חומוס

rain7

New member
חומוס

הכנתי פעם חומוס מגרגרי חומוס של סנפרוסט והקליפות שלו ממש הרסו את המרקם של החומוס. יש עצות לגבי איך וכמה לבשל את החומוס והאם להוסיף גם לו סודה לשתיה או שזה רק לחומוס יבש? תודה
 

dana 2222

New member
מומלץ להכין חומוס מהיר וטחינה כך:

1 קופסא שימורים עם גרגרי חומוס שלמים,כולל המים (וללא חומר משמר). 1/2 כוס טחינה גולמית 3 שיני שום כתוש 5 כפות מיץ לימון 3 כפות שמן-זית משובח 1 כף כמון מלח לפי הטעם. ההכנה: במעבד המזון,להב המתכת ,לערבב בפולסים קצרים את כל החומרים,לטעום ולהוסיף מלח לפי הנדרש. חומוס טעים מאין כמוהו,קל להכנה רק 5 דקות עבודה וטעים כמו השקעת יום עבודה. נסו ותווכחו בעצמכם.
 

E I NB V 6

New member
חומוס../images/Emo140.gif

עם יותר עבודה אבל הטעם נהדר, אז ככה קונים גריגירי חומוס מהסוג הקטן לא בקופסת שימורים אלא בשקית, משרים אותם במים כל הלילה, למחרת מבשלים אותם עם סודה לשתייה תוך כדי הבישול לוקחים כף גדולה מחוררת ומערבבים את החומוסים ומנסים לדלות כמה שיותר קליפות כי עדיף לטחון את החומוס ללא הקליפות שוטפים מסננים וטוחנים למחית בבלנדר עם כמה שפחות קליפות, לאחר מכן בקערה מערבבים את המחית חומוס עם כוס טחינה או יותר כמה שרוצים עם כוס מיץ לימון כוס מים, מלח, פלפל, פטרוזיליה ושום כתוש, מערבבים מהר ויוצרים מחית אחידה מגישים עם שמן זית בתאבון :)
 

תוליק 1

New member
חומוס בשימורים של איזו חברה?

האם באמת יש חיה כזאת חומוס בשימורים ללא חומר משמר? ושאלה נוספת האם לכתוש את השום לפני ההכנסתו למעבד המזון או שבטחינה של כל המרכיבים הוא יכתש ממילא? פשוט נשבר לי הכותששום...
 

dana 2222

New member
רשום על הקופסה ללא חומר משמר,ובקשר

לשיני השום:אין בעייה אפשר לחתוך דק דק בסכין, 3 שיני שום, ולהכניס למעבד המזון עם כל יתר החומרים,וזה יהיה בסדר.
 

dana 2222

New member
לא מפרידים,סוגרים את הקופסה בואקום

ללא חומר משמר,ורשום תאריך תפוגת תוקף.
 
למעלה