חוקרים: ישראל תוכל לסמוך רק על עצמה

חוקרים: ישראל תוכל לסמוך רק על עצמה

חוקרים חוץ-ממשלתיים בארה"ב שחקרו את דפוסי ההתגרענות של המעצמות משחר עידן האטום, מצאו כי המודיעין בזמן אמת תמיד בה באיחור וחוסר דיוק לרעה . המסר הנוסף והלא פחות חשוב של החוקרים: לא בטוח שארה"ב ואירופה אכן ינטרלו את האיראנים בזמן. המסקנה: ישראל חייבת כבר היום להכין את הקרקע לנטרל את האיראנים בעצמה. העלות: עשרות רבות של מילארדי דולרים.

אמורוסו

New member
ישראל לא מסוגלת לטפל באיום האיראני

לבדה. את זה כל אדם בר דעת יודע, אין לנו את היכולת. מדובר על מבצע ממושך מאוד שרק ארה"ב יכולה לבצע.

כתבתי על כך בשרשור השני בנושא

ישראל יכולה לבצע פעולות שעשויות לגלגל כדור שלג. ישיבה בחיבוק ידיים וציפיה לפעולה של אחרים, לא תגרום לביצוע פעולה בינלאומית אקטיבית. פעולה ישראלית אקטיבית עשויה לגרור את העולם, ובעיקר את ארה"ב. ולישראל יש את כל הלגיטימציה הבינלאומית לעשות זאת, מכיוון שהיא המדינה היחידה בעולם שאיראן מאיימת במפורש על קיומה.

אמורוסו

New member
סבבה. זה אפשר.

אבל זה עלול לגרום לתגובת ההופכית. גינוי של ישראל ותמיכה באיראן. הכי טוב יהיה אם ארה"ב תתקוף את איראן בשבילנו בשלב כלשהו. השאלה באמת אם זה יקרה או לא.

אני דווקא מאמינה שכן!

רק מאוד תלוי במנהיגים שלנו. יש אמונה במודיעין הישראלי ובנשק הקונבנציונלי והלא קונבנציונלי שלנו!!

אמורוסו

New member
תבדילי

אנחנו יכולים לפגוע באיראן, לשלוח עליה טיל גרעיני או משהו כזה... אבל אנחנו לא יכולים להכניע את איראן, את הממשל, את היכולת הגרעינית הכוללת שלה לאורך זמן. לא מדובר במצב נקודתי כמו שהיה בעיראק. פעולה כזו דורשת פעולה ממושכת, בדומה למה שארה"ב עשתה בעיראק. את זה ישראל לא מסוגלת לעשות מבחינת כוח אדם ותקציב.

mean girl 16

New member
אני מאמינה שארה"ב יטפלו בזה מהר

אין ברירה אחרת. זה לא רק בעייה שלנו, זה בעייה של העולם. הערבי והמערבי כאחד. אני מאמינה שבקרוב מאוד, בוש ידאג להפיל על איראן את כל הטילים והפצצות שעומד לפוג תוקפן

לא הייתי סומך על כך, במיוחד לא במצב

העכשווי של בוש בתוך ארה"ב, בעקבות עיראק ואפגניסטן גם יחד. לא בטוח שההתייחסות האמריקאית לפצצה גרעינית איראנית היא כה חמורה כמו ההתייחסות הישראלית. לאמריקאים יש שיקולים אחרים, מעבר לקיומה של ישראל. הם לא מנעו פצצה גרעינית מפקיסטן, שבמשך תקופה ארוכה נתנה חסות לבן לאדן ולמשטר הטאליבאן באפגניסטן. בגין לא סמך על ארה"ב בהקשר הגרעיני העיראקי. דווקא אנשי הליכוד צריכים במיוחד לזכור זאת גם בהקשר האיראני.

mean girl 16

New member
קיומה של ישראל?

איראן חמושה גרעינית היא סכנה לכל העולם. זה יוביל למירוץ חימוש אדיר בכל בעולם הערבי. איראן חזקה תחזק את הפלגים הקיצוניים באוכלוסייה ותמוטט את המשטרים שרעועים גם ככה. אני לא חושבת שצריך להמעיט בבוש. הבחור כבר הוכיח שיש לו ביצים.. ואין יותר מדי ברירה.

הנה נאום משנת 2001 של נשיא איראן

לשעבר, האשמי רפסנג'אני: השימוש בנשק גרעיני לפתרון בעיית ישראל בהתנגדותם [לציונות], חייבים המוסלמים לכתר את הקולוניאליזם ולהכריח את הקולוניאליסטים לבחון האם ישראל מועילה להם. אם יום אחד, עולם האסלאם יהיה מצויד בנשק שישראל מחזיקה כרגע - אותו יום, תגיע דרך היהירות העולמית למבוי סתום. מפני שהשימוש בפצצת אטום אחת על ישראל לא יותיר דבר על האדמה, אולם לעולם האסלאם היא תגרום רק לנזק. את מידת הצלחתה של ארה"ב, לעצור את המירוץ הגרעיני האיראני - אנו רואים היום. היה יותר חשוב לחסל חשבונות עם סדאם חוסיין (בגלל חשבון משפחתי פתוח)... בדיעבד (וגם כבר אז) ניתן לומר כי סדר העדיפויות של בוש וממשלו היה מעוות לחלוטין. אגב, אותה מידת "הצלחה" ארה"ב נחלה גם בצפון קוריאה.

בוש היום חלש מאוד בזירה הפנימית.

יש קולות חזקים מאוד בארה"ב שמתנגדים לכל מהלך. קל וחומר באירופה רוסיה וסין. אחת הסיבות : תלות עצומה בנפט האיראני וקשרי המסחר שמגלגלים את הכלכלות. בוגי יעלון כבר אמר נכון ובצורה צלולה צריך להכין את הקרקע לברירת שמשון. אחד הלקחים מאושוויץ עבורנו הוא לא לסמוך על אף אחד מלבד עצמנו. בשביל זה בין השאר קמה מדינה יהודית בציון. ברור שהיה עדיף שאחרים יעשו את העבודה המלוכלכת אבל צרי להתכונן גם לאפשרות הזו.

נכון

יעשה בוש בחוכמה אם ישתחרר מהתלות שלו בנפט האיראני ומהמדינות האחרות הערביות המספקות נפט לאמריקה. אני אפליג בדמיון ואגיד שאם הוא ייצור חרם עולמי עליהן אז המצב יהיה יותר טוב מטוב.

השאלה מה נעשה כאן..אחרי שהחיזבאללה

יוכיח שהנסיגה מלבנון היא הצלחה מסחררת באמצעות קטיושות שיעופו על חיפה...

מאמר בנושא ב"NY רווי אוף בוקס"

גם בעקבות הספר "לרגל על הפצצה: מודיעין גרעין אמריקני מגרמניה הנאצית ועד איראן." ג'רמי ברנשטיין.

למעלה