חובלים....

manson6

New member
חובלים....

שלום, אני כרגע לפני גיוס לקורס חובלים... עלו לי כמה שאלות אז החלטתי שזה המקום המתאים ביותר.. הבנתי שחובל זה גם מקצוע אזרחי..מה הוא בדיוק מה הוא כולל וכמה הוא באמת שונה מחובל בצה"ל מעבר לעניין הפעוט של פיקוד על/ב כלי שייט מלחמתי..איפה אפשר למצוא עבודה במקצוע הזה? מה המשכורת של חובל באזרחות? האם זאת עבודה נחשבת? והאם אפשר לבנות עליה קריירה? תודה לכל מי שעונה

manson6

New member
עוד שאלה.

מזה בכלל הצי הסוחר? ם אפשר הסבר כמה שיותר רחב משהו באמת מ0...

manson6

New member
אין אחי ניסיתי זה לא פעם ראשונה

שלי בתפוז ולא מצאתי משהו שממש ענה לי ועזר.. אולי תעזרו קצת בכל זאת...

כדי לקבל הסבר מילולי....

אבל כעת אני לא ליד הטלפון הזה. אם תרצה, אני ישלח לך מסר עם טלפון אחר לשעה זאת!

zerez

New member
תשובה חלקית

לא הייתי חובל בחיל הים וגם לא חובל בצי הסוחר, שירותי הצבאי עבר עלי על היבשה ואהבת הים היא חדשה יחסית. אין הרבה משותף (או שבעצם כמעט אין שום דבר משותף) בין חובל בחיל הים לרב חובל בצי הסוחר. אני לא יודע עם קורס חובלים מוכר כחלק מההכשרה לרבי חובלים אבל גם עם כן אני מאמין שלא בצורה משמעותית. מה שכן תקבל בקורס חובלים זו הבנה של הים, איך מתנהגים בתנאים שונים ומה החוקים בים. תקבל הרבה נסיון שיעזור לך במידה ותחליט להמשיך בדרכך בים. אני חושב שתוכל לקבל תשובות מוסמכות בבית הספר לקציני ים בעכו

-רוני-

New member
תשובה נורמלית, או לא

ראשית בהצלחה, לגבי חובל אזרחי בצי הסוחר הישראלי כמעט ואין כאילו רובם זרים כנ"ל גם לגבי יתר הצוות בצים,(ידע מלקוחות שהיו חובלים בצים). לגבי השייט עצמו הרשיון שתקבל מהצבא אינו תופס בגלל מגבלות משקל האוניה סביר להניח שישנה הסבה בנושא. ולגבי קריירה מה רע בחייל הים? לפרוש בגיל 45 לקנות סירה ולטייל על הים במידה ולא הספיק לך השרות. ישנהם כמה חברה שכאילו בינינו

manson6

New member
לעוד מישהו בא לענות

אני ממש לא מרגיש שקיבלתי תשובה אני יודע שאין קשר בין קורס חובלים לזה אני סתם תהיתי מסקרנות גרידא! אבל אני בכל זאת אשמח לשמוע תשובות שיענו לשאלות ששאלתי

לא עונים לך כי היו בעבר שירשורים..

בנושא! הצעתי לך לחפש, ולא עשיתה את זה! הצעתי לך להתקשר, ולא עשיתה את זה! למה אתה מצפה? אולי שנעשה קורס חובלים במקומך?

neumanguy

New member
צי סוחר

הכי פשוט תתקשר למשרד התחבורה כמו או שתכתוב לבם חמייל [email protected] והם יענו לך על השאלות שלך בצורה המוסמכת ביותר . שכתבתי לך הם פשוט צמאים לימאים ישראלים יש בתחום הזה הרבה פרנסה וקרירה די מובטחת לישראלים בגלל החוסר האדיר ברבי-חובלים ישראלים - המכשול הוא האם אתה מוכן להיות מחוץ לבית חצי שנה בערך באופן קבוע לאורך כל החיים ולא באופן חד פעמי אני יודע שמשרד התחבורה מציע מעיין תוכנית עם מלגה לזמן היותך קדט והלימודים העיוניים הם הקציני ים עכו. בהצלחה

מרוב שאלות...

מרוב שאלות, אצלי הוא לא התקבל. מסלול חובלים בחיל הים אין לו שום קשר שהוא למסלול חובל בצי סוחר. לגבי קורס חובלים בחיל הים, אתה מוזמן ליצור קשר עם ביתן חיל הים כאן תוכל למצוא פרטים על הקורס, ולמטה יש טלפון להתקשרות. וגם כאן...

למעלה