חופשה ראשונה

dkoren16

New member
חופשה ראשונה

אשמח לעזרתכם,

אני ואישתי רוצים לטוס במחצית השנייה של ינואר לחופשת סקי.
אנחנו לא יודעים לעשות כלל סקי.

איפה אתם ממליצים ואיזה מלונות עדיף שכוללים אפרה סקי.

תקציב?

כלומר, ברור שכולם רוצים לשלם כמה שפחות, אבל האם המחיר קריטי, או שאתם מוכנים לשלם יותר עבור חופשה שווה יותר.

guyf1712

New member
ללא ספק בנסקו, אתר מצויין למתחילים, לא צריך יותר!

marceloros

Member
מנהל
אני דוקא כן מצטרף להמלצה

נסעתי כמנוסה עם גולש מתחיל גמור ועוד כמה בסטטוס של כשבוע שני, הם מאוד נהנו והשתפרו.
נכון מצב השלג אצלי היה טוב מאוד, אבל גם שלחתי לשם מתחילים שנה שעברה, וכמה שפחדתי שעשיתי טעות חמורה, חזרו מרוצים גם.
הסיכום שלי במאמרים.

Arnon Ayal

New member
לא שאני מתווכח (נו טוב, כן), אבל...

אין לי באמת למה להשוות כיון שהייתי רק שם, אבל הבעייה היא שאתה לוקח סיכון שם, בעיקר מתחילים שאין להם אופציות, יש מסלולון וחצי שמתאים לימים הראשונים וזהו, כל פגיעה באחד מהפרמטרים שמוזכרים בדיווח שלי ( מחסור בשלג, קרח, צפיפות), ואתה בבעיה.
גולש מתחיל עלול לוותר לגמרי על סקי, למשל מהמצב הבא: bansko road: רובו קרח, מלא סנובורדיסטים ש'טסים' וצפיפות נוראית וכל הסיפור הופך ללא ממש כיף.
בקיצר, דווקא לפעם הראשונה הייתי הולך על מקום 'יותר בטוח'

ארנון

marceloros

Member
מנהל
זה בסדר, מותר דעות שונות

ראשית אני מקווה שלא יחוו מחסור בשלג גם השנה.

בעיקרון לגבי מה שאתה אומר, העניין הוא טרייד-אוף בין מחיר לבין איכות, כאשר יש את השיקול של ה-"מתחילים".

מה שקורה, ואני אקח לדוגמה את עצמי בלזארק לפני הרבה שנים, או את הבן שלי בשלושת העמקים ב-2010, הוא שאם אתה מתחיל (הבן שלי או עד שבוע שני כמוני), אתה רק על המסלולים הכחולים, לא נוגע באדומים ובטח לא שחורים, ולא מנצל את גודל האתר אולי אפילו לא חצי.
הבן שלי הגיע בקושי לעמק השני, ובטח לא לשלישי, וכאשר גלש איתי את כל המסלול בניתי עד רמת הכחולים.
אני לא כיסיתי את כל 3 העמקים בשבוע בקלאב, כן יש את המגבלה של הצהריים, לקורשבל הגענו כשאכלנו בחוץ באמצע, אז השאלה עד כמה מתחיל צריך אתר כזה.

מה שכן נכון, בבנסקו יש עומס של מתחילים, על מסלולים מעטים, לא אסון והשאלה אם רוצים או לא לעשות חופשה ראשונה במחיר נמוך יותר, ומותר שלא.

I Gabe

New member
צריך לבחור בין 2 חלופות

הראשונה זה קלאב, הכל כלול. הכי ידועים זה קלאב מד אבל יש עוד. במקרה כזה החבילה כוללת הדרכה קבוצתית. רוב הקלאבים בצרפת, לטוב ולרע. אפשרות שניה זאת חופשה פתוחה. אפשר לקנות חבילה מאחד הסיטונאים ואפשר ולדעתי גם מומלץ להרכיב לבד. אם יש לכם קצת ניסיון עם חופשות בחו"ל בכלל, לא יהיה לכם שום קושי. אני עשיתי את החופשה הראשונה שלי בגרמיש, גרמניה והיה נהדר. רק שעה ממינכן, הכל מסודר למופת כמו שרק הגרמנים יודעים, הדרכה מצויינת. עכשיו כשיש לי יותר ניסיון וידע אני ממליץ מאד גם על סט ג'והן בצילרטל, אוסטריה. גם מקום נהדר בכלל ולמתחילים בפרט.אם התקציב מאפשר, ממליץ בחום על שיעורים פרטיים ולא קבוצתיים. זה עולם אחר.תחליטו איזה כיוון יותר מדבר אליכם ומשם אפשר להמשיך הלאה עם המלצות ספציפיות.

I Gabe

New member
סליחה, סט ג'והן בקיצביהל, לא בצילרטל

בגלל זה אסור לכתוב תגובות לפני הקפה של הבוקר...

מה המרחק מהשדה?

אחרי ארבע שעות הנסיעה לאנדורה הבנתי שלהבא אשתדל לבחור אתר קרוב יותר...

I Gabe

New member
באיזה אמצעי תחבורה?

ברכב שכור לקח בערך שעה ורבע לגרמיש לא בשעת עומס ואיזה חצי שעה יותר לסט ג'והאן או ליתר דיוק "סאנקט יוהאן" כפי שהמקומיים מבטאים. אבל זה תלוי מאד בתנועה. אני יודע שלגרמיש קל מאד להגיע ברכבת, עניין של איזה שעה פלוס מינוס אבל לא ניסיתי עדיין. לסנט יוהאן אין לי מושג וייתכן מאד שצריך גם להחליף רכבות.

marceloros

Member
מנהל
בעניין האפרה סקי

עליו לא הרחיבו בתשובות הקודמות.
בקלאב מד, אפרה סקי אומר לשבת בקלאב, לשתות, ולנסות לא לבהות במופע שלהם (אחרי כמה חופשות יש מצב שמפסיקים).
בצרפת בכלל, ואני שומע כאן הרבה גם על איטליה, אפרה סקי זה בערך טאקי בחדר

&nbsp
לעומת זאת, אם אתם מחפשים אפרה סקי מטורף, עד כדי עקיפת שיכורים ב-4 בבוקר ששוכבים על הכביש (מניסיון...), המקום הוא אוסטריה, חיים משוגעים, ואפשר לפרוש בחצות כדי שיהיה כח למחרת.

z x 7 r

New member
חחחח עקיפת שיקורים ששוכבים על הכביש

כל פעם אני מבקר ב - Mooserwirt זה מה שקורה

אבל אין כמו גלישה אחרי כמה בירות - הגוף טיפה רפוי - קל להיכנס לפניות :)

Cמן רשום

New member
חבילת סקי למאיירהופן, אישגל, זולדן או קיצבהיל באוסטריה

לכל האתרים האלה יש חבילות מוכנות הכוללות טיסות, העברון למלון, מלון, סקי פס (אישור הכניסה לאתר ולמעליות) ובדרך כלל גם ציוד סקי שכור (ציוד זה נעליים ומגלשים). בדרך כלל לא כולל קסדה ומשקף אותם אפשר לקנות בארץ או בחו"ל (קסדה אפשר בד"כ גם לשכור אבל זה לא הכי נעים).

החבילות אינן כוללות ביגוד והדרכה. את הביגוד תצטרכו לקנות או לשכור בארץ. יש חנויות שמוכרות סט שלם למתחילים ב 1,000 ש"ח.

הדרכה: בכל אתר יש כמה בתי ספר לסקי, בד"כ לפחות אחד שממוקם ליד הכניסה לרכבל שלוקחות אתכם למעלה. אני ממליץ על הדרכה פרטית ולא קבוצתית. המדריך צמוד אליכם ואחרי שעתיים אתם כבר גולשים. שעת הדרכה עולה 40-50 יורו לשעה. תלוי בבי"ס ובאתר. בד"כ יש תוספת קטנה על אדם שני. חלק גובים את זה וחלק לא. אחרי שלומדים לעשות סיבובים ומתרגלים לבד במסלול של הילדים, ביום השני מתחילים להתקדם למסלולים יותר ארוכים ויותר מאתגרים, לפי החלטת המדריך. ממליץ לכם ללכת פעם אחת לסקי בגלבוע לפני היציאה, עם ההדרכה הבסיסית שלהם. החוויה שונה לגמרי אבל הרעיון הוא ללמוד לתפעל את הציוד אחרת השיעור הראשון על ההר יהיה מבוזבז כולו על איך לשים את הסקי, איך לשלוט על המהירות (מצב V).

אם אתם לא טיפוסים ספורטיביים, ממליץ להיכנס קצת לכושר. אמנם כוח המשיכה עושה את רוב העבודה אבל עדיין צריך לעבוד קצת
.

קחו בחשבון שמתחילים להנות באמת רק מהחופשה השנייה. החופשה הראשונה היא יותר לימודית. עדיין כיף אבל צריך לתת לזה סיכוי.

מלון: מחיר המלון, המרכיב היקר ביותר בחבילה, הוא פונקציה של טיב המלון כמובן אבל גם המרחק לאתר הסקי. באוסטריה מקובל שלנים בעיירה בעמק וכל בוקר לוקחים את הרכבל להר. זה להבדיל מצרפת למשל היכן שיש גם בתי מלון על ההר ואפשר לצאת מהמלון ישר למסלול. לפעמים יש מלונות במרחק הליכה לרכבל (הרכבל מתחיל מלב העיירה) ולפעמים צריך לנסוע לרכבל. ההליכה עם נעלי סקי לא נעימה במיוחד וגם מרחק זניח במונחים אחרים הופך למסע מעייף עם מגפי הסקי. בעיקר בסוף היום כשעייפים. אם המלון לא במרחק הליכה, בדרך כלל יש אוטובוס (הרבה פעמים חינם) שלוקח אתכם לקצה הרכבל או שאפשר לנסוע ברכב ולהחנות אותו בחניון.

ממי לקנות את החבילה זה כבר סיפור אחר. לא רוצה להיכנס לשמות אבל יש חברה אחת שזוכה לביקורות מאד שליליות מאלה שטסו איתם. כדאי לעשות מחקר.

z x 7 r

New member
חיסרון באוסטריה (לפחות סאן אנטון) - מסלולים לא ידודותיים

למתחילים (עד מסוכנים) - מסומנים ככחולים, שבעצם פה ושם אדומים, עם פניות חדות ומסלולים צרים, אחרי צהריים מוגלים בגובה של חרמון.
בזולדן יותר מסלולים מתונים, אבל מי שגולש ברמה סבירה + - אין שם מה לעשות אחרי יומיים.

Cמן רשום

New member
בכותרת תשאיר את המילה הראשונה + 2 המילים האחרונות שבסוגריים

כי להכליל את מה שאמרת על כל אוסטריה זה די מצחיק (במקרה הטוב).

למעלה