חופשת מחלה למורה

מצב
הנושא נעול.

33 אבי

New member
חופשת מחלה למורה

חופשת מחלה למורה
אני מורה שעובדת באותו מוסד חינוכי 6 שנים (אני מקבלת שכר מלא מהיום הראשון למחלה) יום לפני חנוכה קרתה לי תאונת עבודה בהסעה של התלמידים וקיבלתי 31 ימי מחלה. מביטוח לאומי קיבלתי פיצוי חלקי ולא את כל המשכורת שלי. בסוף מאי התאשפזתי בגלל שתי פריצות דיסק וקיבלתי חופשת מחלה שוב על 31 ימים (ובעצם עד סוף שנת הלימודים ) במהלך חמשת השנים הקודמות החסרתי מעט ימי מחלה. מהי הדרך לדעת כמה באמת אמורים לשלם לי ?.כי מהמעביד (לא משרד החינוך)הבנתי שהוא לא בטוח שאני יכולה לנצל את ימי המחלה יותר. אני חושבת שכן מאחר ובתאונה קיבלתי שכר מהביטוח הלאומי וחוץ מזה שאני יכולה לצבור ימים. אשמח לתשובה מפורטת..קראתי כל חומר שהופיע כאן בנושא ובכל זאת אני מתקשה להבין .

33 אבי

New member
מוסיפה

חופשת מחלה למורה
אני מורה שעובדת באותו מוסד חינוכי 6 שנים (אני מקבלת שכר מלא מהיום הראשון למחלה) יום לפני חנוכה קרתה לי תאונת עבודה בהסעה של התלמידים וקיבלתי 31 ימי מחלה. מביטוח לאומי קיבלתי פיצוי חלקי ולא את כל המשכורת שלי. בסוף מאי התאשפזתי בגלל שתי פריצות דיסק וקיבלתי חופשת מחלה שוב על 31 ימים (ובעצם עד סוף שנת הלימודים ) במהלך חמשת השנים הקודמות החסרתי מעט ימי מחלה. מהי הדרך לדעת כמה באמת אמורים לשלם לי ?.כי מהמעביד (לא משרד החינוך)הבנתי שהוא לא בטוח שאני יכולה לנצל את ימי המחלה יותר. אני חושבת שכן מאחר ובתאונה קיבלתי שכר מהביטוח הלאומי וחוץ מזה שאני יכולה לצבור ימים. אשמח לתשובה מפורטת..קראתי כל חומר שהופיע כאן בנושא ובכל זאת אני מתקשה להבין .
מוסיפה
אצלנו עובדים שישה ימים.אני עובדת חמישה אני עובדת כ-שנישליש משרה.

תשובות

חופשת מחלה למורה
תשובות
בהנחה שקיבלת דמי פגיעה מביטוח לאומי בגין תאונת העבודה, הרי ששולם לך 75% מהברוטו בעבור ימי העדרותך. בדרך כלל 75% מהברוטו זה שווה ערך לשכר הנטו. אם זה לא שווה אצלך לשכר הנטו, על המעסיק להשלים את ההפרש. המעסיק לא אמור לנכות לך ימים ממכסת ימי המחלה שלך כאשר מדובר בתאונת עבודה וכאשר פנית לביטוח לאומי, לכן 31 הימים הללו, עדין נחשבים כחלק ממכסת ימי המחלה שלך. ככלל, עובד זכאי ל-18 ימי מחלה בשנה ויכול לצבור עד 90 יום במהלך תקופת עבודתו. החוק קובע כח על יום המחלה הראשון, העובד לא יקבל שכר. על היום השני והשלישי, העובד זכאי לתשלום של 37.5%. החל מהיום הרביעי, העובד זכאי לתשלום של 75% משכרו (בדומה לתשלום דמי פגיעה מביטוח לאומי. שימי לב, כי אם חל עליך הסכם קיבוצי, יתכן בהחלט שהסדר התשלומים מיטיב עמך ויתכן אף שאת זכאית ליותר ימי מחלה בשנה. לסיכום: אם לא ניצלת את כל מכסת ימי המחלה שלך (ועד למקסימום 90 יום), הרי שאת זכאית לתשלום בגין 31 הימים בהם היית חולה עקב פריצות הדיסק. אם לא חל עליך הסכם קיבוצי ו/או הסכם אישי המיטיב עימך, תהיי זכאית לגמול המינימום הקבוע בחוק כמפורט לעיל. מצרפת לך קישור עם הסברים על ימי מחלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה