חובבי יורוליג (אם יש כאלה)התעוררו

פו-הדוב

New member
חובבי יורוליג (אם יש כאלה)התעוררו

ברצוני להעלות נושא שאין לו התייחסות והוא שהיורוליג (הליגה הטובה באירופה לטעמי)הגיעה לשלבייה המכריעים. אז למרות שהיורוליג לא זוכה להתייחסות בכלל בעיתון וזאת מכיוון שכולם שקועים בליגה אפורה ומשעממת שמכבי משחקת בה ונקראת סופרוליג,היא בכל זאת מגיעה לפיינל-פור שלה שכולל סדרה של הטוב מחמישה בחצי ובגמר שלה מה שאומר שהקבוצה הטובה באמת תזכה ולא כזאת שתזכה בגניבה חד-פעמית כמו בסופרוליג,מה שגורם לי לחשש של גניבה של מכבי בגמר מפנא. בכל מקרה חצי הגמר מזמן שתי סדרות טובות כאשר ברצוני להתייחס לטובה יותר ושהיא הדרבי בין פאף לקינדר בולוניה,שלטעמי הולך להיות מלחמת עולמות כאשר קינדר הולכת לזכות בה בזכות היתרון בעמדת מנהל המשחק כי ריגודו הוא אחד משלושת הרכזים הטובים באירופה ביחד עם מרקוס בראון ובודירוגה ובזכות ה שהיא הקבוצה הטובה באירופה למרות דעיכה קלה בשבועות האחרונים,ואם נוסיף לה את יתרון הכישרון מתחת לסלים בכך שלמרות הכל לא גלנדה ולא ורנקוביץ יכולים לעצור את גריפית שמאז שעזב את מכבי נהיה אחד הסנטרים הטובים באירופה אזי מצפה לנו גמר שבו אפילו מכבי תוזכר כאשר טאו-ויטוריה של ויקטור אלכסנדר תפגוש את קינדר של גריפית. ביי אסף

אני כבר ער

יפה שהעלת את הנושא,באמת היורוליג היום זו הליגה שהיא לא רק הכי חזקה באירופה היא גם הכי מעניינת. כמובן שבראש העניינים עומד המשחק בין שתי האימפריות מבולוניה. למרות שלקינדר היתה עד היום עונה גדולה אבל אני חושב שפאף יעברו אותם. ואני חושב שפאף יעברו אותם דווקא בגלל היתרון מתחת לסלים. אז לקינדר יש את גריפית ועוד סנטר ליטאי אחד(ג`סטוויזציוס או משהו כזה),לפאף יש את החלק הקדמי הכי טוב באירופה שבעמדת הסנטר נמצא סטויאן וראנקוביץ(2.18) והפאוור פורווארד פוצ`קה(2.16),על הספסל יש לפאף בעמדת הסנטר את גלאנדה(2.10). היום ריגודו(אחרי כל הפציעות) כבר לא אחד משלושת הרכזים הטובים באירופה,אני חושב שדווקא שני הגארדים של פאף באזילה ומאיירס הרבה יותר טובים מריגודו ויאריץ`. בקשר למשחק השני,בו משחקות שתי קבוצות שהפתיעו אותי שהגיעו עד לשלבים האלה,את שתי הקבוצות אני לא מכיר טוב כל כך(חוץ מאת אלכסנדר של טאו)וקשה לי לנחש מי תגיע לגמר,מה שבטוח שבגביע אירופה תזכה קבוצה איטלקית,מי שתנצח את הדרבי בחצי הגמר,לא נראה לי שטאו או A.I.K אתונה מסוגלות לנצח בסדרת משחקים את אחת מהאימפריות האלה,יהיה מעניין.

נכון ... ולא נכון ...

פו, אז ככה: סופרו היא לא אפורה (כאילו שיש לה צבע). ומה רע בזה שעסוקים במכבי? כואב לך? היורו באמת ליגה טובה ויש שם קבוצות חזקות ואחלה משחקים. אם יהיה איחוד בטח תגיד: ``אוח, איזו ליגה משעממת... נו, הליגה הזאת שמכבי משחקת בה...``

למה שהוא יגיד דבר כזה?

זה לא ברור לכולם שברגע שיהיה איחוד העניין יעלה באופן משמעותי? זה נכון שהיורוליג כמעט ולא זוכה בעיתונים לסיקור. זה חבל כי המפגש בין שתי הבולונזיות למשל הוא פשוט ענקי. אף אחד לא אומר שלא צריך לסקר את מכבי, או שהסופורוליג חלשה דווקא כי מכבי שם. הליגה חלשה ללא שום קשר למכבי. אם מקדונלד היה מסוגל להודות שהיורוליג חזקה יותר גם אתם יכולים לעשות את זה. כבודה של מכבי במקומה מונח. מה לעשות שהפיצול פגע ברמת העניין. וכל מי שחושב ככה הוא שונא מכבי ומנסה לפגוע בה? ודובשנית- אם מכבי גונבת(או משחדת) שחקנים באמצע או לפני תחילת הפלייאוף זה בסדר? ואם היא קונה כל כישרון צעיר שגדל כאן ובדרך-כלל משאילה אותו לאן שמתחשק לה זה בסדר? אף אחד לא אומר שמכבי לא טובה. אבל יש גבול. בכל דרך שנסתכל על זה זאת גניבה והתנהגות לא ספורטיבית.

דובשי (-:

New member
תודה לטפירו-אז ככה:

ההודעה שלך גרמה לי קצת לחשוב: - היורו היא באמת ובתמים ליגה מעניינת עם משחקים וחבל שלא מסקרים אותם ולא נותנים להם את תשומת הלב שמגיעה להם. - הליגה לא חלשה! בסופרו ניתן לראות משחקים מעניינים לא פחות ובאמת, אני מקווה שיהיה איחוד. - הכבוד של מכבי? אתם גורמים למכבי להראות כו קבוצה דורסנית וחסרת מצפון! יש לה כבוד בספורט אבל לא אצליכם... - מכבי משחדת? גונבת? מכבי רוכשת (שעתם? רוכשת) שחקנים לסגל שלה. ובכלל, אני לא יודעת מה עבור בראש של שמעון ופיני אז אני אשתוק. - אישית, אני לא מבינה למה כולם כ``כ נגד מכבי. על פירגון שמעתם? על כל הכבוד שמכבי מביאה לנו שמעתם? תחשבו על זה!

הפועל

New member
לא, תחשבי את טוב טוב על מה שכתבתי

אני אולי אתחיל לכבד את מכבי כשהם יפסיקו לגנוב שחקנים. וכן- המילה היא לגנוב. מה שמכבי עשו עם מרסר בזמנו וצ`ורה זה לא נקרא גניבה? אז אני לא יודעת מה כן. מכבי גם רוכשת(כמו שאת כל-כך מתעקשת לקרוא לזה) כל שחקן צעיר מוכשר שגדל כאן והקטע הוא שהיא לא משתמשת בו, אלא מיד משאילה אותו לאן שמתחשק לה. זה פוגע נורא ביריבות שלה. במקום שילכו לקבוצות שמעוניינות בהם הם הולכים לקבוצות בינוניות אחרות. בכך מכבי משפיעה איזה קבוצה תהיה טובה יותר ואיזה-פחות. תפסיקי לדרוש כבוד. בכל הודעה שלך את אומרת שצריך לפרגן ולכבד את מכבי. שוב- כולנו אומרים שמכבי קבוצה מצויינת, אבל לאור מה שהם עושים כבר שנים אין לאף אחד מכם זכות לבקש מאיתנו לכבד אותה. לא צריך לאהוב קבוצה רק כי טובה.לא יעזור, את פשוט משקפת את הגישה הרווחת בקרב כל אוהדי מכבי. לא כולם צריכים לאהוב אתכם. כמה אפשר לחזור על זה? תלמדו כבר לחיות עם זה. לא תראי את אוהדי ריאל אומרים לאוהדי ברצלונה לפרגן להם ולכבד אותם כי הם טובים והגיעו רחוק יותר בליגת האלופות. אני אכבד את מכבי ביום שיגיע להם שנכבד אותם.

על זה שהם אומרים שמכבי לא מייצגת

אותם שמעת?? אני לא מבין מה זה כל כך מפריע לך. מה אכפת לך שאנשים שהם אוהדים קבוצה ש``מתחרה`` איתכם על האליפות רוצים שקבוצות אחרות ייקחו את גביע אירופה? גם לי קשה לקבל את זה שאנשים מהמדינה שלנו מעדיפים שקבוצות אחרות ממדינות אחרות ייקחו את גביע אירופה אבל אני מבין שכל אחד רואה את זה איך שהוא רוצה ולא רואה את מכבי מייצגת אותו. רק תדעי שמכבי ניצחו את פאף בולוניה שנה שעברה ברבע גמר במשחק השני בבולוניה חיכו להם בשדה תעופה אוהדים רבים של קינדר והודו להם על הניצחון,אני מאמין שפה זה לא יקרה.

הפועל

New member
זה לא צריך להעסיק אותך כל-כך הרבה

חזרתי על עצמי המון פעמים. זאת לא בעיה שלי אם יש אוהדים שקשה להם להבין את זה או אפילו לחיות עם זה. מכבי היא סתם קבוצה שמתחרה איתנו. אני רוצה שיתר הקבוצות בליגה יצליחו באירופה-למרות שהן מתמודדות איתנו על מקום 2. מכבי היא לא סתם קבוצה שמתחרה איתנו על האליפות מסיבה אחת-היא לא יודעת את המשמעות של תחרות ספורטיבית. בגלל זה אני לא אוהבת אותה. ואני שמחה שאתה כן מודע לתופעה הזאת בעולם כולו. אז אוהדי מכבי-די להתבכיין. מה אכפת לכם מה אחרים חושבים? זה כבר העניין שלנו.

סליחה?!?!?

סליחה? אתה באמת חושב שיש להם סיכוי ??? אם מכבי שהיא הקבוצה הכי טובה בארץ זה בא לה לא בקלות אז לקבוצות אחרות לא יהיה סיכוי ועל תיתן לי את הגיבוב הזה עוד פעם שהם יכולות תצאו לרגע מהאנטי מכבי הזה לרגע

ShechOmar

New member
מסכים ולא מסכים!!!

טוב אסף אז ככה קודם כל אני רוצה לשאול אותך שאלה פשוטה זה כ``כ ייכאב לך אם מכבי תזכה באליפות אירופה ותעשה קצת נחת לאוהדים ולשאר המדינה שגם ככה נמצאים בדיכאון מכל הפיגועים האלה? מה קרה אם הם ירימו קצת את הכבוד שלנו? בכל מקרה מכבי הוכיחה השנה כמו גם שנה שעברה כמו גם בשנים עברו שהיא אחת מקבוצות הכדורסל הגדולות באירופה וגם השנה למרות הליגה המפוצלת היא הוכיחה שהיא מס` 1 בסופרוליג (נכון להיום) וזה ממש לא יהיה ``גניבה`` כמו שאתה קורה לזה אם הם ינצחו את פנא` בגמר. עוד דבר סתם לידע כללי דיאן בודירוגה הוא ממש אבל ממש לא רכז אלה גארד שמתפקד מצוין גם בתור smalforward אומנם אני מטורף על השחקן הזה אבל מה לעשות הוא לא רכז. חוץ מזה גם אנטואן ריגודו הוא לא בדיוק רכז טהור למרות שי וצא לו הרבה פעמים לשחק בתור רכז התפקיד הרשמי שלו זה גארד ולא פוינט גארד (יענו מס` 2). עד כאן הקטע שאני לא מסכים איתך ידידי. עכשיו אני כן מסכים איתך שהיורוליג בתכלס יותר טובה יש בה בסה``כ קבוצות יותר טובות מאשר בסופרוליג למרות שלהזכירך 3 מתוך 4 הקבוצות שהגיעו שנה שעברה לפיינל פור נמצאות בסופרוליג כולל אלופת אירופה. אין מה לדבר בכלל שא``א להשוות שום הצלבה בסופרוליג להצלבה בין שניים ממועדוני הפאר של הכדורסל האירופי קינדר ופאף, אבל אם כל הכבוד לרשימת הכוכבים של פאף שכוללת את אנדראה מנגין וראנקוביץ` (שכולם זוכרים את הדאנק העצום של קומג`יס גל הפרצוף שלו), גאלנדה, אביו, קרלטון מאיירס, פוצ`קה וכו` - אנחנו גם יודעים מי העיפה אותם ברבע גמר גביע אירופה לאלופות כך שבא לא נשכח מי זאת מכבי!!! אבל אם כל הכבוד להנהלת פיב``א הגיע הזמן שיעברו לשיטת הטוב מ-5 גם בפיינל פור ולא יסמכו על משחק אחד שבו יכול להיות שקבוצה תפסה יום חלש או כל מני תירוצים כאלה ואחרים. אז מי ייתן והליגה האירופית תתאחד שוב שנה הבאה והלואי שיעשו איזה מחק בין אלופת הסופרוליג (מכבי בעז``ה) לבין אלופת היורוליג (קינדר בעז``ה). שלך ShechOmar חובב כדורבל אירופי מושבע ומטורף על מכבי עלית תל אביב

תגובה

אנחנו כן מכבדים את האנשים שנהנים ממכבי באירופה. אני מבינה את הצורך במשהו כזה שקצת יעודד את האנשים בתקופה כל-כך קשה ומייאשת. אני מאחלת לאנשים שימשיכו להינות ממכבי ולהתפרק ולהוציא את התסכול ביד-אליהו. אבל, תבין שלא כולם אוהבים את מכבי ולא כולם ממש נהנים ממנה גם באירופה. העניין הזה הפך לנושא כל-כך מרכזי. הגיע הזמן שאוהדי מכבי ושאר אנשי המערכת שם יבינו שיש גם כאלה שלא אוהבים אתכם. למה זה כל-כך מטריד אתכם? ככה אנחנו מרגישים ושום דבר לא ישנה את זה. פעם יכולתי להסכים איתך, היום אחרי שראיתי מי היא מכבי ת``א האמיתית קשה לי להרגיש שהם מייצגים אותי. מכבי מביאה כבוד לאוהדים שלה אבל היא עדיין לא הנבחרת. אז שוב-אל תקחו את זה כל-כך קשה. זוהי זכותנו המלאה לתמוך בכל קבוצה אחרת. למען האמת, מכבי לא כל-כך מטרידה אותי. העיקר הוא שנראה כבר שינוי בליגה.

ShechOmar

New member
את צודקת במאה אחוז רק ש...

אם הייתם עושים את זה בנימוס ובכבוד רק ש אתם צועקים ומכפישים את מכבי ולא נותנים כרדיט לקבוצה גדולה שהביאה הרבה כבוד למדינה בעבר בהווה ובעזרת ה` גם בעתיד. הרבה שמחה ShechOmar

אתה אומר שאני צודקת

אבל נראה שלא הבנת מילה ממה שאמרתי. איזה הכפשות? אנחנו מודים שאתם קבוצה מצויינת, אבל מותר לנו לא לאהוב אתכם. מותר לתמוך ביריבה שלכם, זה לא הופך אותנו לעריקים. כל הגישה שלך היא מעוותת. למה מי זאת מכבי ש``ניתן לה כבוד``? על מה? על כך שהיא הרסה את הליגה עם קניית כל הישראלים המוכשרים והשאלתם למי שבא לה או על כך שהיא שיחדה או צ`ורה? אני לא רוכשת למכבי היום אפילו כבוד מינימלי. אולי רק מבחינה מקצועית. אני לא חייבת להם שום דבר. מכבי היא לא נבחרת. הגיע הזמן שיפסיקו להתייחס אליה ככה. די עם הגישה המוגבלת הזאת. אני אמשיך להגיד על מכבי כל מה שאני חושבת עליה, גם אם זה לא נראה לך. מה היא אלוהים?

אני מסכים עם דבריך

למרות שהם קצת חורים לי כאוהד מכבי. את לא חייבת לתת טיפת כבוד למכבי- אפילו לא קמצוץ. העניין שקצת קשה לי להבין הוא למה כך הדבר. לדוגמא, אני שמח כאשר קבוצה כמו הפועל ירושלים ומכבי רעננה מצליחות באירופה.. למה אין כך הדבר לגבי מכבי ?

באמת למה אין כך הדבר לגבי מכבי???

למה קשה לך להבין? התשובה כאן די פשוטה כי זאת מכבי ! מכבי רעננה והפועל ירושלים הם לא ``ה``קבוצה של ישראל אלא עוד קבוצה בליגה בגלל זה הם ``מייצגות`` את מדינת ישראל ומכבי ``לא מייצגת`` את כל מדינת ישראל אוי תתביישו לכם, ההתנהגות הזאת היא גועל נפש תצאו קצת מהשנאה הזאת והקנאה הזאת ואני אומר את זה במיוחד ל``מקורית`` שכתבה את זה כבוד נותנים גם כשלא נעים ואני נותן את הכבוד לקבוצות האחרות בליגה אומנם לא הכי גדול - אבל כיריבות הם מקבלות את הכבוד כי מי שלא נותן כבוד לא מגיע לו כבוד

אני לא מבין

למה כל כך מפריע לך שלא אוהבים את הקבוצה שלך? יש אוהדים שמתייחסים למכבי כקבוצה ``יריבה`` ולכן הם לא רוצים שהיא תצליח בשום מפעל(אפילו מפעל אירופי שמביא כבוד למדינה כולה). אני לא נמנה עם אותם אוהדים,אמנם אני לא אוהב את מכבי בליגה אבל אין לי התנגדות שהם ייצגו אותי באירופה.אבל יש אנשים שחושבים אחרת ולא מרגישים שמכבי מייצגת אותם(כאלה אוהדים יש באיטליה,בספרד,ביון,בטורקיה ובעוד מקומות),אז למה זה כל כך מפריע לך?? אתה יכול לאהוב אותם כמה שאתה רוצה ואני יכול להסכים איתך שהם קבוצה טובה מאוד אבל אתה לא יכול לבקש מאנשים שייתנו להם כבוד. בן אדם שאומר על קבוצה מהמדינה שלו(ובמיוחד שזו מדינה כמו שלנו,שלא תמיד נותנת לנו סיבות לגאווה) אומר את זה עם סיבה,הסיבה במקרה הזה היא שמכבי לוקחת את האליפות בצורה מלוכלכת ואני לא יודע אם להצדיק אותם,היו מקרים בעבר הרחוק כמו לבן מרסר(בהפועל תל אביב) ובעבר הלא רחוק כמו צ`וצ`יץ(בירושלים) אז אתה לא יכול לצפות מאנשים שחושבים ככה שייתנו לקבוצה הזו כבוד ואני חייב להצדיק אותם,עדיין אף אחד מהם לא אמר שמכבי קבוצה לא טובה.

תעבור על החומר בשנית

תגיד, קראת את מה שכתבתי? בדיוק על זה כתבתי - שאני לא יכול לצפות מכולם לאהוב את מכבי תל אביב כי זה טבעי שכל אחד יאהב משהו אחד וישנא משהו אחר ולכן זה ממש ממש לא מפריע לי שיישבו וייבלעו בלהבות השנאה שלהם לא מפריע לי , לא נוגע לי אבל כשהם מתחילים להטיח האשמות ולהכפיש זה כבר -כן- נוגע לי ואז מאוד מפריע לי וסליחה????? אני לא אמרתי שייתנו לקבוה כבוד של מלכים והכל אבל אחרי הכל כבוד מינימלי של יריבה זה כן כי אני נותן לכל הקבוצות שמשחקות נגד מכבי אפילו הקבוצה הזאת של חברי הכנסת ששחקה נגדם פעם ! כי הם יריבים ולא חשוב מי הם וכנראה מי שיש דברים שהוא מרגיש שזה ממש מתחתיו לתת להם כבוד אז צריך להוריד את האף שלו כי אחרי הכל מי שלא נותן כבוד ואני מדבר על מינימלי ביותר - לא שווה שיקבל ודבר נוסף - איך מלוכלכת בדיוק???? בזה שהיא מנצחת ? זה מלוכלכת תעשה טובה זה כבר אבסורד כדי שתחשוב על איך מלוכלכת בדיוק באמת לפני שאתה אומר את זה כי לדעתי אין לך קיים להגיד את זה

:cool:

אני לא אמרתי שמכבי מנצחת משחקים בצורה מלוכלכת ובטח שלא הטלתי ספק ביכולתה לעשות את זה. אם תקרא שוב את מה שרשמתי תגלה שלא אני אמרתי את זה אלא מי שנתן את הדוגמאות(צ`ורצ`יץ`,מרסר). אני יכול להסכים איתך שצריך לתת כבוד גם ליריב אבל מצד שני לא חובה לעשות את זה,אני למשל נותן הרבה כבוד למכבי וזה לא אומר שאתה חייב לתת כבוד לקבוצה שלי. אותו דבר זה עם הפועל ירושלים,הם לא רוצים לתת כבוד ליריבה כזו כי הם לא מחשיבים אותה ליריבה,אלא לאויבת שלוקחת את האליפות ברמאות. אתה לא חייב להסכים עם זה והם לא חייבים לרצות שמכבי יזכו בגביע אירופה וכאן זה המקום שלהם להגיד את זה.

זה רק ספורט

אני דווקא כן חושב שאני (ולא רק אני אלא כל אחד אחר) צריך לתת כבוד לקבוצה היריבה כי אחרי הכל איך הזמרת הזאת שרה? זה רק ספורט

זו בדיוק הנקודה

שהם טוענים שזה לא בדיוק ספורט תראה,אין כאן על מה להתווכח.אתה לא יכול לכפות על אנשים לתת כבוד,גם לא ליריבה על המגרש,גם אני לא מבקש ממך שתתן כבוד למכבי רמת גן. פשוט תתעלם מההכפשות!

למעלה