב את הפלפלים החריפים עד שמשחירים מעט, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השום, הזנגוויל והבצל ירוק, מוסיפים את הרוטב.
7. כשהרוטב רותח מעבים בעמילן התירס המדולל במים.
8. מביאים שוב לרתיחה מעבירים לצלחת הגשה, זולפים מעט שמן שומשום על הכל.

אני תמיד עושה כמות כפולה לפחות. בשישי הכנתי קילו של חזה עוף.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זה מהספר הסיני של אהרוני, ממש מוצלח כבר שנים מכינה אותו-
250 גרם חזה עוף
משרה-
1 חלבון
1 כף רוטב סויה
1 כף עמילן תירס (*לא אוהבת לא מוסיפה)

3 כפות שמן
8 פלפלים אדומים יבשים חריפים (*אני שמה פחות)
4 בצלים ירוקים (*אני תמיד שמה קצת יותר)

לרוטב-
2 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי פשוט
1 כף יין לבן
1 כף סוכר
מל"פ (*אני מוסיפה רק פלפל, מלח יש מספיק בסויה)

3 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגוויל קצוץ
1 כפית עמילן תירס מדולל במים (*לא אוהבת ולא מוסיפה)
שמן שומשום

1. חותכים את העוף לקוביות 2X2 ס"מ.
2. מערבבים את חומרי המשרה ושורים בו את העוף 30 דקות.
3. מטגנים את העוף ב-1.5 כפות שמן עד שצבען הופך לבן, מעבירים לצלחת נפרדת.
4. חותכים לשניים את הפלפלים החריפים ואת הבצלים הירוקים לפיסות באורך 2 ס"מ.
5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
6. מטגנים בשמן הנותר תוך כדי ערבוב את הפלפלים החריפים עד שמשחירים מעט, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השום, הזנגוויל והבצל ירוק, מוסיפים את הרוטב.
7. כשהרוטב רותח מעבים בעמילן התירס המדולל במים.
8. מביאים שוב לרתיחה מעבירים לצלחת הגשה, זולפים מעט שמן שומשום על הכל.

אני תמיד עושה כמות כפולה לפחות. בשישי הכנתי קילו של חזה עוף.
תודה!
אני די משוכנעת שבקשתי ממך בעבר, שהעלית עבורי ואולי אפילו ניסיתי...
 

עדיקים

Active member
מה שמצאתי היה כתוב למתהוללת מתכון בשבילך, זה בסדר לא הקלדתי רק מצאתי בחיפוש את מה שכתבתי כאן בעבר. מזל שהעבירו לכן כל מה שהיה בפורום הישן.
 
למעלה