חוויות מהאימון דרופ סט הראשון

Spit630

New member
חוויות מהאימון דרופ סט הראשון

המדריך אמר לעשות כמה חזרות שאפשר עם המשקל המקסימלי.. ואז להתחיל לרדת.. וכמה חזרות שאפשר וכו... ולא 10 כמו שציינו פה.. זה נכון? הוא גם אמר שדרופ סט לא לעשות יותר מפעם בחודש.. גם נכון? קרעתי לעצמי ת'טרייספ.. זאת אחלה שיטה..

קטריס

New member
דרופ סט לא יותר מפעם בחודש?!

תסמן איקס גדול ואדום על המאמן הזה. כל האימון שלי הוא בדרופסטים ואני מתאמן 6 פעמים בשבוע. יש לציין שאם אתה מתאמן מתחיל אז אל תתפרע עם הדרופ סטים יותר מדי, תעבוד בזהירות.

Y a n i B

New member
נשמע עצים מאוד...

בטוח שלא עצים מדי? 6 אימונים אנאירוביים בשבוע? זה המון! ועוד הכל בדרופ-סטים? איך אתה לא ב-OVERTRAINING?

קטריס

New member
למעשה עכשיו אני יורד ל-3 אימונים

אנאירובים בשבוע כדי לתת לכל אימון אירובי יום משלו, לאחר שהחלטתי סופית שאני ממשיך עם התקופת חיטוב עד ה-8%. בזמנו התאמנתי ב-ABCD, מה שמאפשר אימונים יחסית קצרים (45-60 דקות) ועצימים מאוד.

Spit630

New member
ומה בקשר למספר חזרות?

עד שקשה ואז להחליף משקולת?

Spit630

New member
וזה נכון שעושים דרופ רק לשריר אחד

בכל אימון? למשל אם יש לי חזה ויד קדמית באימון אז או ליד קדמית או לחזה?

קטריס

New member
ממ..לדעתי

אני בטוח שיתקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי אם אתה מתאמן מתחיל, אז תתחיל לשלב דרופ-סט קודם כל רק בסט האחרון בכל תרגיל, ורק בתרגילים של קב' שרירים גדולות. אחרי תקופת היסתגלות מסויימת לעומס החדש (שבועיים?) תעבוד בדרופ-סט גם בסט האחרון של כל תרגיל לקב' שרירים קטנה. ואח"כ בהתאם לתחושה שלך. אם אתה מרגיש שהאימון לא היה עצים מספיק ושהיית יכול יותר, אז אתה יכול לעבוד בדרופ-סטים בעוד סטים. אתה יכול גם להגביר את העצימות (בזהירות!) בדרכים אחרות. כמו להוסיף עוד משקל, עוד חזרות (בטווח החזרות הרלוונטי למטרותיך), לעבוד בפירמידות, סופרסטים. ואפשר גם לשלב. כמו המשוגעים (*שיעול* עידו *שיעול*) שעובדים עם משקל מטורף בפירמידות דרופ-סטים סופרסטים
אני אישית מאוהב בפירמידות דרופ-סטים (יורדות). עצימות לשמה! שלא נדבר אם אתה עושה סט אחרון בכוח מקסימלי, ואז בכלל חבל"ז על השרירים
בכל אופן, הגברת עצימות האימון זה משהו שצריך לעשות אותו בזהירות(!!) ולאורך זמן. כמובן שמיותר לציין שמבלי תזונה נאותה ומספיק שעות שינה שיתמכו בהעלאת העצימות, אין לנו על מה לדבר. בנוסף, העלאת העצימות מגבירה את הסיכון לפציעות, כך שיש להקדיש תשומת לב יתרה לבחירה נכונה של תרגילים ולביצוע נכון.

Y a n i B

New member
מסכים עם הכל אבל

לדעתי דרופ-סטים צריך לשלב מינימום אחרי חצי שנה של אימונים.

שאלה לדולפין ולrossi46

איך להתכונן למבחן בתורת הענף סמסטר ב'? הבנתי שיהיה ניתוח תנועות ובניית תוכנית אימונים למתחילים או לבינוניים. היום למדנו בניית תוכניות אימונים עם יאיר להב אבל הוא רק נתן לנו את הכלים, איפה אני יכולה למצוא דוגמא טובה לתוכניות אימונים? אשמח לקבל מכם טיפים

Rossi46 ®

New member
ניריתי,

המבחן ההוא באמת קשה ומבלבל, אם את רוצה לראות איך בנויות תוכניות אימון, כנסי למאמרים, יש כאן חלק של "תוכניות אימון".

למעלה