חורף במילאנו - המלצות

חורף במילאנו - המלצות

אשמח לעזרתכן... אני נוסעת למילאנו לכמה חודשים, בדיוק לחורף (טסה שבוע הבא עד סוף ינואר) הבנתי שהאירופאיות מאוד מטופחות, ביחס לישראלית הממוצעת (איפור זה ממש חובה??) בקיצור, התחלתי להיות מוטרדת ממבחר הבגדים שלי
(ההנחה הבסיסית היא שיהיה יקר מאוד לקנות שם) המליצו לי כבר על שיטת השכבות...שהאמת שגם בארץ אני מרגישה נפוחה בארץ בגלל השכבות, אז לא ברור לי איך זה יסתדר. השאלות שעוד יש לי, למי שהייתה תקופה ארוכה באירופה: ** רב הבגדים היפים שלי (שמלות, חולצות יפות ליציאה) הם עם שרוול קצר, יש טעם לקחת אותם? כלומר שיהיו מתחת למעיל.... אני ארגיש בנח לצאת איתם לבילוי או שכולם יהיו עם שמלות ארוכות / חולצות ארוכות וזה יראה מוזר? ** מה לגבי לבוש יומ-יומי לעבודה - גינ'ס + טריקו + נעלי התעמלות באים בחשבון??? (אני צריכה משהו נוח מאוד, עומדת הרבה שעות) המון תודה! ושנה טובה

לי וולף

New member
נוסעת לביזנס או פלז'ר?

אין לי טיפים למילאנו (למראות שאולי אקפוץ לשם ליום בסוכות..
) אבל באופן עקרוני כמעט הכל מתחיל ב "תלוי..."- אם זה לטיול או לעבודה, עד כמה את סובלת מקור, עד כמה חשוב לך להיטמע בסביבה וכו'.. לגבי פריז למשל אני קוראת בהרבה אתרים שממש מומלץ להשקיע קצת בלבוש אם לא רוצים יחס סנובי מידי מצד המקומיים, אז בתור התחלה אני ממליצה בחום לעשות מחקר באתרים שמיועדים לתיירים (ובלוגים מקומיים או אתרים כמו שצירפתי)- זה מה שאני עושה בתקופה האחרונה (לקראת חופשת סוכות)
- שיטת השכבות היא מעולה אבל צריך לדעת להוציא אל הפועל- אם את מרגישה תפוחה, את כנראה לא עושה את זה נכון; סוודר עבה הוא לא בהכרח מחמם יותר- חפשי בדים עדינים יותר אך מבדים מתאימים. - קחי חלק מהשמלות הקצרות- עם מעיל טוב תוכלי בהחלט לצאת כך לבילוי - נסיעה קצרה במונית או תחבורה ציבורית והגעה למקום מחומם בהחלט מאפשרים את זה - מספיק זמן במקום אחד יחשוף אותך (עם קצת תשומת לב ו'איסוף מודיעין') גם למקומות מוזלים לשופינג- חנויות אאוטלט/עודפים, סיילים מיוחדים וכד'; זה חלק מהכיף בשהות ממושכת! אל תדאגי על שופינג...

חצי חצי

המטרה היא גם כמה חודשים כדי לחוות את אירופה, כלומר לכיף וכדי ללמוד איטלקית, וגם כדי לעבוד (כוטרינרית). הסיבה לנסיעה היא בכלל לימודים של הבן-זוג (חילופי סטודנטים...) תודה על העצות!

טוב, אם את וטרינרית ברור שכללי המשחק שונים.

במרפאה וטרינרית בטח אף אחד לא מצפה ממך להופיע בגוצ'י ועקבי סיכה.

ברור...

אבל אולי כן מצפים למכנס מחויט? נעליים ולא נעלי התעמלות? כנראה שאני אצטרך להגיע ולראות....

SimplyMe1

New member
אני מכירה ממש מעט את עבודתו של וטרינר

זאת אומרת מעולם לא שמתי כלב אצל וטרינר כי אין לי כזה,אבל אח של חברה הוא וטרינר וראיתי פעם תמונות מהמרפאה שלהם(וטרינר,עוזרת וטרינר וכאלו)והם כולם לבושים במדים ירוקים כשהם מטפלים בחיות,ובטח לא לבושים מחויט.חופשי עם ג'ינס.לפחות בזמן העבודה. ואנשי צוות רפואי ממילא הולכים עם כיסוי לנעליים כשהם מטפלים,בטח כשיש צינורות מים,ניקוזים ושאר דברים שיכולים ללכלך הכול וחבל על הנעליים האיטלקיות.

נעלי התעמלות? לא בא בחשבון מחוץ לחדר כושר!

ובעיקרון, כמעט בטוח שגם ג'ינס וטריקו זה ממש לא לעניין לעבודה (אבל תלוי בסקטור... לעבודה במשרד אני מוכנה להישבע שזה לא מקובל גם במילאנו). אל תחששי מעניין השרוול, כבר מזמן לובשים בחורף בגדים עם שרוול קצר וללא שרוול. הרי בחוץ בלאו הכי לובשים מעיל ובפנים חם.

מה לובשים באירופה

רוב האנשים לובשים בגדים קלים ומעל זה מעיל חם. לרוב חם מאוד בכל המקומות והמעיל הוא רק לנסיעות וליציאה מחוץ לבית כדי להגיע ליעד בהמרה. ברור שאם יוצאים להליכה ארוכה או לנופש אז צריך להתלבש בהרבה בגדים. צריך להתאבזר באקססוריז מחממים כמו כפפות וצעיפים וכובע, אבל הרבה בגדים אין צורך ללבוש אם מדובר בנסיעה לא ארוכה כדי להגיע לעבודה. בעבודה באירופה לא מקובל ללבוש נעלי ספורט, אם צריך לעמוד הרבה, יש נעלי נוחות שמיועדות לזה שאיתן ניתן לשמור על מראה אלגנטי. אכן כדאי לך לקנות נעליים בארץ בגלל המחיר הנוח יחסית. כל דבר איכותי עולה באירופה לא מעט.

Fun Fair

New member
דווקא נעלי נוחות כגון "קלארקס" לא קונים בארץ

המחירים באירופה נמוכים בכ 20% (יותר, כשמדובר בסיילים). מה שכן, יש נעלי נוחות שאכן זולים יותר בארץ (למשל- הלב הכחול, טבע נאות וכו)

מילאנו

היי, אני לא כותבת כאן בדרך כלל אבל ראיתי ששאלת על מילאנו וביקרתי שם במאי השנה. מעבר לזה, החברה הכי טובה שלי היא ממילאנו. האיטלקים במילאנו מתלבשים טיפ טופ. זה לא סתם אירופה (שכעקרון מוקפדת מאד יחסית לישראל), זה הרבה יותר מזה. אם את אוהבת אופנה את ממש תהני להסתכל על העוברים ושבים ברחוב. הכל מאד מקורי ויחד עם זאת קלאסי. לוק יקר מאד ויחד עם זאת נראה "אפורטלס". לכן נראה לי שתרגישי מאד לא נוח להגיע מרושלת או לא מתוקתקת לעבודה או בכלל. אני הייתי מרגישה ככה. מאחר ולפחות באיזורים שאני שהיתי בהם התרשמתי שהבגדים יקרים רצח, אני ממליצה להביא מהארץ כמעט את כל מה שצריך. אם את רוצה להתלבש בהתאם למקום ועם זאת לא להתפשר על הנוחיות שלך כתיירת אני ממליצה על כמה פירטי בייסיק שאפשר לשחק איתם ולהרכיב מלתחה יפה מאד למשך הביקור: 1. ג'ינס סקיני איכותי בגוון כהה מאד 2. שמלת צמר (סריג) בצבע בסיסי (אפור/שחור/קרם/כחול..) 3. חצאית בסיסית אחת לפחות באורך מעט מעל הברך 4. מכנסיים קצרים (לא קצרצרים) מחוייטים 5. סריגים בצבעי בייסיק 6. חולצות בצבעי בסיס ללבישה מתחת לבגדים 7. מגפיים איכותיים עד הברך, שחורים או חומים, עם עקבים נמוכים מאד 8. מעיל צמר ארוך לפחות עד מעל הברך בגוון נייטרלי 9. גרביונים מצמר 10. כפפות + צעיף + כובע מצמר בגוון רגוע (קרם או אפור עדיף) 11. חליפה לעבודה (אני מניחה שתעבדי במשרד) 12. שמלת ערב אחת ליציאה 13, נעלי עקב שחורות 14. תיק לעבודה 15. קלאצ' לערב 16. תכשיט כמו שרשרת ארוכה ו/או חגורה מעניינת שיכולים לשדרג הופעה תהני, כיף לך!

תודה!

תשובה מפורטת מאוד
מרגיש כמו התכנית של "המדריך לסטייליסט...." רק כמה שאלות (של מתחילה, אל תצחקי) - מה זה קלאצ'? חולצות בצבעי בסיס, יש לך רעיונות איפה אפשר לקנות בארץ? (שיהיה מחמם ובגזרה מחמיאה) תודה!

קלאצ' זה תיק קטן לערב

ואגב מה שאמרתי זו לא תורה מסיני, סתם בעיני מה שבחורה צריכה שיהיה לה בחורף
לגבי ישראל אני ממש לא יודעת כי אני לא גרה שם. בטח אחרות פה תוכלנה לעזור. רציתי להוסיף שאל תבהלי מעניין החורף. אני אדם שסובל מאד מקור. בישראל אני גוררת אחרי קרדיגן כל השנה בגלל המזגנים אבל פה אני לא מתכסה במלא שכבות בחורף ומעולם לא לבשתי געטקס או טייץ או גרביונים מתחת למכנסיים ארוכים ולמייטב ידיעתי גם החברות שלי לא. כל המקומות מחוממים והבתים בנויים כך שיש בידוד נהדר. אני בדרך כלל לובשת גג שכבה אחת או שתיים מתחת למעיל. יותר מזה אני לא מסוגלת לסבול כי זה נורא מסרבל וגם אני לא מרגישה צורך. אולי זה ישמע לך דבילי אבל קור בעיני זה גם משהו פסיכולוגי. אם אתה לחוץ ממזג האויר ומפחד מזה שאתה צריך להתמודד עם אקלים הרבה יותר קר, אתה תרגיש את זה יותר. את לא נוסעת לאלסקה אלא כולה למילאנו. מדובר בחורף קר אך ברמה סבירה. אל תלחצי
בעניין איפה לקנות בגדים, אני אישית לא מוצאת שום הבדל בין ישראל לבריטניה למשל, למעט אולי ההיצע. המחירים ברשתות זהים, הבגדים אותם בגדים. הסוודרים שתביאי מישראל מתאימים לאירופה וכו'. אם יש דברים ספציפיים שקשה לקנות בארץ אז שווה לקנות בחו"ל. לגבי העבודה, תבררי כמו שאמרו לך פה מהו קוד הלבוש במקום הספציפי. מנסיון שלי, בסביבה סטודנטיאלית יש הרבה פחות הקפדה על עניין הלבוש, למרות שעדיין מקפידים לבוא נקי, מכובד, ולא חשוף.

Ricca

New member
לא רוצה לבאס..

אבל הדבר היחיד שעזר לי להתמודד עם הקור הלא סביר של החורף המילנזי זה או אלכוהול או בגדים ממש חמים. האקלים במילאנו הוא עריפילי ולח, וזה פוגע ביכולות הבידוד של הבגדים. מצד שני יצא לי להיתקל פה ושם בישראלים שבאמת היו לבושים קל בחורף, אבל הם היו בד"כ בנים, או בנות מרופדות הייטב.

גם אני פעם חשבתי שלשמנות פחות קר.

אבל זה בכלל לא נכון, תדעי לך. עובדת איתי אחת שהיא ממש אוביס וכל הזמן יש לה עור ברווז מהקור- גם כשלכולנו חם.

Ricca

New member
מסכימה איתך.. יש ויש.

לדעתי זו בכלל פונקצייה של מאסת שריר. בתקופות שעסקתי בהרמת משקולות בצורה יותר עקבית, הפסיק להיות לי קר כל הזמן. אבל הישראליות הבודדות שלא סבלו יותר מידי מהקור בחורף המילנזי, לפי מה שאני שמתי לב, היו יותר מרופדות. אולי מתחת לריפוד הסתתרו להם שרירים?

Ricca

New member
מזל שבאתי לבקר!

אחרי חמישה חורפים במילאנו, אני חייבת להזהיר אותך, ששום דבר לא יכין אותך לחורף כמו שיש שם. באיטליה איפור זה לא חובה אם יש לך עור טוב, אבל ציפורניים גבות שיער וכיו"ב נושקים לשלמות (גם אצל הגברים), המילנזיות נוטות להתאפר מאוד עדין. אל תניחי שיהיה יקר לקנות שם, יש המון רשתות עממיות, ואני אישית ממליצה לקנות ביגוד לחורף רק שם. שום בגד חורפי שתקני בארץ לא יספק אותך, לא מבחינת סגנון, ולא מבחינת איכויות תרמיות (הזכרתי שקר שם בחורף?). אין שום סיבה שבעולם לקחת איתך בגדים קצרים. קר מידי - במיוחד החל מדצמבר. אני הייתי מתלבשת ביום יום ככה: גרביונים עבים מצמר או מיקרופייבר (עדיף לקנות שם, יש שם כמה רשתות מעולות לגרביונים). זוג גרביים (שניים החל מאמצע דצמבר). מעל או ג'ינס, או עוד זוג גרביונים וחצאית (כן כן.. שני זוגות גרביונים). מגפיים גבוהות. היו לי גם כהות וגם ירוקות מהממות שבארץ לא יוצא לי ללבוש. אם יש שלג - מגפי גשם מרופדות מבפנים - קניתי שם 20-40 יורו, זה קצת מצחיק, אבל בימים כאלו אפילו הבחורות הכי מחויטות מסתובבות איתן. בחלק העליון, גופייה דקה, עוד שתי גופיות ארוכות וסוודר חם. מעיל ארוך עם בטנה מעל הכל, כובע צעיף וכפפות (את שלי הייתי קונה באייץ' אנד אם במחירים סבירים). אל תחששי להיות נפוחה, כולם נפוחים שם בחורף. (אבל אני חייבת לציין שהאיטלקיות היו לובשות שכבה אחת פחות ממני בד"כ, אבל אם את אחת שבד"כ קר לה, אז יהיה לך גם קר באיטליה.) אני לא יודעת במה את עובדת, אבל אם את צעירה ועובדת במשהו לא רשמי, אפשר בהחלט ללכת עם סניקרס וטריקו (נזם קצת נחרצת מידי), פשוט קר מידי ללבוש כזה בין דצמבר לפברואר.

SimplyMe1

New member
בעניין הקור והשמירה על הלוק

איך זה מסתדר למילנזיות להתלבש בבלוגים שלהן בשיא האופנה והסטייל אבל לצאת בבוקר נפוחות משכבות בגדים? הרי אם הן לבושות בשאר עונות השנה בשיא הסטייל,עם עקבים וג'קטים יפים כשהן עובדות במשרד,אז פתאום הן מתהלכות במשרד עם 2 זוגות גרביונים,2-3 שכבות מעל החזיה,ועם כול השכבות האלו הן אמורות להרגיש בנוח וגם להיראות טוב?.. איך מסתדר להן גם להיראות מחויטות וגם לנעול לעבודה נעליים סטייל UGG?(אלא אם מחליפים בעבודה ללבוש מתאים). ועם כמה שנזם נחרצת בדעותיה,אני לא בטוחה שבמשרדים(גדולים ולא משפחתיים,בעיקר)הבנות מתהלכות בטריקו וסניקרס של נייקי..זה בעיקר חוסר סטייל משווע ואפילו בארץ אני צריכה להגיע למצב של חוסר השראה וחוסר במצב רוח כדי להגיע עם סניקרס לעבודה(ואני לא עובדת במשרד רשמי ,ואין קוד לבוש אצלנו).

Ricca

New member
האיטלקיות דקיקות..

והביגוד שם, הוא דק ומחמם - בגלל זה המלצתי לקנות שם את הבגדים. השילוב ביחד הוא ממש לא מחריד.. במיוחד כשמדובר בבגדים שעוצבו ונתפרו כדי להתאים לחורף. בגדים ממיקרו פייבר, מעילים מצמר דחוס, והכל בגזרות נכונות למצבי "נפיחות שכבתית.." וחוצמזה כשאתה יוצא לעבודה ובחוץ הטמפרטורה נושקת לאפס מלמטה, כבר לא איכפת לך כלום. הגרביונים המחממים שתמצאי שם, הם מאוד דקים, ועדיין מחממים. הסוודרים עשויים מצמר אמיתי, ולא כל מיני תערובות כמו בארץ, אז גם הם דקים ומחממים. פה בארץ פשוט לא מצאתי שום דבר דומה לביגוד שם. מאז שחזרתי לארץ, לא שמתי פעם אחת שום פריט חורפי שקניתי שם, כי אפשר להתבשל איתם פה. ולגבי הנייקי, המותג, לפחות כשעזבתי לא היה הכי פופולארי באיטליה. אסיקס ואדידס שלטו יותר, וממש בשלהי העזיבה גם ריבוק. הלבוש המקובל יהיה מאוד תלוי במה תולה תעבוד. היא לא פירטה. אני בכל העבודות שלי התהלכתי בסניקרס וג'ינסים (או מגפיים בחורף, וקרוקס בקיץ), אבל עבדתי בעבודות משרדיות בסביבה סטודנטיאלית, או בכל מיני עבודות לא מקצועיות.. בכל אופן, יש מספיק בגדים אלגנטיים נוחים ומחממים גם לעבודות מול קהל, או במשרדים מעונבים יותר. כמו בכל מקום, צריך להגיע לעבודה ביום הראשון, לבחון הייטב את הבגדים של הסובבים ולהתאים את עצמך. משהו חשוב ששכחתי לציין. מילאנו היא ממלכת המותגים. גם הלבוש הכי זרוק, וכן מסתובבים שם בלבוש זרוק, במיוחד אחרי שעות העבודה, הוא יקר להחריד. אני חושבת שאני הייתי הבחורה היחידה במילאנו שלא היה לה דיזל (בסביבות ה 100 יורו), או משקפי שמש ממותגות (150-250 יורו), נעלי ספורט של אסיקס (70-120) יורו, ותיק של לואי ויטון (מעולם אפילו לא טרחתי לגלות כמה זה עולה). אבל לזכותם של האיטלקים, מעולם לא קיבלתי הרגשה לא נעימה בעניין הזה, הם מתייחסים לזה בכזו קלות וקלילות וטבעיות, שהם הפכו עיוורים לקיומם או אי קיומם של המותגים. מה שמצחיק זה שכשהסתובבתי עם משקפי שמש בעשרים שקל מאלנבי - חיקוי של ארנט, הם כל הזמן שאלו אותי איפה קניתי את הדגם המשגע הזה ושל איזו חברה הם.

למעלה