חולשה בחגורת הכתפיים

מייקי21

New member
חולשה בחגורת הכתפיים

ילדתי לפני 4 חודשים פגית במשקל 1,700 ק"ג בשבוע 31. היא חמודה ומתפתחת יפה אבל עדיין לא מחזיקה את הראש ומתקשה להרים אותו ליותר מכמה שניות כשהיא על הבטן. היא בת חודשיים מתוקן. האם זה אמור להדאיג?. האחות בטיפת חלב הפנתה אותנו לפיסיוטרפיה.

אנחנו התחלנו להרים את הראש

בגיל 4 חודשים מתוקן. וגם אז רק בקושי ובצרחות. בגיל 5 חודשים מתוקן כבר התהפכנו. לפני חודש וחצי התחלנו לזחול. היום - בגיל 8 חודשים מתוקן - הוא זוחל על 6, יושב, עומד ועושה כל מה שבני גילו הכרונולוגי אמורים לעשות (11 חודשים כרונולוגי). בקיצור - להשכיב אותה על הבטן כל הזמן. גם אם היא בוכה, אבל ממש ממש לא להלחץ.

גם אנחנו עשינו פיזיותרפיה

+תרגולים בבית והשיפור היה כמעט מיידי. מכירה גם הרבה ילדים שנולדו במועד ובמשקל תקין שהתקשו בהרמת הראש וקבלו תרגולים לחיזוק חגורת הכתפיים.

גם אצלנו זה ככה...

בני בן 3.5 חודשים (חודשיים וחצי מתוקן) ובקושי מרים את הראש. בינתיים, בטיפת חלב לא הפנו אותנו לפיזיוטרפיה ואנחנו פשוט עובדים איתו על זה כמה שניתן (לצערי, הוא לא כ"כ משתף פעולה). גם אני אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים כאן...

ירדני35

New member
להדאיג לא חושבת אבל כן לנקטית צעדים

צעד ראשון הוא לגשת לפיזיוטרפיה שם יתנו לך טיפים ויעזרו בחיזוק חגורת הכתפיים. צעד שני הוא יישום הטיפים ושימוש בהם בבית. עד הביקור רצוי להשכיב אותה על הבטן כמה שיותר בשעות העירנות ולנסות לעניין אותה בחפצים שונים וכן להשכיב אותה עליך (בטן על בטן) כשאת שוכבת או נשענת. אצל בני הגדול שלא נולד פג התגלתה חולשה בחגורת הכתפיים (דיי מאוחר ורק בשל עירנות שלי מכיוון שלא היינו במעקב כלשהו) אשר טופל במסגרת ריפוי בעיסוק וחוגים ששלחנו אותו אליהם כגון כדורסל ושחיה, אבל זאת רק בשל הגילוי המאוחר (גיל חמש +) ולדעתי היה ניתן לפתור את זה מוקדם אם היה מעקב. עם הקטנה כבר שמתי לנושא דגש מיוחד.

שוקוקוס

New member
מצטרפת לירדני35 וגם

הבת שלי ממש מוחה על שהיא צריכה לשכב על הבטן בזמן עירות. אז חוץ מלנסות לשעשע אותה כשהיא על הבטן, אני שמה אותה על כדור פיזיו ומשחקת איתה בלהתגלגל קדימה ואחורה על הכדור כשהיא על הבטן (אגב גם על הגב והצדדים). זה קצת יותר מוצלח משכיבה על מזרן. יש למשהו עוד רעיונות?

עוד רעיון

תשכבי את על הגב, תשכיבי את הקטנה עליך כשהיא על הבטן, תרימי את ראשך, תדברי אליה ותעשי לה פרצופים מצחיקים. ככה, באותו מחיר של חיזוק חגורת הכתפיים לקטנה - תחזקי גם את שרירי הבטן לעצמך...

שוקוקוס

New member
גדול,,,רק לשמור על הצוואר../images/Emo13.gif

נראה לי ששכחו לתפור לי את השרירים בקיסרי,
כך שאני לא אוכל לעשות את זה יותר מ10 שניות

חייבת לעדכן בגאווה ../images/Emo9.gif

היום הבן המתוק שלי התחיל להרים את הראש ולסובב לבד לגמרי וכמעט ללא הפסקה - זה כאילו פתאום הוא טפס את ה"פרנציפ" ומאז הוא לא מפסיק. איזה אושר! אז כנראה שבאמת צריך פשוט להתמיד איתם ולא להתייאש מהר!

למעלה