חופשה

מצב
הנושא נעול.
חופשה

חופשה
רציתי לשאול שאלה רלונטית לגבי ואולי גם לאחרים: הצטבר לי חופש של חודשיים מהעבודה האם אני זכאית לדרוש אותו באופן רצוף ומיידי (בהקדם האפשרי כמובן) כדי לממש חופשה בחו"ל (לצורך העניין למשל) או שאני חייבת לקחת אותו לפי התנאים שהמעביד דורש ברצוני לציין שבמקום עבודתי אין מי שיחליף אותי וצריך להביא מחליף מבחוץ אבל אין לי בעיה לדאוג לזה

שיר ורד

New member
תשובה

חופשה
רציתי לשאול שאלה רלונטית לגבי ואולי גם לאחרים: הצטבר לי חופש של חודשיים מהעבודה האם אני זכאית לדרוש אותו באופן רצוף ומיידי (בהקדם האפשרי כמובן) כדי לממש חופשה בחו"ל (לצורך העניין למשל) או שאני חייבת לקחת אותו לפי התנאים שהמעביד דורש ברצוני לציין שבמקום עבודתי אין מי שיחליף אותי וצריך להביא מחליף מבחוץ אבל אין לי בעיה לדאוג לזה
תשובה
את יכולה לבקש יפה מהמעסיק לצאת לחופשה של חודשיים. מועדי החופשה נקבעים ע"י המעסיק (על פי הפסיקה תוך התחשבות ברצונו של העובד). לעובד זכות חוקית לצאת ליום חופשה אחד בשנה במועד הנוח לו, בהודעה מראש של 30יום.

העניין הוא שכבר ביקשתי יפה

תשובה
את יכולה לבקש יפה מהמעסיק לצאת לחופשה של חודשיים. מועדי החופשה נקבעים ע"י המעסיק (על פי הפסיקה תוך התחשבות ברצונו של העובד). לעובד זכות חוקית לצאת ליום חופשה אחד בשנה במועד הנוח לו, בהודעה מראש של 30יום.
השאלה אם זו זכותי לקחת את הימים שהצטברו לי או שזה נתון לחסדי המעסיק ומה זאת אומרת "תוך התחשבות ברצונו של העובד". מבחינה משפטית נשמע לי מאוד מעורפל. האם זו עילה לפיטורין? האם אני יכולה להתפטר על רקע זה ולקבל פיצויים וכו'? או שאני פשוט שבויה שם עד שיבוא לבוס לאשר לי חופש בטוב ליבו לפי תנאיו?

שיר ורד

New member
בפרוש אין לך זכות לקבוע את מועד

השאלה אם זו זכותי לקחת את הימים שהצטברו לי או שזה נתון לחסדי המעסיק ומה זאת אומרת "תוך התחשבות ברצונו של העובד". מבחינה משפטית נשמע לי מאוד מעורפל. האם זו עילה לפיטורין? האם אני יכולה להתפטר על רקע זה ולקבל פיצויים וכו'? או שאני פשוט שבויה שם עד שיבוא לבוס לאשר לי חופש בטוב ליבו לפי תנאיו?
בפרוש אין לך זכות לקבוע את מועד
החופשה או לאלץ את המעסיק לתת לך חופשה ארוכה. זו גם איננה עילה להתפטרות וקבלת פיצויים, אלא אם כן גם בשנות העבודה הקודמות המעסיק סרב להוציא אותך לחופשות (של 7 ימים קלנדריים רצופים בשנה לפחות).

עוד שאלה ברשותך

תשובה
עוד שאלה ברשותך
אני בתחילת הריון (המעסיק עוד לא יודע) אני מעדיפה לא לספר לו אבל אם צריך אז אולי כן אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים או שעלי לחכות עד הלידה? אני מעדיפה כמובן לקבל את החופש ולא להתפטר בגלל דמי לידה וכו' מצד שני זו כנראה ההזדמנות האחרונה שלי לצאת לכזה חופש אז אולי אעשה זאת בלית ברירה אשמח לתגובות תודה

שיר ורד

New member
מרגע שתספרי לו

עוד שאלה ברשותך
אני בתחילת הריון (המעסיק עוד לא יודע) אני מעדיפה לא לספר לו אבל אם צריך אז אולי כן אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים או שעלי לחכות עד הלידה? אני מעדיפה כמובן לקבל את החופש ולא להתפטר בגלל דמי לידה וכו' מצד שני זו כנראה ההזדמנות האחרונה שלי לצאת לכזה חופש אז אולי אעשה זאת בלית ברירה אשמח לתגובות תודה
מרגע שתספרי לו
הוא לא רשאי לפטר אותך, אלא בהסכמת המפקחת על עבודת נשים (שתינתן אם סיבת הפיטורים איננה קשורה להריון). אם תתפטריח במהלך ההריון תפסידי את הפצויים. כנראה שאת דמי הלידה תקבלי גם אם תתפטרי (ובתנאי שלא תתחילי לעבוד מחדש לקראת סוף ההריון), לפני שאת מתחילה ללכת בכוון הזה צריך לבדוק אם צברת כבר תקופת אכשרה לדמי לידה. כמו-כן, אם את מתפטרת את מפסידה הפרשות סוציאליות של המעביד בתקופת חופשת הלידה וכמובן שעלייך להמתין 3 חודשים בטרם תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה (שוב בהנחה שצברת תקופת אכשרה וגם את זה צריך לבדוק). לפי צבירת ימי החופשה שלך נראה לי שכנראה אין לך בעיה עם צבירת תקופת אכשרה לדמי אבטלה ולדמי לידה, אך צריך לדעת זאת בודאות לפני שמקבלים החלטות גורליות כל כך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה