חדשות מעולות + שאלה קצרה על מתנה למנחה

עידוdee

New member
חדשות מעולות + שאלה קצרה על מתנה למנחה

שלום לכולם,

אחרי פוסטים זועמים ובכייניים על כך שנדחיתי מדוקטורט אפילו מהאלמה מאטר שלי, הבוקר קיבלתי מייל מג'ורג'טאון שהתקבלתי לדוקטורט אצלם, שזה כמובן מאוד מאוד נחשב (כמובן במיוחד כשגיליתי מי המנחה שהם הצמידו לי, מישהי שהיא לא פחות מסופר-סטאר בתחומה). אני מאושר עד הגג! אז תודה על התמיכה ועל כך שהקשבתם לשטויות שלי על כמה שאני גרוע.

שאלה לא קשורה כרגע - המנחת תזה שלי בברקלי עזרה לי מאוד, נתנה לי את הציון הכי גבוה שאפשר על התזה, כתבה לי מכתב המלצה, הייתה נחמדה ומאוד עזרה לי - האם אני צריך (או האם זה מקובל בכלל) לקנות לה מתנה כלשהי? אם כן, מה נראה לכם סביר ומה נראה לכם טו מאץ'?

Gidi Shemer

New member
המון מזל טוב

מקובל, למרות שלא חייבים מתנה. אתן למי שעשה פה דוקטורט להמליץ על מתנה ספציפית.

הנה אחד המקרים שכיף לומר ״אמרנו לך״.

עידוdee

New member
תודה
והבהרה

אבל היא מנחת תזה של מאסטר, לא יודע אם זה עושה הבדל כלשהו.

Gidi Shemer

New member
לא רואה שום הבדל

ובכלל, אם אתה מרגיש צורך להודות למישהו עם מתנה צנועה, תעשה את זה, מקובל או לא.

tomersbar

New member
מזל טוב

ואני הייתי הולך על מתנה צנועה. למה לא -- זה כיף לקבל מתנות

עידוdee

New member
אגב - שאלת ויזה במעבר למוסד אחר

מה קורה עם הויזה אם עוברים לאוניברסיטה אחרת? הויזה של ברקלי (F) תקפה עד 2018, אבל ה-I20 מסתיים עוד שבוע.

תפנה מיד למשרד לסטודנטים זרים של

ג'ורג'טאון ותבקש מהם לפעול מיד לעשות transfer של ה-record שלך (SEVIS/F1), שלא יהיה מצב שהסטאטוס החוקי שלך בארה"ב פוקע ביחד עם ה- I-20.

בנוגע לויזה, פעם הבאה שתצא מארה"ב תצטרך להוציא מחדש ויזה כדי שתוכל לחזור.

בהצלחה!

Philip Jr

New member
מזל טוב!

קודם כל מזל טוב! אנחנו לא מכירים אישית מחוץ לפורום, אבל ברור לי שהגיע לך להתקבל, ואתה תצליח מאד ללא ספק!

לגבי מתנה, בהחלט הייתה קונה למנחה משהו אם אתה מרגיש שזה משהו שאתה רוצה לעשות.. עם המנחה שלי זה קל, כי הוא פריק של קפה, אז כל דבר שקשור בקפה יעבוד.. אני מניח שאתה מכיר את המנחה לא רע, אז קנה משהו בעל משמעות, כי אני לא חושב שמשהו כמו גיפט קארד זה במקום..

לגבי הויזה - צור קשר עם המשרד לסטודנטים בינלאומיים שם ושאל אותם כיצד עליך לפעול. הם ינחו אותך.

Sonic hedgehog

New member
מזל טוב!

אני קניתי למנחה שלי כוס יפה שמתאימה לתחום העבודה שלנו עם כל מיני שטויות בפנים.

עידוdee

New member
עוד שאלה בנוגע לעניינים מנחים

הדוקטורט שהתקבלתי אליו הוא בין היחידים שלא טרחתי ליצור קשר עם מנחים פוטנציאליים, אלא פשוט הצמידו לי מנחה שמתאימה לי. האם אני אמור לשלוח לה מייל היכרות או משהו בסגנון? ברור לי שבשנת הלימודים אני אגש אליה ותהיה פגישה מסוימת, אבל מה קורה לפני?

Philip Jr

New member
למה לא?

לא שווה להתייסר על זוטות כאלו.. בעיניי זה בהחלט מנומס ובמקום לשלוח מייל כזה..

מתנה.. לגמרי!

כשאני סיימתי את התזה קניתי מתנה לכל אחד מהשניים וחצי מנחים שלי.
משהו שהיה קשור לתחום התזה והמחקר שלי ולתחומי העניין/חיים שלהם.
אם תוכל למצוא משהו שקשור לתחום שלך ולתחום שלהם זה אחלה.
אם לא, משהו אישי וצנוע יכול לעבוד גם כן. אבל לא כרטיסי מתנה!

וכן, בהחלט כדאי לקרוא קצת וללמוד קצת על המנחה שהצמידו לך.
יכול להיות שהיא על תקן 'זמנית' ויצפו ממך למצוא מנחים אחרים. יכול להיות שזו התאמה ממחשבת תחילה. בכל מקרה, כדאי להיות מוכן.

נו אני חייבת פשוט חייבת

מצקצקת בלשוני
משלבת ידיים
ואומרת: "שאני אמרתי לך"

ןעכשיו נעבור ל: קולולולולולול
מזל טוב ובהצלחה !!!

מקווה שהספקנו לעצור אותך מלשרוף תמועדון בברקלי

עידוdee

New member
אין מה לעשות

הסטטיסטיקה לא משקרת. רוב המועמדים לדוקטורט נדחים מרוב המקומות שאליהם הם מגישים מועמדות. כמובן שהיו מקומות שהעדפתי על פני ג'ורג'טאון (שכאוניברסיטה היא לא האוניברסיטה הכי מופלאה עליי אדמות, אבל בתחום שלי היא מובילה ללא ספק). כבר התחלתי לתכנן אלטרנטיבות כמו להירשם לתואר שני באוניברסיטת תל אביב (שעד היום הם לא קיבלו את המסמכים ששלחתי להם 4 פעמים כבר).

ברור שהם לא קיבלו את המסמכים

כי לא שלחת יונה עם עלה של זית (אלמנטרי ווטסון)
ואל תתחיל עם אפדמיולגוית משפט סטטיסטיקה לא משקרת

מברוק אחינו, השאר שטויות!!!

3rd CYR

New member
בלתק - מזל טוב, בהצלחה + רעיונות

שמחה מאד שזה הסתדר לטובה ומקווה שגם תהיה לך כימיה עם המנחה החדשה.

לגבי מתנה -- הכי חשוב זה מכתב תודה יפה בתוך כרטיס ברכה של תודה ומתנה צנועה.

אני קניתי לכל חברי הועדת דוקטורט שלי עותק מהאחד הספרים של PHD COMICS ומשהו קטן למשרד. ממה שראיתי המנחים אצלנו קיבלו דברים כמו מחזיקי ניירות, עטים, מסגרות תמונה דיגיטליות וכד'. דברים אישייים יותר הם נניח תבלינים לבישול בירה אם התחביב של המנחה שלך זה לבשל בירה ביתית מסוגים שונים, לדוגמא. או לוח שנה שמדפיסים בוולגרינס עם תמונות הומוריסטיות מהמעבדה. דברים בסגנון.

עידוdee

New member
ו... עוד נושא (ניסוח בקשת מימון למחלקה)

אז קיבלתי עכשיו פולואו אפ מהפקולטה בג׳ורג׳טאון שמבקשת עד שבוע הבא מכתב בקשת מימון לדוקטורט. איך מנסחים דבר כזה בצורה משכנעת? השנה הראשונה עולה חמישים אלף, וברור שאני לא אוכל לעמוד בזה.

שאלה נוספת - נניח שהם מורידים לי חצי מהשכר לימוד, האם אני מקבל ויזת J?

תודה לכולם!

Philip Jr

New member
הבעיה היא

שרובינו (דוקטורנטים בארה"ב הכוונה) מעולם לא כתבנו מכתב כזה, כי קיבלנו מימון אוטומטית.. אז לי למשל אין מושג מה התוכן של מכתב כזה צריך להיות, או מה מהווה מכתב משכנע..

לגבי השאלה הנוספת - לא יודע.. אולי יש סיבה לאופטימיות, אבל ככל הידוע לי הנהלים לא לגמרי ברורים לגבי אחוז המימון שחייב להיות מוסדי.

למעלה