חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

shark122

New member
חופשת לידה

חופשת לידה
היי, ברצוני להאריך את חופשת הלידה שלי לעוד 9 חודשים נוספים. אני עובדת במקום העבודה מעל 6 שנים כך שאין בעיה ע"פ החוק. א. האם הותק נצבר לי? ב. האם המעסיק ימשיך להפריש לי את הביטוחים השונים? כיצד אני אפריש את חלקי? ג. לקראת סוף התקופה ברצוני להתפטר מהעבודה בטענה של "טיפול בילד בבית" ולכן כך אוכל לקבל גם דמי פיטורים. האם זה קביל וחוקי? תודה מראש, מיכל.

תשובות

חופשת לידה
היי, ברצוני להאריך את חופשת הלידה שלי לעוד 9 חודשים נוספים. אני עובדת במקום העבודה מעל 6 שנים כך שאין בעיה ע"פ החוק. א. האם הותק נצבר לי? ב. האם המעסיק ימשיך להפריש לי את הביטוחים השונים? כיצד אני אפריש את חלקי? ג. לקראת סוף התקופה ברצוני להתפטר מהעבודה בטענה של "טיפול בילד בבית" ולכן כך אוכל לקבל גם דמי פיטורים. האם זה קביל וחוקי? תודה מראש, מיכל.
תשובות
1. בתקופת חל"ת הותק לא נצבר והמעסיק לא אמור להמשיך ולהפריש לקופות. 2. אם את ממילא מתכוונת להתפטר לצורך טיפול בילד, אז למה החל"ת? זה נשמע לי מיותר. כעיקרון, את יכולה לקחת חל"ת ואח"כ להתפטר אולם תהיי זכאית לפיצויים רק אם חלפו פחות מ-9 חודשים מיום הלידה (שימי לב, התאריך הקובע הוא יום הלידה ולא X לא יום תום החל"ד).

שיר ורד

New member
עוד נימוקים להתפטר מיד

תשובות
1. בתקופת חל"ת הותק לא נצבר והמעסיק לא אמור להמשיך ולהפריש לקופות. 2. אם את ממילא מתכוונת להתפטר לצורך טיפול בילד, אז למה החל"ת? זה נשמע לי מיותר. כעיקרון, את יכולה לקחת חל"ת ואח"כ להתפטר אולם תהיי זכאית לפיצויים רק אם חלפו פחות מ-9 חודשים מיום הלידה (שימי לב, התאריך הקובע הוא יום הלידה ולא X לא יום תום החל"ד).
עוד נימוקים להתפטר מיד
בתקופת החל"ת את לא צוברת שום זכויות (למעט שבועיים ראשונים שנחשבים כחלק מתקופת העבודה לצורך פצויי פיטורים). אם את מתפטרת מיד לאחר החל"ד את זכאית (לאחר המתנה של 3 חודשים) לקבל דמי אבטלה, אם את מתפטרת לאחר חל"ת שאורכו מעל חצי שנה, את מפסידה את הזכות לדמי אבטלה. אם את מתפטרת "כדי לטפל בילד" ואחר כך מתחילה מיד בעבודה במקום אחר, המעסיק הקודם יכול לדרוש להחזיר את פצויי הפיטורים בטענה שהתפטרת לצורך החלפת עבודה ולא לצורך טיפול בילד. אם עבר זמן רב בין ההתפטרות לבין חזרה לעבודה (ו 9 חודשים הם בהחלט תקופה ארוכה לעניין זה) אין לתביעה כזו סיכוי להצליח.

מצב
הנושא נעול.
למעלה