חוזרת בשאלה(ות)

חוזרת בשאלה(ות)

שלום לבנות הפורום המקסימות
אז אחרי בדיקת הTTG הגרועה (מעל 100) אתמול הקטנטונת שלי (שנה ו3) עשתה ביופסיה
התוצאות הסופיות עוד שבועיים
אבל הרופאה שעשתה את הביופסיה כבר אמרה שהיא רואה שזה אכן צליאק לדעתה יש להתחיל בדיאטה
(בצד החיובי של העניין, שני אחים שלה, שגדולים ממנה, הבדיקות דם חזרו מצוינות)

יש לי שאלות של מתחילה - בעיקר לגבי בישול
האם יש דרך להמיר מתכונים (שאספתי בהרבה מאמץ) שאני כבר יודעת שהילדים אוהבים ואוכלים להפוך אותם למתכונים נ"ג? בעיקר עניין הקמח, האם יש קמח שניתן להשתמש בו 1 ל 1 והוא נ"ג? שמעתי משהו על קמח תמי האם שווה לרכוש אותו ואיך רוכשים אותו?
בעיקר אני משתמשת בקמח לפנקייקים ופשטידות, מעט לייצוב לביבות וכו'.

כמו כן מה הוא סוג הלחם הטעים? אני צריכה להביא לה לחם לגן שלה כשמכינים לכולם כריכים שהיא תקבל בלחם מיוחד, השאלה איזה מהם טעים? או שזה עניין של טעם אישי?
האם אתן אופות לחם בבית או קונות מוכן?

התמזל מזלנו להיות בגן שמאוד מאוד תומך ומכיר את הנושא. הופתעתי מאוד לטובה מהתמיכה.

תודה רבה על כל עזרה

אני מאוד חוששת לגבי התאמת הבישול, לקח לי הרבה זמן לאסוף חוברת מתכונים קטנה של מאכלים שהילדים אוהבים לאכול וגם בריאים ומחומרים טובים (למשל הפנקייקס הייתי מכינה מקמח כוסמין מלא) חשוב לי מאוד שיאכלו בריא ועכשיו צריך להתחיל מהתחלה... יש למישהיא אולי גם המלצה על סדנא או קורס מומלץ למאכלים נ"ג?
 

net the jet

New member
אז ככה... ראשית- זה גם ענין של טעם, וגם צריך

להתרגל לטעמים חדשים. זה לוקח זמן... לפעמים זה לוקח הרבה זמן.

לגבי מתכונים בהם יש שימוש ממש מועט של קמח- כמו פשטידות, אז אין בעיה להשתמש בכל קמח נ"ג ( תפוחי אדמה, אורז, חומוס וכ"ו ) או פירורי לחם נ"ג.
פנקייקס זה דוקא אחד המאכלים שיוצא ממש טוב ללא גלוטן- אפשר עם מגוון של קמחים: שקדים, כוסמת, או תערובת של קמחים. ( אני אישית לפנקייקס מחליפה בתערובת של קמח שקדים, קמח אורז מלא, סורגום וקצת תפ"ע, יש לי מתכונים בבלוג אם תרצי )

לגבי תחליף אחד לאחד- אז כמו שכתבת יש את קמח תמי , אין לי נסיון איתו ככה שלא יכולה להעיד. אני בעיקר מערבבת לבד, אחרי נסיונות רבים הגעתי לשילוש שאני אוהבת ( סורגום, אורז מלא ותפ,א )
אבקת אפיה- אין בעיה. לא זוכרת כרגע איזה חברה ( אני קונה תוצרת חוץ בלי אלומיניום )

לגבי לחם- זה ענין של טעם, יש כאלו שלוקח להם זמן למצוא מה אוהבים., יש מבחר גדול בשוק.

בכל מקרה ממליצה כל מה שאת קונה לנסיון- לקנות באריזה הכי קטנה שניתן, ורק אחד. על מנת שלא תזרקי. ככה לאט לאט תלמדו מה טוב.
 

net the jet

New member
אבקת אפיה מותר, היא לא מכילה גלוטן

רק לודא שהיא ממקור שאין זיהוי משני.
סורגום=דורה- קמח סורגום, יש לקנות בחנויות טבע.
 

הדרי י

New member
קמח תמי

שלום
קמח תמי מעולה ובגרסתו הנוכחית מיועד לכל דבר אפייה מלבד בצקי שמרים לתפיחה, אלא מה יקר כמו שתלמדי לדעת כך כל המוצרים שהינם מיועדים לצליאקים.
מחירו הרשמי 60 ש"ח לק"ג אך ניתן למוצאו בהרבה מאוד מקומות, חנויות טבע "אניס" למשל במחיר של 50 ש"ח לק"ג.
כל הזמן יש מבצעים ולאחרונה נמכר בחלק מחנויות שופרסל ב40 ש"ח לק"ג. למיטב ידיעתי גם בסניפי עדן מרקט ניתן למוצאו.
לגבי לחמים ישנם הרבה מאוד יצרנים וחלקם טובים וטעימים אך כמו שכבר נכתב לך פה ההסתגלות לטעם לוקחת זמן מה.
הלצתי, בשלב ראשון באם לא הולך, נסי להכין סנדוויצים טוסטיים זה עזר לנו המון.
שימי לב שכל דברי המאפה נמכרים קפואים ויש להפשירם בצמוד לאכילה.
בשופרסל ניתן למצוא לחמים/בגטים/ לחמניות תחת המותג שלהם טובים וטעימים שאותם ניתן לשמור עד כשבוע מחוץ למקרר ללא פגיעה בטעמם.
בכלל הייתי ממליץ לך לייחד חלק מהפריזר למוצרים ללא גלוטן ואם הוא לא גדול מספיק תשקלו קניית פריזר נפרד
 
למעלה