חוק חברות כוח אדם

קליקי

New member
חוק חברות כוח אדם

לרפי גינת צוותו ושאר האנשים בפורום שלום רב! הנושא עליו אני רוצה לכתוב הוא חוק חברות כוח האדם, אותו יזמה ההסתדרות החדשה בראשותו של עמיר פרץ.חוק זה אומר שתוך תשעה חודשים מכניסת עובד מחברת כוח אדם למקום עבודה, מחוייב מקום העבודה לקלוט אותו לשורותיו. בעקבות חוק זה החלו או יחלו בעתיד הקרוב, עד 28/04/02 תאריך כניסתו לתוקף של החוק, פיטורים של עשרות אלפי עובדי חברות כוח האדם, מהסיבה שמקומות העבודה אינם מוכנים או אינם יכולים מסיבות שונות לקלוט את העובדים. חוק זה יגרום לכך שהעובדים של חברות כח האדם יאלצו כל תשעה חודשים לשנות את מקום עבודתם (באם ימצא מקום עבודה חלופי כל תשעה חודשים). אני בתור עובד של חברת "מנפאואר" קיבלתי כבר הודעה להתכונן לעזיבת עבודתי ומעבר אולי לעבודה אחרת. יכול להיות באמת שימצאו לי עבודה ואולי אף למספר עובדים נוספים, אבל האם יוכלו חברות כח האדם לשנות כל תשעה חודשים את מקום עבודתם של כ-150,000 עובדים??? אני מסכים שצריך להיות חוק שימתן או יגביל את החברות הללו באיזה שהיא צורה (לדוגמא קביעת האחוז אותו מותר להם לקחת מהמשכורת המועברת אליהם ממקום העבודה וכדומה), אבל חוק זה שאולי יגרום לקריסתן של חברות אלו, יגרום יחד עם זאת לפיטורם של עשרות אלפי עובדים שזוהי צורת העבודה היחידה שהם יכולים להרשות לעצמם כגון: סטודנטים שיש להם רק מספר מועט של ימים פנויים בשבוע, אנשים שאינם מיקצועיים, מבוגרים מובטלים שאף מקום עבודה לא מוכן לקלוט אותם ועוד. אשמח לשמוע אם ישנם עוד אנשים במצבי החושבים כמוני וגם כאלה החולקים עלי. כיוון שהזמן דוחק אם רוצים לעשות משהו. תגובות ניתן גם לשלוח ל- [email protected]

למעלה