חוזה עבודה וקנס כספי

מצב
הנושא נעול.

ronenr123456

New member
חוזה עבודה וקנס כספי../images/Emo2.gif

חוזה עבודה וקנס כספי

שלום רב כרגע עובד בחברת ביטוח כטלפן במהלך העבודה עשו לנו קורס מזורז בתחום מוצרי החברה ולא מעבר לכך ההכשרה היתה כ 4-5 שעות בקושי שבוע וחצי בפועל.לאחר ההכשרה החתימו אותנו על הסכם שבמידה ואנו עוזבים לפני חצי שנה אנו נקנסים בעלות ההכשרה של 550 שקל.האם הדבר חוקי?כי יש סיכוי גבוה שבמידה ואמצא עבודה נורמלית עם שכר גבוה אני אעזוב האם הנושא חוקי מבחינה משפטית ואיך יש אפשרות להתגונן נגד חוזה שכזה?

חתימה על חוזה

חוזה עבודה וקנס כספי

שלום רב כרגע עובד בחברת ביטוח כטלפן במהלך העבודה עשו לנו קורס מזורז בתחום מוצרי החברה ולא מעבר לכך ההכשרה היתה כ 4-5 שעות בקושי שבוע וחצי בפועל.לאחר ההכשרה החתימו אותנו על הסכם שבמידה ואנו עוזבים לפני חצי שנה אנו נקנסים בעלות ההכשרה של 550 שקל.האם הדבר חוקי?כי יש סיכוי גבוה שבמידה ואמצא עבודה נורמלית עם שכר גבוה אני אעזוב האם הנושא חוקי מבחינה משפטית ואיך יש אפשרות להתגונן נגד חוזה שכזה?
חתימה על חוזה
היא , למעשה, מפגש רצונות של הצדדים לחוזה. זה קצת מוזר שכשאתה רוצה לעבוד אתה מסכים לתנאי כזה וכשאינך רוצה לעבוד אתה מחפש דרך לחמוק מהתחייבותך החוזית. קיים עקרון חשוב שחוזים יש לקיים. אתה חתום על חוזה בר תוקף ואתה עושה ממנו "חוזה לך ברח". הגם שסכום של 550 ש"ח הוא בגדר הסביר.

שיר ורד

New member
למה חתמת?

חוזה עבודה וקנס כספי

למה חתמת?
מילא אם זה היה התנאי להתקבל לעבודה ולעבור את ההכשרה. אך לאחר שעברת את ההכשרה למה שתחתום על כזה דבר? הסכום שהתחייבת אליו הוא סביר ביחס לעלות ההכשרה וגם תקופת ההתחיבות נמוכה מהמקובל בחברות רבות (שנה). מאחר שחתמת תצטרך להחליט האם הצעת העבודה החדשה ותנאי השכר הנלוים מצדיקים את התשלום הנ"ל, אם לא , תמתין עוד מספר חודשים עד לתום תקופת ההתחיבות. אם כן, תשלם את התחיבותך ותממן9 את הכסף מהעבודה החדשה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה