חוזה עבודה

מצב
הנושא נעול.

ES141

New member
חוזה עבודה

חוזה עבודה
אני עובדת בחברה שנמכרה על כל החובות וההתחיבויות . השאלה שלי , לאחר שנה של עבודה בתנאים הקודמים החליט המעסיק החדש שלי לקיים חוזה חדש עם התנאים שלו כלומר להעביר אותי לעבודה בשכר גלובאלי ולא לפי שעות, אבל להשאיר אותי עם מכסת השעות שלי 7.5 שעות ליום. לא לשלם הבראה אלה לכלול אותה בשכר הגלובלי כל זאת ללא סיום עבודה קודמת ובלי לשלם לי את הפיצויי פיטורין מהחברה הקודמת לטענתו הוא ממשיך ברצף עבודה ושומר לזכותי את הפיצויים. יש לי ותק של 5 שנים . האם זה חוקי ? האם מותר לו להתשמש בכל מיני טריקים כדי להמנע מתשלום פיצויים?? הוא קנה חברה הוא לא אמור לשלם פיצויים לעובדים ולערוך מולם הסכם עבודה חדש??? מה אני עושה כדי לקבל פיצויים??? הוא שילם בהתחלה משכורות ע"ש החברה הקודמת לאט לאט הוציא תלושים וצקים על החברה החדשה בטענה שזה חוקי . מה עושים??

כמה תשובות...

חוזה עבודה
אני עובדת בחברה שנמכרה על כל החובות וההתחיבויות . השאלה שלי , לאחר שנה של עבודה בתנאים הקודמים החליט המעסיק החדש שלי לקיים חוזה חדש עם התנאים שלו כלומר להעביר אותי לעבודה בשכר גלובאלי ולא לפי שעות, אבל להשאיר אותי עם מכסת השעות שלי 7.5 שעות ליום. לא לשלם הבראה אלה לכלול אותה בשכר הגלובלי כל זאת ללא סיום עבודה קודמת ובלי לשלם לי את הפיצויי פיטורין מהחברה הקודמת לטענתו הוא ממשיך ברצף עבודה ושומר לזכותי את הפיצויים. יש לי ותק של 5 שנים . האם זה חוקי ? האם מותר לו להתשמש בכל מיני טריקים כדי להמנע מתשלום פיצויים?? הוא קנה חברה הוא לא אמור לשלם פיצויים לעובדים ולערוך מולם הסכם עבודה חדש??? מה אני עושה כדי לקבל פיצויים??? הוא שילם בהתחלה משכורות ע"ש החברה הקודמת לאט לאט הוציא תלושים וצקים על החברה החדשה בטענה שזה חוקי . מה עושים??
כמה תשובות...
1. לא ברור מהשאלה שלך אם החברה שבה את עובדת היא זו שנמכרה (כלומר - מכרו את מניות החברה) או אם מקום העבודה נמכר לחברה אחרת. אבל ממה שכתבת בסוף שיש "חברה חדשה" אני מבין שזה לא רק העברת מניות בחברה אלא חברה חדשה שהיא מעבידה חדשה. 2. המעביד לא יכול להכריח אותך לשנות את תנאי העבודה שלך. את לא חייבת לחתום על החוזה החדש. את לא חייבת להסכים לקבל שכר שכולל את דמי ההבראה (אבל אולי כדאי לך? ככה גם דמי ההבראה ייכנסו לתוך החישובים השונים של פיצויים, חופשה וכד'). 3. אם את ממשיכה לעבוד באותו מקום עבודה, אז את לא זכאית לפיצויים בזמן שאת עדיין עובדת, גם אם יש מעביד חדש. אם תפוטרי בעתיד (או אם תתפטרי עם זכאות לפיצויים) אז תהיי זכאית לקבל פיצויים על כל תקופת העבודה שלך, מתחילת העבודה באותו מקום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה