פגיעוּת ופגיעוֹת
בעקרון כן. מי שכול הזמן מאחל רע לאחר יכול להביא עליו רע. אם הקורבן יודע איך להתגונן זה מקשה עליו. יש פה לא מעט מיסטיקנים, שאני מניחה שיודעים להתמודד מול עין הרע. אני בעצמי יכולה להגן על עצמי. בנוסף לכך, מעשיו של הקורבן הפוטנציאלי משפיעים. מי שעושה מעשה רע פותח את עצמו לרוע, והעין הרעה יכולה לגרום לנזק בתחום האפור שבין דין לרחמים, לדעתי. כלומר, אם אדם כל הזמן מרכל ומישהו שנפגע נהיה אובססיבי לגבי זה ומבקש שיקרה לו אותו הדבר יש סיכוי טוב שזה יקרה, כי זה צודק. ואם אדם שנוהג צורה זו כי יש לו בעיות אישיות לא קשורות גם כן יהפוך אובססיבי לעניין יש לו יותר סיכוי לפגוע כי בכך שקורבן הפוטנציאלי מרכל הוא בעצם פותח פתח לרוע. גם מידת הקשר של הקורבן לאדם הפוגע קשורה, כי אם הוא קשור עליו ובעצם מרשה לו לפגוע בו אז זה מקל. אני לא מסכימה עם רותי, שביטחון עצמי שלם מגן מפני עין הרע. כמו שביטחון עצמי שלם לא ימנע מאדם להכות את הבטוח בעצמו, או שאדם הבטוח בכך שסיגריות לא מזיקות עדיין יפגע, כך גם לעין הרע יש עוצמה אובייקטיבית. אין לי שום דרך קונבנציונלית להתגונן מפני אדם שגרים איתו ביחד. אירוני למדי, אולם אני נמצאת במצב דומה, ועיקר פעילותי בנושא היא לנסות להתרחק, לשמור על דיסטנס רגשי, לא להיות שם. בנוסף לכך, רצוי לנקוט איזשהי פעולה להתגוננות מפני עין הרע. אולם כאן לא אוכל לייעץ. אני ערכתי טקס מאגי לפני קצת פחות משנה, במידסאמר, להתגוננות. אולם את הטקס כתבתי לבד, ולא אוכל לייעץ לאחר.