חדש - Manal - Cronologia

Barmelai

New member
חדש - Manal - Cronologia ../images/Emo172.gif

מה יותר טוב מבלוז? נכון, אסיד בלוז. כל מה שרצה הארגנטינאי חביאר מרטינז (Javier Martínez ) היה לשיר את הבלוז בספרדית. ולפעמים חלומות מתגשמים כמאמר המשורר, ומרטינז, מתופף וזמר בעל קול גרוני וחרוך להפליא זכה להיות הארגנטינאי הראשון ששר בלוז בספרדית. בשנות הששים הוא צרף אליו את הבסיסט אלחנדרו מדינה ואת הגיטריסט המעולה קלאודיו גביס, והקים פאוור טריו א-לה CREAM, ולמען הסר ספק הם גם קראו לעצמם ריקוטה. הומור של ארגנטינאים. אבל ההצלחה האירה להם פנים כששינו את שמם ל MANAL. מנאל נמנתה בין חלוצי הרוק הארגנטינאי לצד להקות כאלמנדרה, לוס גאטוס ופאפו'ס בלוז. הגיטרה הפאזית של גביס והשירה החושנית, החומה-כהה של מארטינז הגדירו למעשה את הבלוז הלאטיני והציבו לו רף התחלתי גבוה ביותר. אלבומם הראשון שיצא לאחר שורה של סינגלים כובשי שווקים נחשב בעיני ורנון לאחד מאלבומי הרוק הארגנטינאים החשובים ביותר. בין שיריהם הגדולים אפשר למצוא את Jugo de tomate שהיה להיט הרדיו הגדול של מנאל, ו Avenida Rivadavia שנכתב על השדרה הארוכה ביותר בבואנוס איירס. הבלוז האהוב עליי הוא El leon שבו על רקע אורגן מעפן לחלוטין יורד קולו של מרטינז לחדרי החדרים של הבטן מעשה נזיר טיבטי, כשהוא מושך את הסרעפת שלו מטה מטה עד כדי אוווום ארוך מאוד ואפלולי. האלבום השני של מנאל - EL LEON היה הרבה יותר רוקי ופחות מוצלח. בעקבותיו התפרקה הלהקה וחבריה נפוצו לזרועותיו של La Pesada (גביס ומדינה) ולחו"ל (חביאר מרטינז). בשנות השמונים מרטינז שב לארגנטינה בעקבות האיחוד המוצלח של אלמנדרה, ורכוב על גל ההצלחה הוציא את מנאל מהנפטלין לאיחוד שהניב שני אלבומים כושלים, אחד מהם בהופעה. מסוחררים ונלהבים מהפאדיחה חזרו השלושה על אותו דפוס בשנות התשעים וסיימו עם תוצאות דומות. הדיסק שלי כולל חלקים גדולים (והיותר טובים) מהאלבום השני, יחד עם מספר סינגלים שחלקם מופיע באלבום MANAL. הכותרת Cronologia לכן, נמצאת יומרנית משהו. אבל בינתיים זה מה יש עד שקברניטי ק"א ישיגו עבורי את הדיסק המשלים, הקדום יותר כרונולוגית, של ההרכב הנפלא הזה. מומלץ בחום לבלוזיסטים בינינו.

melancholy man

New member
אני מבין שזו תגובת נגד

שמטרתה להוציא אותי מהבית בחיפוש אחר אלבומים לא קיימים באמצעות תרגלי כתיבה מופלאים...
אגב, בארמלי, הדבר היחיד שיותר מבלוז, זה עוד בלוז

Barmelai

New member
דבר אחד קלטתי כבר

שאם זה לא באנגלית אתה לא לקוח. תתרכז קודם בהשגת TRAFFIC SOUND. בלי לתחמן ובלי לוותר על ה "SOUND"

melancholy man

New member
דווקא חלק גדול מהתקלטיה שלי

לא באנגלית. ויש לי את כל אלבומי שלום חנוך,שמוליק קראוס וכו' בשביל להוכיח את זה
נשיג, אפילו עם ה Sound, שיהיה...

Jflyaway

New member
קניתי אותו ב TOWER RECORDS

ב... בואנוס איירס.. והוא אפילו היה מוזל
)

YOSSIVINY

New member
../images/Emo207.gif EARTH OPERA

איך התקליט הראשון שלהם והאם יש לי סיכוי למצוא עותק באחת החנויות בארץ, כל זה לפני שאני עובר לעולם הדמיוני של אי ביי?

Jflyaway

New member
בקשר למה שאני חושב על EARTH OPERA?

כן.. גם היום דעתי לא השתנת. עטיפות יפהפיות, מוסיקה ביינונית למדי, לפחות ביחס למה שיש להשיג בשוק, ועוד מבוסטון שם נעשו דברים הרבה יותר יצירתיים ומוצלחים. קנה את ILL WIND או FREEBORNE - זו ליגה אחרת. EARTH OPERA פשוט לא שם.

YOSSIVINY

New member
את ILL WIND

יש לי ממזמן, צריך לחפש את FREEBORNE ותודה לשניכם.

psychodoodle

New member
FREEBORNE זה ממש חובה !

למי שמתענין בסצנת בוסטון באופן במיוחד ,אחד האלבומים היותר טובים שנעשו שם ככל הנראה.

psychodoodle

New member
את השני שלהם אני לא מכיר בכלל

אבל שמעתי שג'ון קייל מנגן שם על ויולה באחד מהקטעים .

psychodoodle

New member
אני מאד ממליץ על EARTH OPERA

הראשון שהצגת . זה לא בדיוק שיא הפסיכדליה ,אבל מצוין לדעתי ,ומאד משתפר עם ההאזנות החוזרות. לך על זה יוסי...

psychodoodle

New member
יש לי כמה השגות על ההמלצות שלך

יואל ,בנוגע לפסיכדליה מסצנת בוסטון. FREEBORNE לא יצא מעולם ב SUNDAZED למיטב ידיעתי (אבל יתכן שאני טועה ).האלבום של ה FRONT PAGE REVIEW הוא לא מי יודע כמה לדעתי ,אחד מאלה שאפשר לוותר עליהם .חוצמזה המלצות מצוינות לטעמי.

Jflyaway

New member
FREEBORNE יצא פעמיים בדיסק

יש לי 2 ההוצאות. צריך לבדוק בביתצ איזה לייבלים - אני גרוע בלזכור כאלו דברים - אבל כן - יש מצב שטעיתי שם במאמר ההוא.

Jflyaway

New member
השגות זה טוב ...

זה סימן ש : א) אתה קורא את ההודעות והמאמרים.. ב) יש לך טעם משלך. זה כשלעצמו עושה אותך לחבר של כבוד בפורום...
הנה משהו, תגיד לי מה אתה חושב על השיר הזה.. אוהב? http://rapidshare.de/files/22372134/mistery_song.mp3

YOSSIVINY

New member
נחמד

מי זה? נשמע מאוד מוכר. תגידו לי, למה פעם נהגו להתעלל בעטיפות? ככה אמורה להראות עטיפת התקליט הראשון מ-1969?

Jflyaway

New member
זה שיר שנקרא

fourty watt solution של ההרכב האמריקאי cotton mather אותו הזכרתי כאן ה ר ב ה בהקשר לאהבתי הרבה ל POWER POP עדכני. אז הנה - לכל מי ששאל עד עכשיו : "מה זה בכלל פאוואר פופ עכשווי? על מה אתה מדבר?"

Barmelai

New member
יופי של אלבום

מאוד מלודי וכייפי. כן J לפעמים מקשיבים פה גם לך

למעלה