חוק ההתיישנות

מצב
הנושא נעול.

odedben

New member
חוק ההתיישנות

חוק ההתיישנות
שלום, לפני כשנתיים העבירו במקום עבודתי את כלל העובדים להעסקה תחת חוזה קיבוצי. חלק מהעובדים היה תחת החוזה הקיבוצי, שריד לימים היסטורים, וחלק אחר (ואני ביניהם) התקבל בחוזה אישי. כאמור לפני כשנתיים העבירו, ביוזמת וועד העובדים, את כולנו לחוזה הקיבוצי (מבלי לשאול ו/או לבקש רשות) וההפרשות הסוציאליות שלי (ושל עובדים אחרים) נפגעו בצורה משמעותית. מכיוון שהורידו בשכר השעה שלי בכחמישים אחוז נאלצו להשלים את השכר בדרכים אחרות אולם המרכב הפנסיוני ירד ואיתו ההפרשות לפנסיה. לפני כחודש סיימתי את עבודתי במקום ועברתי לחברה אחרת. רציתי לדעת האם יש בכך משום הרעה בתנאי ההעסקה. כמו כן האם שנתיים לאחר ההורדה בפועל אני רשאי לתבוע את ההפרשים. בתודה מראש

הרעת תנאי עובד לא מקנה בשום מקרה

חוק ההתיישנות
שלום, לפני כשנתיים העבירו במקום עבודתי את כלל העובדים להעסקה תחת חוזה קיבוצי. חלק מהעובדים היה תחת החוזה הקיבוצי, שריד לימים היסטורים, וחלק אחר (ואני ביניהם) התקבל בחוזה אישי. כאמור לפני כשנתיים העבירו, ביוזמת וועד העובדים, את כולנו לחוזה הקיבוצי (מבלי לשאול ו/או לבקש רשות) וההפרשות הסוציאליות שלי (ושל עובדים אחרים) נפגעו בצורה משמעותית. מכיוון שהורידו בשכר השעה שלי בכחמישים אחוז נאלצו להשלים את השכר בדרכים אחרות אולם המרכב הפנסיוני ירד ואיתו ההפרשות לפנסיה. לפני כחודש סיימתי את עבודתי במקום ועברתי לחברה אחרת. רציתי לדעת האם יש בכך משום הרעה בתנאי ההעסקה. כמו כן האם שנתיים לאחר ההורדה בפועל אני רשאי לתבוע את ההפרשים. בתודה מראש
הרעת תנאי עובד לא מקנה בשום מקרה
את הזכות לתבוע הפרשים!!! איך הגעת למסקנה הזו? הרעת תנאי עובד מקנה לעובד את הזכות להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויים. לדעתי, גם את הזכות הזו איבדת מאחר ושתקת במשך השנתיים. בכל מקרה, לא מדובר כאן בשאלת התישנות אלא בשיהוי. הנזק היה מזמן ואת שתקת ולמעשה השלמת איתו במשך כל הזמן הזה ולכן הטענה שיעלה הצד השני אם תתבעי אותו היא טענה כי השתהת בהגשת תביעתך וכי רק עכשיו כשנוח לך את בוחרת לתבוע. הערה נוספת: ככלל, לועד סמכות לקבל החלטות כאלו בשם העובדים. אם העובדים לא מרוצים מהחלטת הועד בפניהם האופציה להציע את החלפתו. בהצלחה במקום החדש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה