חווית קנית שמן זית

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קניתי את השמן הזה, טעמתי ממנו קצת בכפית - מר כלענה, הרגשתי כאילו שפתי מתנפחות וצריבה בגרון, למשרד הבריאות אין טעם להתקשר בימי קורונה.... ניסיתי להתקשר למספר הטלפון הרשום על הבקבוק, ענתה מוקדנית מהר ובאדיבות, הבטיחה שיחזרו אלי במהרה, לאחר כשש שעות התקשרתי שוב, היא זכרה אותי, הביאה פליאה שלא חזרו ואמרה שתעביר להם שיחזרו דחוף (איני יודע מי זה "הם"), בכל אופן עבר כשבוע ולא חזרו -- רציתי להביא לידיעתכם כשאתם הולכים לקנות מוצר זה - לא להאמין "על עיוור" לכתוב על הבקבוק ולא לקנות מיצרן או יבואן לא מוכר במידה ואין טעימות במרכול - את המקרה הפרטי פתרתי - זיכו אותי במרכול ללא שום בעיה - אבל יתכן שנמכרים בקבוקים נוספים שלא ראויים למאכל - ההגיון שלי אומר שזה לא שמן כתית מכבישה קרה ראשונה אלא משהו המכיל חומר כימי מסוים - ואני מניח שהיתה סיבה טובה למי שמנהל את העסק הזה לא לחזור אלי.
שמן זית.jpg שמן זית 1.jpg
 

TCH_ma

Active member
קניתי את השמן הזה, טעמתי ממנו קצת בכפית - מר כלענה, הרגשתי כאילו שפתי מתנפחות וצריבה בגרון, למשרד הבריאות אין טעם להתקשר בימי קורונה.... ניסיתי להתקשר למספר הטלפון הרשום על הבקבוק, ענתה מוקדנית מהר ובאדיבות, הבטיחה שיחזרו אלי במהרה, לאחר כשש שעות התקשרתי שוב, היא זכרה אותי, הביאה פליאה שלא חזרו ואמרה שתעביר להם שיחזרו דחוף (איני יודע מי זה "הם"), בכל אופן עבר כשבוע ולא חזרו -- רציתי להביא לידיעתכם כשאתם הולכים לקנות מוצר זה - לא להאמין "על עיוור" לכתוב על הבקבוק ולא לקנות מיצרן או יבואן לא מוכר במידה ואין טעימות במרכול - את המקרה הפרטי פתרתי - זיכו אותי במרכול ללא שום בעיה - אבל יתכן שנמכרים בקבוקים נוספים שלא ראויים למאכל - ההגיון שלי אומר שזה לא שמן כתית מכבישה קרה ראשונה אלא משהו המכיל חומר כימי מסוים - ואני מניח שהיתה סיבה טובה למי שמנהל את העסק הזה לא לחזור אלי.
צפה בקובץ המצורף 2331 צפה בקובץ המצורף 2332
לא נעים לשמוע אבל לא חסרים זייפני שמן זית וכל מיני יבואנים של שמן זית גרוע.
המסקנה - לקנות רק של יצרנים מוכרים כטובים ויש לא מעט כמובן שזה גם ענין
של טעם אישי.
קח בחשבון שגם הגדולים מייבאים שמן זית באיכויות שונות וגם מערבבים סוגים,
לא שהדבר לא טוב אבל הטעם חשוב, לכן לא קונים ללא טעימה(אם ניתן כמובן).
עוד מעט יהיה השמן מהיבול החדש, כדאי להמתין ולקנות ישירות מבית בד.
 

אלפיני

Well-known member
אצלי שמן זית עובר מבחן גרון. אם אתה בקטע של איכות, ממליץ שתקנה רק מיצרנים מתוצרת הארץ עם חתימה של מועצת הצמחים.
 

סתם מבקרת

Active member
לא נעים לשמוע אבל לא חסרים זייפני שמן זית וכל מיני יבואנים של שמן זית גרוע.
המסקנה - לקנות רק של יצרנים מוכרים כטובים ויש לא מעט כמובן שזה גם ענין
של טעם אישי.
קח בחשבון שגם הגדולים מייבאים שמן זית באיכויות שונות וגם מערבבים סוגים,
לא שהדבר לא טוב אבל הטעם חשוב, לכן לא קונים ללא טעימה(אם ניתן כמובן).
עוד מעט יהיה השמן מהיבול החדש, כדאי להמתין ולקנות ישירות מבית בד.
צודק מאד. אנחנו הפסקנו לקנות שמן זית ברשתות השיווק. כל שנה, בעונת המסיק, אנחנו קונים מיכל בבית הבד (אחד קבוע) ויש לנו שמן זית לכל השנה כולל חלוקת בקבוקי שמן לילדים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים. בכלל בכללי, שמן צימחי זה שמן ירוד ואני לא מאמין לכל הפיקוח והתארים שנותנים לו. ברגע שאתה מוציא את השמן הצימחי מהירק או הפרי ושם בבקבוק, השמן מתחיל להתקלקל.

אבל כמובן שנתקלתי בגרועים יותר וגרועים פחות. אני לא מאמין שבאמת יש פיקוח שמה שכתוב על הבקבוק נכון.
 
נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, יש דבר כזה שנחשף פעם בתחקיר באיזה ערוץ, שברגע שמסיימים למעוך את הזייתים נוצרת פסולת, ששכחתי כרגע את שמה. ואם לוקחים אותה ומעבירים אותה תהליך כימי של חימום ועוד כל מיני דברים, אפשר להוציא ממנה עוד שמן. ויש כאלה שעשו את זה. ואז זה בהחלט זיוף ולא שמן זית כתית בכבישה קרה.
 

TCH_ma

Active member
עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים. בכלל בכללי, שמן צימחי זה שמן ירוד ואני לא מאמין לכל הפיקוח והתארים שנותנים לו. ברגע שאתה מוציא את השמן הצימחי מהירק או הפרי ושם בבקבוק, השמן מתחיל להתקלקל.

אבל כמובן שנתקלתי בגרועים יותר וגרועים פחות. אני לא מאמין שבאמת יש פיקוח שמה שכתוב על הבקבוק נכון.

"עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים"....בעיה.
"שמן צימחי זה שמן ירוד"? יש לתיאוריה הפסקנית הזאת איזה שהוא בסיס מדעי? מהו שמן לא "ירוד"?
"לא מאמין לפיקוח"? גם אני לא ושל שום גוף, זה עדיין לא אומר שאין שמן זית מצוין.
"שמן צמחי מתחיל להתקלקל לאחר המיצוי"? ממש לא באחסון נכון.
"לא מאמין למה שכתוב על הבקבוק"? גם אני לא, אבל זה אמור לגבי עוד הרבה מוצרי מזון אחרים.

לגבי ה"פסולת" קוראים לה גפת, אכן יש שמחממים אותה להפקת שארית השמן, הוא פחות איכותי
אבל בד"כ הוא מוסף לתערובות שמן. אין בו פסול וזה אינו זיוף פרט לעובדה שהופק בכבישה חמה
ולא קרה.

עוד מעט יתחיל המסיק השנתי, מציע לך לגשת לבית בד ולטעום שמן זית אמיתי בכבישה קרה,
שם לא יהיה חשש לערבוב/מהילה ושאר זיופים.
שמן זית כתית הוא אחד המוצרים הבריאים שקיימים.

יום טוב
 

רוב הזמן נח

Well-known member
"עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים"....בעיה.
"שמן צימחי זה שמן ירוד"? יש לתיאוריה הפסקנית הזאת איזה שהוא בסיס מדעי? מהו שמן לא "ירוד"?
"לא מאמין לפיקוח"? גם אני לא ושל שום גוף, זה עדיין לא אומר שאין שמן זית מצוין.
"שמן צמחי מתחיל להתקלקל לאחר המיצוי"? ממש לא באחסון נכון.
"לא מאמין למה שכתוב על הבקבוק"? גם אני לא, אבל זה אמור לגבי עוד הרבה מוצרי מזון אחרים.

לגבי ה"פסולת" קוראים לה גפת, אכן יש שמחממים אותה להפקת שארית השמן, הוא פחות איכותי
אבל בד"כ הוא מוסף לתערובות שמן. אין בו פסול וזה אינו זיוף פרט לעובדה שהופק בכבישה חמה
ולא קרה.

עוד מעט יתחיל המסיק השנתי, מציע לך לגשת לבית בד ולטעום שמן זית אמיתי בכבישה קרה,
שם לא יהיה חשש לערבוב/מהילה ושאר זיופים.
שמן זית כתית הוא אחד המוצרים הבריאים שקיימים.

יום טוב
לא רשמתי שזה מדעי. רשמתי שככה זה מבחינתי. אני גם בכללי כבר הרבה שנים לא אוכל מזון מטוגן. אז אני לא משתמש גם בשמנים לטיגון. ופעם אחת עשיתי שימוש בשמן כזה בבישול וזה די פגם בטעם של המזון. ובעבר הייתי אוהב מזון מטוגן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
"עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים"....בעיה.
"שמן צימחי זה שמן ירוד"? יש לתיאוריה הפסקנית הזאת איזה שהוא בסיס מדעי? מהו שמן לא "ירוד"?
"לא מאמין לפיקוח"? גם אני לא ושל שום גוף, זה עדיין לא אומר שאין שמן זית מצוין.
"שמן צמחי מתחיל להתקלקל לאחר המיצוי"? ממש לא באחסון נכון.
"לא מאמין למה שכתוב על הבקבוק"? גם אני לא, אבל זה אמור לגבי עוד הרבה מוצרי מזון אחרים.

לגבי ה"פסולת" קוראים לה גפת, אכן יש שמחממים אותה להפקת שארית השמן, הוא פחות איכותי
אבל בד"כ הוא מוסף לתערובות שמן. אין בו פסול וזה אינו זיוף פרט לעובדה שהופק בכבישה חמה
ולא קרה.

עוד מעט יתחיל המסיק השנתי, מציע לך לגשת לבית בד ולטעום שמן זית אמיתי בכבישה קרה,
שם לא יהיה חשש לערבוב/מהילה ושאר זיופים.
שמן זית כתית הוא אחד המוצרים הבריאים שקיימים.

יום טוב
לדעתי כמו שסוכר נמצא בפירות ובמזונות מהצומח והוא חשוב לגוף, והוא מזיק כשמוציאים אותו ושמים בקופסה בניפרד ואז מוסיפים אותו למזון בכמות גדולה בהרבה ממה שהגוף היה מקבל אותו בצורתו הטיבעית במזון הצימחי הטיבעי, ככה גם עם השומן הצימחי. מי שרוצה שומן צימחי שיאכל מזון צימחי ששומן צימחי הוא חלק ממנו. מי שרוצה שמן בריא של זית, שיאכל זייתים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
"עוד לא יצא לי לטעום שמן זית שהיה לי טעים"....בעיה.
"שמן צימחי זה שמן ירוד"? יש לתיאוריה הפסקנית הזאת איזה שהוא בסיס מדעי? מהו שמן לא "ירוד"?
"לא מאמין לפיקוח"? גם אני לא ושל שום גוף, זה עדיין לא אומר שאין שמן זית מצוין.
"שמן צמחי מתחיל להתקלקל לאחר המיצוי"? ממש לא באחסון נכון.
"לא מאמין למה שכתוב על הבקבוק"? גם אני לא, אבל זה אמור לגבי עוד הרבה מוצרי מזון אחרים.

לגבי ה"פסולת" קוראים לה גפת, אכן יש שמחממים אותה להפקת שארית השמן, הוא פחות איכותי
אבל בד"כ הוא מוסף לתערובות שמן. אין בו פסול וזה אינו זיוף פרט לעובדה שהופק בכבישה חמה
ולא קרה.

עוד מעט יתחיל המסיק השנתי, מציע לך לגשת לבית בד ולטעום שמן זית אמיתי בכבישה קרה,
שם לא יהיה חשש לערבוב/מהילה ושאר זיופים.
שמן זית כתית הוא אחד המוצרים הבריאים שקיימים.

יום טוב
אגב, זה זיוף כי עשו שימוש בגפת לייצור שמן ואז מכרו אותו כשמן בכבישה קרה. גם לפי מה שאמרו אז, שמן הגפת זה שמן שלא ראוי למאכל.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, שמועכים זיתים בכבישה קרה, במעיכה הראשונה יוצא השמן הכי טוב. אני לא בטוח ששמן כזה נמכר בניפרד. לדעתי מערבבים אותו עם השמן שיוצא אחר כך, שחלקו גם יוצא מהגלעינים של הזיתים. בגלל זה בכללי לשמן זית יש טעם רע.

גם לא בטוח כמה זמן שמן כזה שיוצא מהפרי יכול להישמר בבקבוק בצורתו הטריה. לדעתי לא יותר מכמה שעות.
 

TCH_ma

Active member
לא רשמתי שזה מדעי. רשמתי שככה זה מבחינתי. אני גם בכללי כבר הרבה שנים לא אוכל מזון מטוגן. אז אני לא משתמש גם בשמנים לטיגון. ופעם אחת עשיתי שימוש בשמן כזה בבישול וזה די פגם בטעם של המזון. ובעבר הייתי אוהב מזון מטוגן.
כתבת "שמן צימחי זה שמן ירוד" לא כתבת מבחינתך. מה אתה אוכל ומה לא זה לא שייך לנושא
הראשי של השרשור.
 
נערך לאחרונה ב:

TCH_ma

Active member
לדעתי כמו שסוכר נמצא בפירות ובמזונות מהצומח והוא חשוב לגוף, והוא מזיק כשמוציאים אותו ושמים בקופסה בניפרד ואז מוסיפים אותו למזון בכמות גדולה בהרבה ממה שהגוף היה מקבל אותו בצורתו הטיבעית במזון הצימחי הטיבעי, ככה גם עם השומן הצימחי. מי שרוצה שומן צימחי שיאכל מזון צימחי ששומן צימחי הוא חלק ממנו. מי שרוצה שמן בריא של זית, שיאכל זייתים.
טוב זה כבר לא לטעמי הויכוח והתיאוריות האלו, תאכל מה שאתה רוצה,
מתי שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, תהיה בריא וכדאי שתמשיך לנוח.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
טוב זה כבר לא לטעמי הויכוח והתיאוריות האלו, תאכל מה שאתה רוצה,
מתי שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, תהיה בריא וכדאי שתמשיך לנוח.
זה פורום צרכנות. לא פורום מדעי התזונה. ודעתי כצרכן ששמן הזית והשמנים הצימחיים בכללי, הם שמנים ירודים.
 

aviadb23

New member
שמן זית קונים רק ממגדלים ולא בסופרים וברשתות השיווק.
ורק שמן מהמסיק האחרון (המסיק מתבצע בחודשים אוק'-נוב').
 

רוב הזמן נח

Well-known member
שמן זית קונים רק ממגדלים ולא בסופרים וברשתות השיווק.
ורק שמן מהמסיק האחרון (המסיק מתבצע בחודשים אוק'-נוב').
אי אפשר לקנות זיתים ומכונה ליצור שמן ולהכין בבית?

כמו שיש מכונת מיצים לגזר.

מכינים כמות קטנה ומשתמשים. כמה שמן כזה כבר צריך?
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
קניתי את השמן הזה, טעמתי ממנו קצת בכפית - מר כלענה, הרגשתי כאילו שפתי מתנפחות וצריבה בגרון, למשרד הבריאות אין טעם להתקשר בימי קורונה.... ניסיתי להתקשר למספר הטלפון הרשום על הבקבוק, ענתה מוקדנית מהר ובאדיבות, הבטיחה שיחזרו אלי במהרה, לאחר כשש שעות התקשרתי שוב, היא זכרה אותי, הביאה פליאה שלא חזרו ואמרה שתעביר להם שיחזרו דחוף (איני יודע מי זה "הם"), בכל אופן עבר כשבוע ולא חזרו -- רציתי להביא לידיעתכם כשאתם הולכים לקנות מוצר זה - לא להאמין "על עיוור" לכתוב על הבקבוק ולא לקנות מיצרן או יבואן לא מוכר במידה ואין טעימות במרכול - את המקרה הפרטי פתרתי - זיכו אותי במרכול ללא שום בעיה - אבל יתכן שנמכרים בקבוקים נוספים שלא ראויים למאכל - ההגיון שלי אומר שזה לא שמן כתית מכבישה קרה ראשונה אלא משהו המכיל חומר כימי מסוים - ואני מניח שהיתה סיבה טובה למי שמנהל את העסק הזה לא לחזור אלי.
צפה בקובץ המצורף 2331 צפה בקובץ המצורף 2332
שים לב לכמה דברים:
1. השמן הזה ממולא ע"י (קוד יצרן)... כלומר, הוא לא הופק ע"י אלא ממולא ע"י. לך ותדע מאיפה הממלא הביא את השמן, למרות ההצהרה שזו כבישה קרה ראשונה.
2.האם יש על המדבקה סמל של "טביעת אצבע", שמסמל שמדובר בשמן זית איכותי? מסופקתני... http://www.oliveboard.org.il/תו-האיכות/
3. נראה שמאד היה חשוב לך לרכוש שמן ללא חשש ערלה, טבל ושביעית. בזה השמן דווקא כן מצטיין (איך בדיוק, אם מקורו בלתי ידיעו)?
4. אני מחפש בד"כ את השמן של סבא חביב. בעיניי, טעים ומהיותר מוצלחים ב"מחיר סביר".
 
למעלה