חוש הריח אצל חתולים

zukik

New member
חוש הריח אצל חתולים

שלום לרופאים
יש לי חשש שאיבדתי את אחת מחתולות החצר שלי לאחר שהחזרתי אוותה לסביבתה הטבעית לאחר שיקום ארוך כי .... חוש הריח שלה לא עבד והיא לא הריחה את המזון וכתוצאה מזה לא אכלה ...
האים יכול להיות בכלל כזה דבר שנפגע לחתול חוש הריח ושחתול שאפילו רואה אוכל אבל לא מריח לא אוכל אותו ? והאים יש איזו בדיקה שאפשר לבדוק חוש ריח ?
קצת רקע
החתולה קיבלה מכה בראש (כנראה מתאונה) ואיבדה ראייה בעיין אחת
לאחר שיקום ארוך בבית היא הוחזרה לחצר לאחר כ שבוע חזרה לוטרינאר עם כבד שומני (כתוצאה מחוסר אוכל ) במצב של סכנת חיים לאחר יצוב הוחזרה אילי לשיקום ארוך אצלי היא התחילה לאכול לבד יומיים לאחר החזרה מהוטרינאר

לאחר שיקום ארוך אצלי בבית היא הוחזרה לפני שבועיים שוב לחצר
בכל ביקור שלי היא היתה בשטח אבל לא אכלה היא היתה עוברת ליד ערימת האוכל כאילו זה סתם חצצ
מזה 3 ימים נעלמו עקבותיה .....

האים התאוריה שלי בכלל הגיונית ? אם היתי יודע שזה מה שיקרה היתי משאיר אותה לחיות בבית כל הזמן (למרות שהיא כבר ברחה ממנו פעם אחת ובקושי הצלחתי להחזיר אותה )

sapirdvm

New member
כנראה שכן

יש אפשרות שיש פגיעה בחוש הריח. גם לחתול מצונן ומנוזל, מומלץ לנקות ולהסיר את הנזלת שלו כי התיאבון בחתולים מושפע מהריח של המזון.
הפסקת אכילה בחתולים לא חייבת לנבוע מפגיעה בחוש הריח. כל שינוי שהוא יכול לגרום לחתול להפסיק לאכול (ומשם הדרך לכבד שומני קצרה...). הכנסת שטיח חדש הביתה וזה מערער לחתול את היציבות הנפשית, סטרס והוא יורד/מפסיק לאכול. יש הרבה דוגמאות של שינויים שגרמו לחתול סטרס ומשם ירידה והפסקת אכילה.
אז יכול להיות שהתיאוריה שלך נכונה, ואולי קרו שם אירועים אחרים. לך תדע.
מקווה שתימצא אותה מהר כדי שתישרוד

למעלה