חומץ תפוחים כמרכך שיער

shani shay

New member
חומץ תפוחים כמרכך שיער

לכל הנוקטות בשיטת ה- NO-POO..... יש לי כמה תהיות: 1. האם שימוש בחומץ תפוחים על השיער מחייב כשלב ראשון את השימוש בסודה לשתייה? כי השלב של הסודה לשתייה לא מרגיש לי "עושה משהו", והחומץ תפוחים- ממש כן. אז אפשר לדלג על הסודה לשתייה? 2. אני זוכרת שהיחס הוא כף חומץ תפוחים ל-1 כוס מים. האם אפשר לעשות את זה יותר מרוכז (יותר חומץ / פחות מים) או שעלול להיגרם נזק כלשהוא? 3. האם אפשר לשים חומץ תפוחים מדולל גם לקטנטן בן שנתיים וחצי עם שיער ארוך שמתחילים להיווצר בו קשרים? ועוד בעניין הקטנטן - אם אני עושה לו את זה ושמה כמה טיפות שמן רוזמרין בפנים- זה יכול להיחשב כטיפול מונע נגד כינים או שבכל מקרה יהיה צורך גם בטפטוף השמן ישירות על השיער לפני השינה / לפני היציאה לגן? תודה מראש!
שני

חומץ ועוד

הי, אני אמנם כן משתמשת בשמפו (טבעי שאמא שלי מכינה) אבל גם בחומץ בתור מרכך, וביחס של חצי חצי (מוסיפה כמה טיפות לבנדר ורוזמרין) . זה סבבה (אצלי). מעולם לא שמעתי על היחס של כף חומץ לכוס מים. ולגבי הרוזמרין- לדעתי בריכוז כזה הוא לא תחליף לרוזמרין מאחורי האזנים. ומוסיפה את שמן עץ התה, שגם אותו הכינים לא מחבבות בכ-לל. ואחרון חביב- אני לא הייתי שמה חומץ לקטנטנים. זה כל כך כל כך כל כך שורף בעיניים, שיכול ממש לעשות ילד שלא מוכן להתקלח יותר ולחפוף (ובצדק) .

למעלה