חדשה פה ובכלל... ואשמח לעזרה

ortaltuvi1

New member
חדשה פה ובכלל... ואשמח לעזרה

היי קוראים לי אורטל.. ואחרי כמעט שנתיים שאני רשומה לכמה בלוגים מכאן ועוקבת אחרי העבודות שלכן, החלטתי שאני לוקחת על עצמי לעשות לאח שלי אלבום לרגל התספורת שלו (גיל 3) אח שלי נולד אחרי הרבה שנים של טיפולים , והוא בן אחרי 4 בנות, חשוב לי שזה יהיה משהו מיוחד ומרגש.. אשמח אם תתנו לי רעיונות או תפנו אותי למקומות שהרעיונות נמצאים שם.. שנה טובה אורטל.

קודם כל המון בהצלחה !!

את רוצה להכין אלבום בגודל מלא (30*30) או מעין מיני אלבום (15*15 , 20*20, או פחות...) ? אילו חומרים עומדים לרשותך ויותר חשוב מזה... כמה את רוצה להשקיע... ?

ortaltuvi1

New member
הגודל פה לא קובע..

לא נראה לי שהגודל כל כך משנה (נכון או שאני טועה) הסכום שאני רוצה זה משהו בסביבות 300 ש"ח.. השאלה אם יותר משתלם גם במחיר וגם בתוצאה לקנות אלבום מוכן ולעשות הכל עליו או לקחת דפים שמודבקים על קרטון ולעשות מזה ספירלה? ותודה !

עלמה7

New member
עדיף לשמור באלבום שמרדפים

ולא לעשות מהדפים עצמם ספירלה. השומניות של הידיים המדפדפות והדבק המתרופף של הקישוטים - יהרסו את האלבום בסופו של דבר. אם את רוצה לעשות אלבום קטן יחסית, עם תמונה אחת בכל עמוד, אני ממליצה על גודל 15X15 או 20X20. גם אני ממליצה על קניית חבילה אחת שבה כל הדפים תואמים זה לזה. חבילת 15X15 של בייסיק גריי תעלה בסביבות 40 ש"ח. קישוטים את יכולה לקנות גם בחנות יצירה או כלי כתיבה שכונתית - מדבקות תלת מימדיות, פרחים וכד'. אותיות, אם את לא רוצה לעשות לבד, את יכולה לקנות אצל "קסם שימושי" את חיתוכי האותיות שלה. נראה לי שזה מספיק בשביל אלבום ראשון.

wintam

New member
הכי חשוב לדעתי זה הנייר

כדי להקל על עצמך ולהשיג תוצאה שנראית הכי "מקצועית" גם עם מעט ניסיון, הייתי קונה חבילת נייר מוכנה, ולא דפים בודדים, שיצריכו ממך להתמודד עם התאמות צבעים, הרמוניות וכו'. ברגע שתדעי מה הגודל, תעשי סיבוב בחנויות (הפיזיות או הוויטואליות) ולכי על סטאק של נייר (לא קיט שמישהי הרכיבה, אלא ערכה מוכנה מהיצרן), רצוי כזה שמשלב בתוכו גם מדבקות וחיתוכים. בנוסף הייתי מתאימה אותיות - או מאותה חברה, או (בעיקר אם את רוצה שזה יהיה בעברית) אותיות מוכנות (כמו קסם שימושי) בצבע תואם, בעיקר לכותרות (את יכולה כמובן להדפיס במחשב, אבל אז תצטרכי למצוא צבע מתאים וזה יהיה קשה יותר). המגבלה של צבעים/סגנון של חברה מסוימת וקולקציה מסוימת תעזור לך להישאר ממוקדת בסגנון מסוים, ותאפשר לך להשתולל בדברים אחרים, בלי שזה ייראה מבולגן או חובבני. עוד כיוון: אני מניחה שמדובר בתספורת במירון, בהקשר הדתי מסורתי. את יכולה לשלב בטקסט ציטוטים מהמקורות שקשורים בשיער (דוד, שמשון, אבשלום וכו', לא חסרים סיפורי שיער בתנ"ך). רעיון נוסף: לשלב - בשער, באחד הדפים או בכריכה האחורית מראה (אפשר למצוא בחנויות יצירה והכל בדולר מראה שטוחות ולא שבירות בשקל או שניים)

ortaltuvi1

New member
וואי תודה על הכל!

קודם כל תודה על הרעיונות וההכוונה.. אהבתי את הציטוטים של שיער והשימוש במראה.. אומנם התספורת לא תהיה במירון אלה במסיבה בבית אבל חשוב לי שזה יהיה משהו אישי ממני אליו.. מאיפה אני יכולה לקנות את החבילת נייר הזאת? ממה שכן הצלחתי להבין בחניות הוירטואליות זה או דפים בודדים או קיטים שלמים.. תודה ושנה טובה

לדעתי -

להכין אלבום 30*30 בתור פרוייקט ראשון זה לא פשוט, וגם צורך לא מעט זמן ותקציב. אני לא יודעת איזה ציוד יש לך מעבר לציוד ה"מתכלה" (דפים ודבק וקישוטנים) - חותמות, פאנצ'ים שונים ועוד. זה אומנם לא חובה אבל כמובן מאוד מוסיף... אני, אחרי התמודדות לא קלה עם אלבום של אמא שלי לקראת ה-60 (הכנתי 30 דפים בגודל 30*30, קצת הרבה אבל לקח לי כמה חודשים..), הייתי ממליצה ללכת על אחת מהשתיים : 1. ללכת על אלבום בגודל 20*20, את יכולה לקנות אלבום טבעות עם שמרדפים ובו לשים את הדפים. את הדף עצמו כשאת מכינה, את חותכת לגודל המתאים או קונה מראש חבילה של דפים מדוגמים (דפים מעוצבים) בגודל 20*20. 2. כן ללכת על 30*30 אבל ללכת עם עצתה של תמי ולקנות חבילה (סטאק) של דפים. הכווה היא לקנות חבילה של דפים של אותו יצרן במעין חוברת, ככה כל הדפים תואמים באופי העיצוב והצבעים. מה שקורה בד"כ, זה שבהתחלה בוחרים מלא דפים בודדים ושוכחים שבסוף הם צריכים להיות בהרמוניה אחד עם השני, מגיעים הביתה, יושבים על השולחן ושום דבר לא מתאים... ממליצה לך בפעם הראשונה לגשת לחנות ולקנות, ולא לרכוש דרך האינטרנט. זה נראה אחרת בצבעים והבחירות שלך לפחות בהתחלה יהיו שונות. יש לך חנויות באיזור רעננה, גבעתיים, חולון, רחובות, בצפון... לכל המוכרות את יכולה לפנות במסר או בפלאפון ולשאול מתי אפשר לבוא ולקנות. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת...

wintam

New member
בחנויות יש גם קיטים וגם חבילות

נייר. וקיט הוא רעיון טוב גם - בתנאי שזה קיט של חברה, ולא קיט שהחנות הכינה (שיכול להיות מקסים, אבל אני לא בטוחה שהוא יעזור לך, כמתחילה). תחפשי בחנויות מונחים כמו "חבילות מוזלות", סטאק", "בלוק" וכו', ותבחרי כזה שמתאים לך מבחינת הצבעים והסגנון. את גם יכולה להחליט קודם מה הגודל של האלבום, ואז לבחור ישר חבילה בגודל מתאים, מה שיחסוך לך הרבה חיתוכים. הגדלים המקובלים הם 30X30 ס"מ ("12 על "12 אינץ'), 20X20 ס"מ ("8 על "8), או 15X15 ס"מ ("6 על "6 אינץ'). כאלבום ראשון אני חושבת שכדאי לך ללכת על מידת האמצע (20X20) - זה גם יפה וגם קל יחסית לעצב. בהצלחה ושנה טובה1

למעלה