חוק מרפי

ofir201

New member
חוק מרפי../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

היום קיבלתי הזדמנות אדירה: להיות צלם הוידאו של YNET במשחק של מכבי חיפה בקרית אליעזר. במהלך המשחק השגתי כמה שוטים מדהימים, הרגשתי שהפעם אני מרשים את החבר'ה שם לטובה. הגעתי הביתה כולי שמח ומפנטז כבר על המשחק הבא, אבל למחשב היו תוכניות אחרות. הוא החליט שאחרי אינספור דגימות (שהאחרונה הייתי לפני יומיים), הוא מפסיק לזהות את המצלמה. ניסיתי הכל (עד בערך לפני חצי שעה) ניסיתי לתקן שם משהו. בסוף נכנעתי והתקשרתי אליהם. "היום לא יהיה וידאו", הרגשתי שאיכזבתי את כל העולם, כולל הכתב שהיה איתי היום ובעצם קיים ראיונות מצולמים, וסמך עליי. אין הרגשה יותר חרא מזאת. אשמח אם תשתפו אותי גם במקרים דומים שקרו לכם, אולי זה קצת יעודד את המצב רוח החרא שאני נמצא בו עכשיו.

רק לומדים מטעויות, אז אל תקח קשה

בפעם הבאה תקח את החומר לחבר/ חברה/ חברה לשירותי עריכה/ לא יודע מה, מקום אלטרנטיבי ששם יש תוכנה. רק להוציא את מה שצריך, גם אם זה יעלה כסף. בסוף זה ישתלם.

ofir201

New member
הלכתי לבעל מקצוע...

הוא פתח בשבילי במיוחד את הסטודיו שלו באמצע הלילה. הבעיה היחידה שהמצלמה שלי צילמה בNTSC (נקנתה בארה"ב), וכל המערכת שלו עבדה עם PAL והוא אמר לי שלא מתשלם לו עכשיו להפוך את כל המערכת לNTSC. בשלב הזה כבר התחלתי לוותר. אולי זה באמת בגלל שחיבור הFIRE WIRE נשרף במצלמה.

ofir201

New member
הייתי אצל בעל מקצוע.

שפתח באמצע הלילה את הסטודיו במיוחד בשבילי. הבעיה היחידה הייתה שצילמתי בשיטת שידור NTSC בגלל שהמצלמה נקתנה בארה"ב, והמערכת שלו עבדה בPAL והוא טען שלא משתלם לו להפוך עכשיו באמצע הלילה את כל המערכת NTSC. זה כבר השלב שויתרתי. אולי באמת חיבור הFIRE WIRE במצלמה נשרף.

yos1232

New member
זה ווי נט?

ככה עובדים "הגדולים"? שולחים צלם עם מצלמה אישית שמצלם ואח"כ דוגם במחשב ביתי ללא גיבוי במקרה של תקלה ? וכשמתרחשת תקלה אין להם גיבוי? בכל "ידיעות אחרונות" ומערכת ווי נט אין איזה מחשב עם איזה מובי מייקר .....רק לדגום חומר למחשב...? ולך אופיר אין אף חבר/ ידיד/ קולגה שאליו היה אפשר לקחת את החומר לדגימה? בכזאת קלות ומהירות אתה נכנע ומוותר על מה שקראת "הזדמנות אדירה" ? האמת? די מפליא... ולך אישית, אל תתאכזב ואל תרגיש חרא. אתה השגת את השוטים הטובים. אתה יצרת סרט טוב. הם היו צריכים לדאוג לגיבוי למחשב שלך.....אז קח את זה קליל...ותלמד לקח להבא. יוסי

judyr

New member
מבלי לחפש אשמים

מצד אחד תקלות כאלה קורות ואין מה לעשות - כמו שכתבת מרפי בא לבקר לפעמים במקומות הלא נכונים. מאידך ניתן לעשות פעולות מנע ולדאוג שדברים כאלה אם יקרו לא יגרמו לנזק או למצב בו אתה לא מספק את הסחורה. אם היה חשוב לך להצליח במקרה הזה היית צריך לעשות לעצמך גיבוי של ציוד או מקום שבו יכולת להוציא את החומר. כך עושים גם המקצוענים שיוצרים מסלולים חלופים כדי שמוצר שלהם יגיע בזמן ובמקום למזמין. זה חלק מהמשמעות של אמינות ומקצועיות. כמו שנאמר כבר , כאשר משהו חשוב אז הולכים גם למישהו שיש לו ציוד ואפילו בכסף העיקר לספק את הסחורה ואח"כ מבררים מה קרה. יכול להיות שחיבור הFIRE WIRE שלך נדפק ונשרף במצלמה או במחשב בגלל חיבור מתלהב כאשר המצלמה היתה דלוקה יכול להיות עוד מליון ואחד דברים... תיקח את זה כנקודת ציון ולפעם הבאה תתכונן יותר טוב.. בהצלחה

הMפצח

New member
המחשב שלך ?

זאת אומרת שאתה התקנת אותו ואת כל הדריברים של החומרה שלו ? כי במקרה כזה אפשר להתקין הכול מחדש (פירמוט) במיקרה הזה ,ניראה לי שזה היה שווה לך את המאמץ.

למעלה