חופשה מאולצת

מצב
הנושא נעול.
חופשה מאולצת

חופשה מאולצת
בחודש יוני התחלתי לעבוד בעסק פרטי הנמצא בתוך מתחם צבאי. בחודש אוגוסט התחוור לי כי במהלך שבוע יהיה המתחם סגור ובגין זה גם בית העסק בו אני עובדת. לא ידעתי על כך דבר כשהתקבלתי לעבודה ונסגרו תנאי ההעסקה. בחודש נובמבר, בשל התדרדרות יחסי עובד מעביד, נאלצתי להתפטר, והמעסיק רוצה להוריד לי מהשכר המגיע לי עבור ימי העבודה בנובמבר את ימי החופשה שנכפתה עליי. האם זה חוקי? תודה, ויום נעים...

שיר ורד

New member
הנושא בעייתי

חופשה מאולצת
בחודש יוני התחלתי לעבוד בעסק פרטי הנמצא בתוך מתחם צבאי. בחודש אוגוסט התחוור לי כי במהלך שבוע יהיה המתחם סגור ובגין זה גם בית העסק בו אני עובדת. לא ידעתי על כך דבר כשהתקבלתי לעבודה ונסגרו תנאי ההעסקה. בחודש נובמבר, בשל התדרדרות יחסי עובד מעביד, נאלצתי להתפטר, והמעסיק רוצה להוריד לי מהשכר המגיע לי עבור ימי העבודה בנובמבר את ימי החופשה שנכפתה עליי. האם זה חוקי? תודה, ויום נעים...
הנושא בעייתי
מלכתחילה אסור למעסיק להוציא את העובד לחופשה שתיצור יתרה ימי חופשה שלילית ללא הסכמת העובד. הסכמתך כנראה לא התבקשה, אך אני מבין שגם לא הבעת התנגדות לקבלת החופשה . לדעתי, במקרה הזה אין לנכות משכרך בגין ימי החופשה, אך ניתן לקזז את ימי החופשה שקיבלת מול ימי החופשה שצברת במהלך תקופת עבודתך (והם אמורים לכסות בערך שבוע של חופשה). במידה ונטלת חופשות נוספות לאחר מכן ביוזמתך, אזי ניתן לנכות משכרך את ימי החופשה הללו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה