חדשה פה ובכלל באימהות

חדשה פה ובכלל באימהות

לפני שבוע בידיוק ילדתי את האוצר שלי שחר. קראתי את דברי המנהלת והתרגשתי באמת כי אני מוצפת רגשית לאחר הלידה. התחושה שפתאום החיים שלי שינו זווית לגמריי. אני מאושרת ששחר שלי נולדה אבל החרדות, המחסור בשעות שינה, ההורמונים הבילבול החוסר בטחון כל אלה מציפים אותי נורא. התלבטתי והחלטתי בכל זאת להכנס הנה. אני מניחה שפה תבינו אותי. נורית של שחר

קודם כל מזל טוב ללידה אני מבינה

שאוטוטוט ברית, בכל אופן ההורומנים וכל התחושות מוכרות ואנחנו בהחלט מבינות. את מוזמנת להכנס גם לפורום הורים לתינוקות ולקבל שם חיזוקים והמון תמיכה ומידע בעיקר. חוסר הביטחון והבלבול מובנים, אבל משהו אחד אל תשכחי התינוק הזה הגיע אליך ואת הגעת אליו ויש לכך סיבה, האמיני בעצמך הכל יהיה בסדר. חוסר השינה, ישתפר לאט לאט, גם האכלות ישתפרו ואם את מניקה גם זה יסתדר לאט לאט. מה שחשוב שתנוחי יחד איתו, תשני שהוא ישן, תאכלי ותשתי מאוזן ומזין, ובעיקר, תרגעי ותהני מכל רגע זה חולף כל כך מהר כמה שזה לא כל כך כייף בהתחלה. עצה אישית קחי מנשא הניחי אותו עליך על הבטן ככה הוא ירגיש אותך, יריח וישמע את דופק הלב שלך ויהיה לו הרבה יותר חם ונעים ומוגן, הוא רק עכשיו יצא ממך, ממקום חשוך, מוגן , חם ונעים, אל אור, רעש, לעיתים קור, ודברים שונים ומוזרים. יהיה לך הרבה יותר קל בעזרת המנשא................ ברוכה הבאה, ושבוע טוב

תודה

למזלי נחסך עניין הברית כי שחר היא בת. חוסר השינה ישתפר כי היא תרווח שעות בלילה או שמתרגלים לעניין? זה הדבר שהכי קשה לי איתו, בתור אחת שאוהבת לישון . אני מאלה שאם לא ישנים טוב בלילה הופכים למשוגעים לגמריי. חוץ מזה יש לי את הקטע המטורף של הבכי הלא נשלט בייחוד ביום השלישי זה היה, פתאום בבת אחת אני בוכה בלי שום שליטה, בעלי משתגע מצחוק מזה. לגבי הנקה אז ניסיתי והחלטתי שלא מתאים לי כי אני לא רואה את הכמויות שהיא אוכלת וזה מלחיץ אותי. גיליתי שאני אמא פולנייה שחייבת לראות ולדעת שהבת שלה אוכלת טוב. מעולם לא ידעתי שיש לי היסטריה לעניין, כנראה שהאימהות גורמת לך לגלות עוד צדדים בעצמך.

polinomialy

New member
זה לרוב יותר עניין של להתרגל...

הבת הקטנה שלי (היום שנה ושמונה) סוף סוף מאפשרת לי לישון לילות שלמים. (זה חדש חדש - לפני שלושה ימים עוד התעוררתי פעמיים-שלוש בלילה בגללה). אני גם מאלה שחייבים כ-8 שעות שינה או שאני משתגעת לגמרי. אז קודם כל, מתרגלים. שנית, לומדים ללכת לישון ביחד עם הילד, ומוקדם (כן, מותר לך להכנס לישון ב-8 בערב, לקום 3-4 פעמים במהלך הלילה ולצאת מהמיטה באופן רשמי ב-8 בבוקר. אז נכון שזה לא 8 שעות רצוף, אבל במצטבר לרוב זה מספק את בעיית חוסר השינה). לגבי ההנקה - אני ממליצה לך בחום לשקול את הנושא שוב. את לא מתארת לעצמך כמה זה נוח ברגע שמתרגלים. כמה זה זול, זמין וקל לתפעול (אין צורך לשטוף, למדוד, לסחוב, לחמם וכו'). שלא נדבר על היתרון הבריאותי שיש בהנקה. בכלל באמהות, מאוד עוזר לצאת מהפולניות ולהיות יותר רגועים. אז מה כבר יקרה אם לא תדעי כמה בדיוק היא אכלה? אני מבטיחה לך שהיא לא תרעב. (אגב, לסבא שלי יש פנקס קטן בכתב ידה של אימו בו רשום לכל תאריך, כמה הוא שקל ללא טיטול, כמה שקל עם טיטול לפני ואחרי כל הנקה במשך כל חדשי חייו הראשונים.)

אז זהו ש...

ניסיתי פעמיים והחלטתי שזה לא בשבילי זה נכון שזה מקל את העניין של הסטריליזציה וכל זה אבל מצד שני אתמול הנקתי אותה ופתאום היא נרדמה והיה קשה להעיר אותה ולא ידעתיע כמה היא אכלה וזה קרה בשתי הנקות שונות ולא יודעת אני פשוט טיפוס שצריך לדעת ולראות. ניסיתי ואפילו הייתה יועצת הנקה אבל עזבי חבל לי על העצבים אני לא רוצה להניק בלחץ ובעצבים כי שחר תרגיש את זה. אני שואבת כי אני רוצה שהיא תאכלת חלב אם כי הוא הכי בריא.

fossa

New member
היי, גם לאמא שלי היתה מחברת כזאת!

היא מספרת שכל החודש הראשון היתה שוקלת אותנו לפני ואחרי כל הנקה, לדעת כמה אכלנו... אני מאוד מזדהה עם הקושי שבחוסר הידיעה "כמה היא אכלה". לטיפוסים מסויימים זה קושי גדול מאוד. גם אותי זה הטריף בהתחלה. הבת שלי הייתה נרדמת בהנקה (רוב התינוקות הקטנים נדמה לי נרדמים בהנקה) - והייתי אחוזת פחד "האם היא אכלה מספיק???". הייתי מסתכלת עליה, וממש משננת לעצמי בקול רם "היא כן אכלה מספיק. תינוק רעב לא ישן ככה, אלא מודיע על הרעב שלו. תרגעי. היא אכלה מספיק, אחרת כבר היית שומעת ממנה...". וגם, אשכרה הלכתי פעמיים במיוחד ליועצת הנקה כדי לשקול אותה לפני ואחרי, לברר שהיא אוכלת 110CC בהנקה טיפוסית, וזה מסתדר טוב עם הנוסחה של 150CC כפול משקל התינוק חלקי מספר הארוחות הטיפוסי ביום
. אגב, מישהי פה סיפרה על מתקן חדש שמודד את כמות החלב בהנקה - כפתור ופרח נדמה לי? מה עם זה? כבר קיים בשוק?

הבכי ביום השלישי והרביעי מוכרים זה

ההורומונים, לי אמרו שאסור לבכות וזה שטויות, הבנות פה נתנו לי את המידע כן לבכות ובכיתי ושחררתי וזה בא בלי הודעה מראש ומקל מאוד, וזה יעבור. לגבי ההנקה לא אנסה לשנות את דעתך, אבל נכון שלא רואים את הכמויות שהם אוכלים אבל יש לזה המון יתרונות, אם את רוצה מידע אשמח לעזור. שיהיה כל טוב וסליחה על הטעות.

טמטום של המבוגרות הן אומרות שאסור לבכות

כי החלב מחמיץ, כי אסור לבכות, כי בלבלבלבה, אני יודעת שהייתי חייבת לבכות , בכיתי אחרי שהלכו..................

polinomialy

New member
ברוכה הבאה.

הגעת למקום טוב
אני מקווה שתמצאי פה בית, כמו רבות מאיתנו. זה בדיוק המקום בו מבינים אותך...

IcNיה

New member
ברוכה הבאה לאמהות ולפורום ../images/Emo140.gif

שמחה שהחלטת להכנס, ובטוחה שתמצאי כאן מקום של הבנה, קבלה ועידוד.

ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo39.gif

הזמן מסדר חלק גדול מהבלבול,בטח את הבלאגן ההורמונלי...

פוליlcנה

New member
אחותי ../images/Emo24.gif

איזה כיף לראות אותך פה! את העצות שלי את שומעת ישירות אז אני לא אוסיף כאן. אל תתלבטי, תשארי- זה בדיוק המקום הנכון לקבלת תמיכה אוהבתותך

דפנה מי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

תתחדשי על הניק, הולם אותך
מבינה לגמרי את ההצפה ברגשות, חוסר השינה, הבלבול ותחושת הבלאגן בראש ובחיים. עוד טיפונת זה יירגע מצד אחד ומצד שני- את תתרגלי. תבקשי ותקבלי תמיכה ועזרה מכל מי שאפשר, בפרט שהבעל לא יצחק עליך-נראה אותו עובר כזו טלטלת הורמונים. תנוחי, תטיילי בחוץ בשמש הנעימה ותפגשי אמהות, אולי גם דרך טיפת חלב. לאט לאט תלמדי את תפקיד האמהות שאף ספר לא מבין אליו. שולחת לך מסר

אימרי 1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הכי שינוי זוית שאפשר. העצה הכי נכונה שאני קיבלתי היא לעבור יום יום ולזכור שהכל זמני והכל משתנה. יש מיליון פנים להפיכתך לאמא וכל פעם פן נוסף מתגלה. את ממש בהתחלה, שיהיה לך המון המון מזל טוב ולאט, לאט.

אמיתמי

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

בחרתם לקטנה שם מקסים מקסים. שבוע אחרי לידה זה שבוע לגמרי מוצף וזה הכי טבעי להרגיש כך. קחי את הזמן, לאט לאט

למעלה