חוויה מפחידה

חוויה מפחידה

ראשית, אני רוצה לציין שמעולם לא ניסיתי מדיטציה, וגם במקרה שאני הולך לתאר(וקרה לי, רק לפני מספר דקות) גם לא ניסיתי שום דבר בכיוון. רק אחרי הרהור קל במה שחוויתי הגעתי למסקנה שאם יש מקום לשאול בו, זה כאן. ואחרי ההקדמה, לענין: הלכתי לישון, שכבתי ער במיטה, מכוסה והכול. לא זזתי שום שריר בגוף, פשוט שכבתי על הגב עם פה פתוח ונשמתי נשימות קצובות וחשבתי על כולמני דברים שעוברים עלי בזמן האחרון. לאחר כמה זמן נמאס לי לחשוב, אז ניסיתי להפסיק לחשוב, פשוט התרכזתי בעצמי. ריכוז עמוק. התעלמתי מכול מני גירויים שהיו לי(יובש בפה, דיגדוגים בקצוות האצבעות) והמשכתי לשכב ככה, מנסה להתרכז בעצמי\בכלום. אחרי שהפסקתי להרגיש את המיטה, את השמיכה ואת עצמי באופן כללי, ושכול מה שהמשכתי להרגיש זה את פעימות הלב שלי שהתגברו לקצב מטורף למדי(לפחות כפול מהנורמלי, ויש לציין שהידים שלי עדיין היו בצידי הגוף על המיטה, פשוט הרגשתי את הפעימות כאילו הן כול הגוף שלי) הזדקפתי בבהלה והכול הפסיק(אחרי כמה דקות שבהם הרגעתי את עצמי) למישהו יש הסבר הגיוני(או לא הגיוני) למה שעבר עלי?

jongler

New member
היבט אחד מיני רבים :

הגעת למצב בו האגו שעד התנסות זו כנראה היה בשליטה בך ולא אתה בו חש מאויים. האם חווית בעברך חויות גופניות של פחד ואימה? אם כן שים לב שהחוויה היתה זהה אך הגיע לשיאים שלא היית מודע להם בעבר. הגעת קרוב לנקודה של אין "אני" - קרוב לנקודת המוות של ההכרה-של האגו; האגו, המוטציה השיכלית השולטת בתגובות של אדם לא מודע חשה באיום על עצם קיומה ובדומה לתוכנת אנטי-וירוס הפעילה את האפליקציה המתאימה בעיתות "חירום" במקרה הנ"ל - זרימת הדרנלין מוגברת,דפיקות לב ובהלה חסרת משמעות. היות ולא היה איום ממשי חיצוני שהיוה את המקור לתחושות אלו גם לא היה את הסימפטום המבטל את אותן תחושות ולכן הגעת לשיאים של אקסטזה (משל לזריקת כדור בחלל ללא כח משיכה). תחבולות המינד להשאיר אותך באותו מצב קיומי- קמת בבהלה משום שהגעת לקצה הצוק המשקיף אל נוף המיסתורין בהוויתך, "מסוכן שם" יאמר המינד וכעת עליך לבחור מי שולט במי האם הוויתך במינד או שהמינד בך... ישנם היבטים רבים לתופעה מרפואית,פסיכולוגית עד לאנרגטית הגעת לנקודה בה לפירושים אין משמעות אלא רק לחוויה המשך יום מדליק JonGler

drall

New member
אהלן ג'ונגלר

מה העיניינים! שמח מאוד לראות אותך.

drall

New member
../images/Emo23.gif ../images/Emo141.gif ../images/Emo23.gif

השתיקה כל כך מדוייקת

דונלד

New member
אחלה חוויה

ברכת חג שמח ושקט. בעקרון קיימים 2 מקצבים טבעיים שקל לנו להתחבר אליהם ולנוע דרכם למישורי מודעות עדינים ועמוקים יותר. -מקצב הנשימה -מקצב הדופק את שניהם גם חווינו כאשר היינו מוגנים ובטוחים בתוך הרחם של האם. פשוט התחברת לקצב הדופק וכמו שצויין כבר,כנראה האגו נבהל והחזיר אותך למצב המוכר והרגיל, שבו האגו שולט (גם האגו שלי עושה לי את את זה). דונלד

drall

New member
בקיצור ניתן לומר

שפשוט הוא נכנס למצב מדיטטיבי באורח ספונטאני

דונלד

New member
בהחלט

נכנס למדיטציה באופן ספונטני...וגם יצא ממנה ספונטני...
דונלד

wee man

New member
זה לא קשור למדיטציה בכלללל....

צר לי על ההתפרצות :) אבל זה קשור למצב REM (המצב שבו חולמים), ולא קשור למצב המידטיבי. מה שחווית, זה בעצם התחלה של כניסה לחלום באופן מודע. מה שחווית האמת, עובר עליך בכל לילה. בטח אתה חושב- "אף פעם לא קרה לי, איך יכול להיות שקורה לי כל לילה?!" נכון שאלה מצוינת?! (טוף, אז נסחפתי) בכל מקרה, כל לילה לפני שאתה נכנס למצב ה REM אתה מאבד את המודעות שלך, מה שגורם לך להיות לא מודע לכל מצב הכניסה לחלום. וזה אחד משלבי הכניסה. יש עוד הרבה, כמו למשל- לשמוע דברים, להרגיש דברים, לרעוד טיפה, להיות "משותק" (אי יכולת לזוז), לראות דברים שלא שם, ועוד כמה, שהם בעצם מה שכתבתי רק טיפה שונים. אחד מהשלבים הוא גם קצב לב מהיר מהרגיל. לרוב מתבטא עם ויברציות משונות בגוף. איך אני יכול להיות בטוח בכל זה?! (נו, אם כבר שאלתי אז אני אענה) כי חוויתי את כל שלבי הכניסה לחלום בעצמי. יש שיטה, שנועדה לחלום חלומות צלולים (להיות מודע בזמן שאתה חולם), שנקראת wild. היא בעצם מעבירה אותך במצב מודע לגמרי (במקום במצב לא מודע כמו לילה רגיל) את כל שלבי הכניסה לחלום. אם תתנסה בה, תרגיש לפחות חלק מהמאפיינים שציינתי למעלה. לסיכום- מה שחווית היה כניסה מודעת למצב חלום. זה קורה לפעמים לאנשים, אין מה להתרגש יותר מדיי. -לעוד פרטים, בוא לפורום "חלומות צלולים"- לא זוכר איזה מס', פה בתפוז. שם אשמח לפרט לך עוד על עולם החלומות. יום מצויין ינון

למעלה