חוזה "עד X קילומטר" (רב קו)

ישנה שאלה שמטרידה אותי זמן רב.

נניח שאני גר ברחובות ואני רוצה להגיע לאריאל.

יש לי שתי אפשרויות:

(1)
לנסוע ישירות לאריאל (אוטובוס אחד), מרחק 42 ק"מ.

(2) לנסוע קודם לפתח-תקווה, מרחק 21 ק"מ, ומשם לקחת אוטובוס שני לאריאל, מרחק 28 ק"מ.

השאלה שלי:

אם אני קונה "חופשי יומי עד 40 ק"מ", ברור שהוא לא מתאים לאפשרות (1).

אבל האם אותו חופשי יומי יתאים לאפשרות (2), למרות שהמרחק הכולל שאני נוסע גדול מ-40 ק"מ?

מוישי67

Active member
ישנה שאלה שמטרידה אותי זמן רב.

נניח שאני גר ברחובות ואני רוצה להגיע לאריאל.

יש לי שתי אפשרויות:

(1)
לנסוע ישירות לאריאל (אוטובוס אחד), מרחק 42 ק"מ.

(2) לנסוע קודם לפתח-תקווה, מרחק 21 ק"מ, ומשם לקחת אוטובוס שני לאריאל, מרחק 28 ק"מ.

השאלה שלי:

אם אני קונה "חופשי יומי עד 40 ק"מ", ברור שהוא לא מתאים לאפשרות (1).

אבל האם אותו חופשי יומי יתאים לאפשרות (2), למרות שהמרחק הכולל שאני נוסע גדול מ-40 ק"מ?
כן, החופשי היומי יתאים לאפשרות (2).
הסיבה: החישוב נעשה לכל נסיעה בפני עצמה, ואין חישוב כמה מרחק נסעת היום בסך הכל.
אם קנית חופשי יומי עד 40 ק"מ, כל נסיעה תחושב בפני עצמה, אם היא פחות מ40 ק"מ - תהיה כלולה בחופשי יומי, ואם יותר - לא.

(תיאורטית, אפשר לנסוע מבאר שבע לקרית שמונה עם חופשי יומי עד 15 ק"מ, אני זוכר שפעם ראיתי פוסט של מישהו שחישב את המסלול שאפשר לעשות בשביל זה)

הסיבה: החישוב נעשה לכל נסיעה בפני עצמה, ואין חישוב כמה מרחק נסעת היום בסך הכל.

תודה! זה תקף גם לרכבת?

ואת הכסף שחסכת באמצעות נסיעה מתישה תבזבז בכוס קפה כדי להתאושש מהסיוט

אני מפרק את הנסיעה לשתיים לא מסיבות כספיות אלא אחרות (פחות הגבלה בלוח הזמנים, יש לי מה לעשות בעיר הביניים, ואולי גם אוטובוס פחות צפוף).

מוישי67

Active member
תודה! זה תקף גם לרכבת?
ברכבת, החישוב הוא לפי תחנת כניסה ותחנת יציאה, אם לא יצאת מהתחנה באמצע הדרך - כל הנסיעה נחשבת נסיעה אחת, וחישוב המרחק הוא מתחנת הכניסה עד תחנת היציאה.
אם יצאת מתחנה באמצע, גם אם נכנסת מיד - הנסיעה נחשבת כ-2 נסיעות, וכל אחת מחושבת בנפרד כמו ב-2 אוטובוסים.

רק שים לב שיש מחיר שונה לחופשי יומי לאוטובוס בלבד, ולחופשי יומי כולל רכבת

Ccyclist

Well-known member
תודה! זה תקף גם לרכבת?

אני מפרק את הנסיעה לשתיים לא מסיבות כספיות אלא אחרות (פחות הגבלה בלוח הזמנים, יש לי מה לעשות בעיר הביניים, ואולי גם אוטובוס פחות צפוף).

לרכבת יש מחיר גבוה יותר - חוזי "כולל רכבת" והם כוללים אוטובוסי המשך למרחק של 225 קילומטר.

במידה ואתה קונה חוזה כולל רכבת עד 40 ק"מ - הנסיעה ברכבת מרחובות לפתח תקווה מכוסה וכך גם נסיעת המשך באוטובוס מפתח תקווה כמעט עד נאות סמדר שבין מצפה רמון לאילת ועד כל גבולות המדינה בצפון ובמזרח למעט מה שמדרום לכביש 13 הרחק בדרום הנגב.

אציין שהרק"ל בתל אביב נחשבת כאוטובוס'לצרכי תשלום.

אם הזמנים של הרכבות בלולאת השרון לא מתחברים טוב לזמני הרכבת לרחובות - קח את הרק"ל מהאיילון לפתח תקווה וחזרה. לרכבת מפתח תקווה יש 4 נסיעות בשעות השיא, לרק"ל 10 נסיעות בכל ענף. הפיצול הוא אחרי תחנת אהרונוביץ בבני ברק. ענף התחנה המרכזית נוסע במפלס הכביש, ענף קריית אריה נוסע בתוואי תת קרקעי מופרד ועולה לפני השטח במסילה מופרדת מהכביש במקביל למסילת הרכבת.

אינני יודע מה החיבור הטוב ביותר מאריאל לתחנה המרכזית של פתח תקווה או לתחנת הרכבת קריית אריה. הייתי מנחש שהחיבור למרכזית פתח תקווה תדיר יותר.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250605_063232_Rav-Kav Online.jpg
    Screenshot_20250605_063232_Rav-Kav Online.jpg
    KB 319.5 · צפיות: 5

מוישי67

Active member
לרכבת יש מחיר גבוה יותר - חוזי "כולל רכבת" והם כוללים אוטובוסי המשך למרחק של 225 קילומטר.

במידה ואתה קונה חוזה כולל רכבת עד 40 ק"מ - הנסיעה ברכבת מרחובות לפתח תקווה מכוסה וכך גם נסיעת המשך באוטובוס מפתח תקווה כמעט עד נאות סמדר שבין מצפה רמון לאילת ועד כל גבולות המדינה בצפון ובמזרח למעט מה שמדרום לכביש 13 הרחק בדרום הנגב.
מה שכתבת פה נכון רק לחופשי חודשי, לא לחופשי יומי.
בחופשי יומי יש מגוון גדול יותר של חוזים כולל רכבת ולא כולל רכבת

קבצים מצורפים

• IMG_20250605_092107_623.jpg
    IMG_20250605_092107_623.jpg
    KB 13.8 · צפיות: 2

Ccyclist

Well-known member
מה שכתבת פה נכון רק לחופשי חודשי, לא לחופשי יומי.
בחופשי יומי יש מגוון גדול יותר של חוזים כולל רכבת ולא כולל רכבת

מה שכתבתי נכון לחופשי היומי. מצורף לתגובה צילום מסך של חוזה חופשי יומי כולל רכבת עד 40 ק"מ. הפירוט באפילקציית הרב קו מציין בפירוש שהכרטיס כולל הרחבה ל 225 ק"מ באוטובוסים, רק"ל ומטרונית.

מוישי67

Active member
מה שכתבתי נכון לחופשי היומי. מצורף לתגובה צילום מסך של חוזה חופשי יומי כולל רכבת עד 40 ק"מ. הפירוט באפילקציית הרב קו מציין בפירוש שהכרטיס כולל הרחבה ל 225 ק"מ באוטובוסים, רק"ל ומטרונית.

בצילום המסך שהבאת כתוב בדיוק כמו שאמרתי: נסיעה עד 40 ק"מ בכל אמצעי התחבורה הציבורית.

אחר כך כתוב גם: בחופשי חודשי, סמסטריאלי ושנתי בלבד, (ולא חופשי יומי) מרחק הנסיעה באוטובוס, רקל ומטרונית הורחב ל225 ק"מ.

המשפט הנוסף נכתב במיוחד בשביל שלא יבינו כמו שאתה הבנת, ושיהיה ברור שחופשי יומי הוא עד 40 ק"מ בכל אמצעי התחבורה הציבורית.

אם עדיין טעית, כנראה יש עוד אנשים שהתבלבלו, וזה אומר שהם לא הסבירו טוב. חבל.

כבר ענו לך. רק מעיר שישנו קו חד יומי מרחובות לאריאל (נסיעה בבוקר חזרה אחר הצהריים) קו 294
תודה. כן, ידוע לי. אבל הוא יוצא ב-6:50. מוקדם מדי.
אגב, ידוע לך אם האוטובוס הזה עמוס? אני משער שסטודנטים מרחובות/ראשל"צ נוסעים בו לאוניברסיטת אריאל. אני לא ממש רוצה לנסוע באוטובוס צפוף.

תודה. כן, ידוע לי. אבל הוא יוצא ב-6:50. מוקדם מדי.
אגב, ידוע לך אם האוטובוס הזה עמוס? אני משער שסטודנטים מרחובות/ראשל"צ נוסעים בו לאוניברסיטת אריאל. אני לא ממש רוצה לנסוע באוטובוס צפוף.
לפי הנתונים רק 13 נוסעים בממוצע

מנחם403

Active member
לפי הנתונים רק 13 נוסעים בממוצע
תודה. וואו, זה אתר שימושי!

(בסוף באמת נסעתי באוטובוס הזה, בנסיעה אחת ארוכה. לא היה צפוף, אבל תקפו אותי בחילות (לא משהו רציני). זו עוד סיבה לפצל נסיעה ארוכה. אני תוהה אם בחילה בנסיעה קשורה לאוטובוס עצמו (חוסר איוורור? אדי דלק/שמן?).)

תודה. וואו, זה אתר שימושי!

(בסוף באמת נסעתי באוטובוס הזה, בנסיעה אחת ארוכה. לא היה צפוף, אבל תקפו אותי בחילות (לא משהו רציני). זו עוד סיבה לפצל נסיעה ארוכה. אני תוהה אם בחילה בנסיעה קשורה לאוטובוס עצמו (חוסר איוורור? אדי דלק/שמן?).)
אוטובוס חשמלי?,

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה לא חוקי ופקח יכול לדעת שעשית זאת
רגע. אבל נגיד שאני נוסע מטבעון למרכזית המפרץ וממרכזית המפרץ לתחנה הרחוקה ביותר בקריות. במצטבר, זה מעבר ל-15 ק"מ, אבל יש החלפה של אוטובוס במרכזית. אז לדבריכם, זה נשמע תקין. לא?

מנחם403

Active member
רגע. אבל נגיד שאני נוסע מטבעון למרכזית המפרץ וממרכזית המפרץ לתחנה הרחוקה ביותר בקריות. במצטבר, זה מעבר ל-15 ק"מ, אבל יש החלפה של אוטובוס במרכזית. אז לדבריכם, זה נשמע תקין. לא?
אם אתה מחליף אוטובוס זה תקין. להעביר פעמיים באותו אוטובוס- לא תקין

למעלה