חוות דעת למגברים

shuval

New member
חוות דעת למגברים

הייתי מעוניין (לפני שאני הולך לשמוע) בחוות דעת שלכם לגבי המגברים הבאים: 1. NAD C350 2. ARCAM 75 3. AUDIO ANALOGUE PUCCINI ואם יש אחרים באותו סדר גודל פחות או יותר, אשמח לשמוע. ושאלה נוספת, האם מגבר של 40-50 וואט לערוץ יכול להניע רמקולים פלאנריים? (ביקו?)

a_goa

New member
דעתי

לפי מה שזכור לי הpuccini קיבל שבחים רבים מחברי הפורום ולדעתי הוא עדיף על הnad שיצא לי לשמוע ולא כל כך התלהבתי... את האחרון לא יצא לשמוע ולכן אני לא יכול לכתוב עליו.... אבי

ביקו

New member
חד משמעית, לא.

מגבר של 40 50 וואט אינו יכות להניע את ה MAGNEPAN. בחברה ממליצים על 100 וואט ב 8 אום לפחות, הרמקולים האלה אוהבים הגברה חזקה ואיכותית. מנסיוני הגברה של 130 WAT ב 8 אום תתחיל לעשות את העבודה, אך עדיף יותר.

menimm

New member
האם ביקו מפורום הצלילה ? (ואגב)

אני לא ידוע מה סדרי גודל של המחירים... אני אישית משתמש ב- SUNFIRE שאני מאושר ממנו ואני בטוח שיוכל להזיז כל דבר....

oz_kol

New member
תשובה חלקית.

40-50 וואט בהחלט מסוגלים להניע רמקולים פלנארים... אכן החברה דורשת 100וואט ומעלה אבל לא אציין איזה מותגים אבל 50 וואט אכן מסוגל להניע רמקולים פלאנרים - נבדק על מרטין לוגן... אני שמעתי על משהו בארצות הברית שמניע את המגנאפלאנאר שלו עם מגבר מנורות של 12 וואט. הוא טוען שהמגבר מניע את הרמקול טוב יותר מהמגבר הקודם שלו שהיה 120 וואט טרנזיסטורי - וגם בבאס כמה שזה נדיר. אבל הוא טוען ניתן להגיע לעוצמות גבוהות... וזה מאוד נכון 86 עם 12 וואט אכן לא עוצמה אדירה אבל בהחלט מספקת חדרים קנים. מגברים כאלה שמסוגלים להפגין יכולות עם רמקולים קשים, לפי מה שאני יודע מתחילים מ 1000 פאונד ומעלה... כל הדגמים שהזכרת למעלה לא יניע לצערי הרב... תצטריך לנסות בעצמך... אני כבר הפסקתי להאמין לנתונים טכנים ותאוריות יבשות... רק מעשי וניסיון עם מוצרים מצליח לשכנע אותי...

oz_kol

New member
סליחה תיקון שורה...

הוא טוען ניתן להגיע לעוצמות גבוהות = הוא טוען שלא ניתן להגיע לעוצמות גבוהות...

ש.פ.ד

New member
עוז

בפעם הבאה שתכתוב את השורה "לא אציין איזה מותגים, אבל..." אתה תעצבן גם אותי. כל עוד אתה מתייחס למותגים שאינך מייבא - אתה מוזמן לציין את שמם ולהוסיף פרטים טכניים. במוצרים שלך - אנא הסתפק בהזמנה לשלוח אליך mail. אתה כאן מספיק זמן כדי להכיר את הנוהל...

el11

New member
עצה קטנה ל-OZ

אם תפסיק להשתמש בניסוח "לא אציין איזה מותגים" תשפר מאוד את חייך בפורום. אם אתה לא מתכוון לציין, אז אל תציין שאתה לא מציין !

oz_kol

New member
לא אציין שמות של יצרנים.... גם לא

שלי וגם לא של אחרים...וזו כוונתי, והתכוונתי גם למגברים של יבואנים אחרים... ראית אצלי מגבר מנורות 12 וואט? זכותי לרשום "לא אציין איזה מותגים" (וזה כלל את כולם) מי שמפענח את זה אחרת, זה אתה, אני לא התכוונתי לזה... מעניין איך בן אדם שרוצה מגבר ב 3600-4000 ש"ח יקפוץ לעשרות אלפים ויותר... תפסיקו לחפש תרוצים... הרי זה מה שאתם אוהבים נכון...?

audiofreak

New member
hi shuval

i recommend you not to buy an amplifier before you decide your speakers if you do go for plennar speakers, you must buy a 100 watt amplifier at least , with high current which at your budget not possible to find, you will need to find a second hand power house..

audiofreak

New member
hi oz

the magnepan are very hard to drive, maybe more then the cls, i heard them with 75 watt conrad johnson in 16 meter room, and it was not eanough for them

oz_kol

New member
היי ידידי,

כנראה שהמגבר ששמעת הוא לא מניע.. יש שמניעים.. אני לא שמעתי את המגנאפלאנאר.. אני יודע ש 50 וואט מגברים מסויימים מניעים מרטין לוגאן SL3. בקשר למגבר מנורות 12 וואט אני לא שמעתי אישית את השילוב.. אבל שמעתי על משהו שמחזיק שילוב כזה וזה מה שהוא אומר... לא היה בכוונתי לפרסם שום דבר.. ניסיתי שלא יצא ככה אבל משום מה אנשים מסויימים מפענחים דברים אחרת ממה שהתכוונו אליו (לא אתה כמובן). עוז

audiofreak

New member
עוז

המגבר הוא אחד מהטובים שקיימים בכדור הארץ ( לדעתי ) והוא דוחף נפלא אך בחדר גדול , לא הצלחנו לשמוע בווליום גבוהה ( אני אוהב לשמוע בווליום גבוה , אבל לא מוטרף) ולקבל שליטה מלאה במגנפאן. עם פאואר טרנזיסטורי אחר באזור ה 180 וואט הכל היה בסדר... אני יודע שמגבר 50 וואט מנורות טוב שולט כמעט בכל רמקול, אך לא במגנפאן! הנתון של 86 db הוא לא המדאיג , אני עובד עם רמקול דינאמי קטן , ועוד 4 אוהם, ואין לי בעיה בחדר קטן עם 17 וואט, הבעיה היא שהרמקולים האלה יורדים להרבה פחות מ 4 אוהם, ושבדקתי אם אותו המגבר את שני הרמקולים באותו הווליום בפרה, המגנפאן נשמע פי שניים יותר חלש.... אז כמו שאמרת, רק לאחר נסיון אפשר לקבוע ....

shuval

New member
ל audiofreak, ידידי

כוונתי בשאלה המקורית היא להשוואה בין המגברים ופחות לעניין הרמקולים הפלנריים מכיוון שלא נראה לי שאני אקנה אותם, אלא דינמיים. זה היה לידע כללי, אפילו שאין צורך בחריגה היסטרית מהתקציב למגבר בעל הספק גבוה (קח למשל את ה C370 של NAD שמוציא 120W ל-8 אוהם) והוא לא הרבה יותר יקר. בכל אופן, אם שמעת את המגברים הנ"ל או חלק מהם (ולא רק אתה אלא כל אחד אחר בפורום), אני אשמח לחוו"ד מכם, זה יעזור לי מאוד כשאלך לבחון אותם. אני יודע למשל ש Audio Analogue ניחנים ב vocals מאוד איכותיים (בנוסף לרמה כללית גבוהה מאוד). אם יש לך בעד או נגד איזשהו מגבר, כולי אוזן. תודה

י.לוי

New member
שלום שובל

במידה ואתה מעונין במגבר הייבריד של 50 ואט לערוץ, שאוכל לארוחת בוקר את שלושת המגברים שהזכרת, צור איתי קשר למייל או בטלפון 052522975 יואב

למעלה