חדש פה, אני רק שאלה

IMSpartacus

New member
חדש פה, אני רק שאלה

אהלן
אני דיי בהתלבטות. אני חושב שאני לא רוצה ילדים, אבל לא יודע בוודאות. כבר כמה שנים עברו מאז שהבנתי את זה, וחשבתי שזה יישתנה עם הזמן. תמיד אמרו לי שאני צעיר ולא מבין, כשאני אהיה מבוגר אני ארצה ילדים, וכו' וכו'.
ובכן, אני כבר בן 26. עדיין צעיר (יחסית), אבל התחושה שאני לא רוצה ילדים רק מתחזקת עם השנים.
מתי אתם הבנתם שאתם באמת "אלהורים"?
ועוד שאלה בעצם- לא ממש קשה למצוא ככה בת זוג? כמעט כל בן אדם רוצה ילדים, בפרט נשים. זה משהו שבסופו של דבר מאוד הפריע לכל בת זוג שהייתה לי...

התלבטות

ברוך הבא. קודם כל - להתלבט זה נורמלי ולגמרי מקובל ואנושי.
לגבי מועד קבלת ההחלטה - אצל כל אחד זה קצת אחרת. לפעמים יש גם תקופות כאלה ותקופות אחרות.

מבחינתי באופן אישי - לא חייבת להיות החלטה נחרצת לכאן או לכאן.
דווקא כדי כן להביא ילדים - צריך באמת לרצות את זה. זו כמובן רק דעתי. יש הרבה א/נשים שמביאים ילדים בלי לחשוב.

לגבי מציאת זוגיות - זה אכן קצת מצמצם את אוכלוסיית הנשים הפוטנציאליות אבל מצד שני משביח אותה למדי
כי נשים שלא רוצות להיות אמהות הן לרוב (בהכללה כמובן) נשים שחושבות, שמכירות את עצמן, ושיודעות טוב יותר מאחרות מה הן רוצות בחיים - והן גם לא יזנחו אותך מבחינה רגשית ברגע שיהיה להן תינוק...

evanescent

New member
למה הן יודעות יותר טוב מאחרות

מה הן רוצות בחיים? ילדים לא יכול להיות חלק ממה שנשים מסוימות באמת רוצות בחיים?
גם יכולות להיות הרבה נשים שלא יזנחו רגשית בגלל תינוק או נשים שיזנחו רגשית בגלל סיבות אחרות גם אם אין להן תינוק.

ובכן

א. קצת הומור לא יזיק

ב. יותר קל ללכת עם הזרם. הליכה נגדו מצריכה לרוב מידה של מחשבה ועמוד שדרה.

זה לא שאין נשים שרוצות ילדים שהן נשים חושבות ושיודעות מה הן רוצות, אבל לדעתי (האישית בהחלט) שיעורן של אלה גדול יותר בקרב האלהוריות ולו רק בגלל שאנחנו בוחרות בדבר שהוא לא הבחירה המקובלת, והאוטומטית כמעט, למרבית הא/נשים.

evanescent

New member
אני לא יודעת אם יותר קל ללכת עם הזרם

זה תלוי למי. נראה לי שבדברים שאני לא עם הזרם היה יותר קשה לי ללכת עם הזרם מאשר ללכת נגדו. אם אני חושבת אחרת/בעלת אופי שונה אז הרי יש קושי גם בללכת עם הזרם כי אז זה אומר שאני צריכה לעשות משהו שאני מתנגדת לו רגשית/אידאולוגית וגם זה הרי לא דבר קל, בהרבה מקרים יותר קשה.

כמאמר הפתגם

אפילו דג מת יכול 'ללכת עם הזרם'.

כדי ללכת נגדו צריך החלטה, כוח ונחישות. נכון לשפעמים גם ללכת עם הזרם זה כואב - כי את רוצה ללכת נגדו - אבל זה לפחות לא גורר את מבול הביקורת, ההתנגדות והחטטנות שמקבלים אלה ש'חותרים במעלה הנהר'.

וכמובן - זו דעתי וזכותך לחשוב אחרת, אבל היה נחמד יותר, לדעתי, אילו הגבת לפותח השרשור שמצוי בדילמה - ופחות אלי....

evanescent

New member
כאמור זה תלוי

בבן אדם הספציפי, מה יותר קשה - ללכת נגד רצונו וצו ליבו/מוחו או לקבל את "מבול הביקורת ההתנגדות והחטטנות וכו'", לדעתי ממש אין פה כלל שמתאים לכולם ותמיד לגבי מה יותר קשה.

אישית במסגרת של פורומים אני לא מוצאת משהו לא נחמד בתגובה להודעות מסוימות ולאחרות לא (זה גם נראה לי מתבקש, אחרת היתי צריכה לעבוד פה במשרה מלאה+נוספות), אבל זכותך לחשוב אחרת גם אם אני לא מבינה למה, לא כולם חיבים לחשוב שאני נחמדה, אין לי בעיה עם זה

evanescent

New member
אגב אני מבינה

שאם הית משווה את מצבך כרגע למצב בו איכשהו הגעת לכך שיש לך ילדים למרות שלא רצית את מחשיבה את מצבך כרגע ליותר קשה, כי הבעת דיעה שתמיד יותר קשה ללכת נגד הזרם.

efroch99

New member
ברוך הבא!

הייתי אומרת לך שאין צורך להחליט, אלמלא הרצון שלך בוזגיות - כי אכן סביר להניח שרוב הנשים שתפגוש ירצו ילדים. לרוב נדרש מאמץ מיוחד למצוא נשים שלא רוצות ילדים. את חלקן תוכל להכיר פה

למרות הקושי, זה אפשרי - יש לנו בפורום לא מעט זוגות ששני בני הזוג לא רוצים ילדים.
באופן כללי, אם אתה לא רוצה ילדים עכשיו, אז אתה לא רוצה. ואם בעתיד תרצה, אז תרצה. זה לא משהו שדורש הגדרה חד משמעית ומקבעת מהיום עד קץ הימים.
לגבי עצמי, ידעתי בערך תמיד, לא זוכרת כבר מתי הגעתי למודעות הזאת. היא בוודאות היתה מגובשת כשהכרתי את בן זוגי, בגיל 18.

למעלה