חוזה שותפות

מצב
הנושא נעול.

studxx

New member
חוזה שותפות

חוזה שותפות
אני פתחתי עסק עם שותפה אנחנו רוצים לחתום על חוזה שותפות שיסדיר אתת השותפות בינינו האם חתימה על חוזה בינינו שאנחנו כותבים בעצמנו כביל? או שצריכים לחתום לפני עו"ד?

yg28

New member
שותפות

חוזה שותפות
אני פתחתי עסק עם שותפה אנחנו רוצים לחתום על חוזה שותפות שיסדיר אתת השותפות בינינו האם חתימה על חוזה בינינו שאנחנו כותבים בעצמנו כביל? או שצריכים לחתום לפני עו"ד?
שותפות
לא צריך לחתום על חוזה בפני עו"ד. כל אדם יכול להתחייב בחוזה עם אדם אחר, והחוזה יהיה קביל. יחד עם זאת, מאחר שמדובר בעסק, ויכולות להיות לכך השלכות בעתיד, עדיף לקבל ייעוץ משפטי מעו"ד בתחום המשפט המסחרי, המתמצא בדיני תאגידים, לפני שחותמים על חוזה, בין השאר על מנת שהחוזה לא יכלול תניות שאינן חוקיות או שאינן קבילות מבחינת דיני החוזים. וככל שמדובר בעסק גדול יותר, כך עדיף יותר להתייעץ לפני.

שיר ורד

New member
אין צורך בחתימה בפני עורך דין

חוזה שותפות
אבל כדאי שכל אחד/אחת מהשותפים יתיעץ עם עורך דין נפרד.בדרך כלל אין שויון מלא בין השותפים (במה שהם מביאים , במחויבות שלהם, בתפקידים שיקבלו וברוחים והכנסות). החוזה, צריך להביא לידי ביטוי את ההבדלים ואת ההסכמות עליהם, עורך הדין של כל שותף צריך ליעץ ללקוח שלו, מה הן הסכנות הצפויות לו מהשותפות ומיתר השותפים ובהתאם לכך לתקן את החוזה כך שיגן עליו בעת הצורך. אחת ההמלצות האפשריות היא להפוך את השותפות לחברה בע"מ.

studxx

New member
תודה

אבל כדאי שכל אחד/אחת מהשותפים יתיעץ עם עורך דין נפרד.בדרך כלל אין שויון מלא בין השותפים (במה שהם מביאים , במחויבות שלהם, בתפקידים שיקבלו וברוחים והכנסות). החוזה, צריך להביא לידי ביטוי את ההבדלים ואת ההסכמות עליהם, עורך הדין של כל שותף צריך ליעץ ללקוח שלו, מה הן הסכנות הצפויות לו מהשותפות ומיתר השותפים ובהתאם לכך לתקן את החוזה כך שיגן עליו בעת הצורך. אחת ההמלצות האפשריות היא להפוך את השותפות לחברה בע"מ.
תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה