חוקי הרובוטיקה של איסימוב-מדע בידיוני בלבד?

yaakii

New member
חוקי הרובוטיקה של איסימוב-מדע בידיוני בלבד?

"חוקי הרובוטיקה הם מושג בדיוני שנוסח על ידי סופר המדע הבדיוני אייזק אסימוב בספרו "אני, רובוט". החוקים נועדו להיות חלק מהתכנות הבסיסי של הרובוטים בעלי המוחות הפוזיטרוניים המתוארים בספריו של אסימוב ואף רובוט לא יכול להפר אותם מבלי לצאת מכלל פעולה, מכיוון שהחוקים מוטבעים באופן פיזי במסלולי המוח של הרובוטים. שלושת החוקים המקוריים הם:
לא יפגע רובוט לרעה בבן אדם, ולא יניח, במחדל, שאדם יפגע.
רובוט חייב לציית לפקודותיו
של אדם, כל עוד אינן סותרות את החוק הראשון.
רובוט ידאג לשמור על קיומו ושלמותו, כל עוד הגנה זו אינה עומדת בסתירה לחוק הראשון או לחוק השני." (ערך מויקיפדיה). ואני אומר... שאנחנו מגיעים אוטוטו למצב של רובוטים ברמה אינטלקטואלית כזו, שהם יוכלו לפעול עפ"י 3 החוקים הנ"ל. ואני חושב לעצמי- כמה -אממ קשה להגדיר- : מדהים ומפחיד בו-זמנית זה יהיה לראות רובוט שמסיע זקנה בכיסא גלגלים... אגב, הנושא מתקשר מאד לנושא אחר שהועלה בפורום-"בינה מלאכותית"- כאן

tweeg

New member
שכחת חוק אחד

(חוק האפס,לא רוצה לסמפלר למוסד וכו') מצטער לאכזב אבל אנחנו לא קרובים לבינה מלאכותית סה"כ אנחנו בונים מחשבים שמפעילים הרבה אולגריתמים ש"מסיקים מסקנות" בינה מלאכותית אמיתית לא קיימת בכלל(במובן של מחשב שחושב באמת) כל התוכנות של מבחן טיורינג זה סה"כ אולגריתמים מתוכנתים מראש שאומרים למחשב איך להגיב,במצבים ספציפים באחד מהקישורים של ויקי יש קישור לתוכנה שזכתה ב2005-6 די משעשע לדבר איתה למרות שהיא ממש לא אמינה אתמול ראיתי את אודיסאה(אני לא יכול להגיד שאני ממליץ על זה בתור סרט) גם שם אומרים שהמחשב הוא בינה מלאכותית,אבל הוא סה"כ מחשב על כי הוא לא חושב,אלא מתוכנת

tweeg

New member
../images/Emo58.gif למוסד,ולאני רובוט

חוק האפס:לא יפגע רובוט באנושות, ולא יניח, במחדל, שהאנושות תפגע. (מויקי)

למעלה