חדשה עם שאלה
- איך מתגברים על הפחד?

appelbit

New member
חדשה עם שאלה
- איך מתגברים על הפחד?

שלום לכולן (וכולם אם ישנם גם גברים כאן). אני בהריון שני שבוע 19. הכרתי את הפורום הזה כבר בהריוני הראשון, אבל אז, היה לי ברור שאלד בבית חולים עם אפידורל ולכן לא ממש ביליתי כאן. עכשיו המצב שונה. הלידה הראשונה שלי היתה לידה טובה (בטח ביחס ללידת בית חולים). היא התקדמה מהר יחסית, ללא התערבויות בכלל. אמנם קיבלתי אפידורל אך בפתיחה מאד גבוהה (בערך 8) ועד אז התמודדתי מאד יפה (לטעמי כמובן), בעזרת תנועה, נשימות וכו'. עד היום אני סבורה שההתעקשות על אפידורל בשלב כל כך מאוחר היתה טעות שנבעה מפחד, והביאה לכך שהשלב האחרון של הלידה היא ארוך (מאד ארוך - יותר מארבע וחצי שעות בפתיחה מלאה, מתוכן כ- 3 שעות בלחיצות). אמנם העובר היה גדול מאד (מעל 4 ק"ג, נכנס במנח OP והוסיף גם יד ליד המצח, אבל איכשהו אני נוטה להאמין שללא אפידורל, ובתנוחה הנכונה, זה היה נגמר מהר יותר. בעקבות התחושות, בהריון זה התחלתי להיכנס לפורום כאן באופן קבוע. קראתי כבר את כל סיפורי הלידה שהתפרסמו כאן. מתחילה להרגיש שזה נכון בשבילי. לעשות את זה בדרך שלי, אולי אפילו בבית שלי. אבל אני כל כך פוחדת. עד כמה שרציונלית אני יודעת שאותו פחד הביא אותי לקחת אפידורל, כנראה מיותר, בלידה הראשונה, רגשית אני לא מלחיה להתגבר עליו. מצד אחד רואה את עצמי יולדת בבית שלי, בסביבה הטבעית שלי, ומצד שני לא מסוגלת בכלל לחשוב בכיוון מרוב פחד (שלא לדבר על בעלי אבל בואו נאמר שאם אני אתגבר ואשתכנע הוא ילך איתי). אני רוצה לידה יותר טובה, שלא אתחרט על שום פרט ממנה. איך אפשר להתגבר על הפחד הזה? האם יש מישהו או מישהי מקצועית שאפשר להתייעץ איתה בעניין? מיילדת בית אולי? המון תודה

savvysunflower

New member
הגעת למקום הנכון

אז קודם כל, אני שמחה לקרוא את השאלה שלך כי יש לה תשובות מאד מעודדות. יש המון נשות מקצוע שעוסקות ב"הכנה רגשית ללידה", שבדיוק כוללת עיבוד של הרגשות סביב הלידה (ובעיקר הפחד). תיכף תבואנה נשות המקצוע שנמצאות בפורום הזה להציע את עצמן, וגם נשים שעברו הכנה דומה להמליץ על המטפלות שלהן. אבל קודם כל תרשמי מאיזה איזור את שידעו להמליץ על מישהי קרובה. וגם כדאי להישאר ולהמשיך לקרוא כאן, כי לדעתי החשיפה לסיפורים חיוביים ומעצימים מאד תורמת לתחושת הבטחון וליכולת להתגבר על הפחד. אז ברוכה הבאה, בשעה טובה ובהצלחה במסע

ברוכה הבאה

ראשית, אני רוצה להגיד לך לגבי הלידה הראשונה שלך, שאני בכלל לא בטוחה שהיה דרך לקצר אותה. השילוב של לידה ראשונה + OP + יד למצח + מעל 4 ק"ג, נשמע לי משהו שאולי אפילו היה מחייב העברה לבי"ח אם היית מתחילה ללדת בבית. בכל מקרה, שווה לעשות תהליך עיבוד של הלידה הראשונה, ולעשות את זה עם מיילדת בית נשמע לי רעיון מצויין. ועכשיו לגבי הפחד - גם כאן, עבודה עם אשת מקצוע יכולה לעשות הרבה. יכולה להגיד לך שאני מעולם לא התגברתי על הפחד, פחדתי לפני הלידה וגם תוך כדי הלידה. זה היה ממש מוטיב מרכזי בלידה שלי. מה שהצלחתי זה לפעול, לעשות, בלי שהפחד שיתק אותי. כלומר, הוא לא נעלם, אבל נעשה לו מקום. אני חושבת שהעובדה שאת מתחילה "להתחכך" עם התחושות האלה שלך בשלב כ"כ מוקדם, תאפשר לך תהליך מצויין בקצב המתאים לך בלי לחץ. בהצלחה!

התגברות על פחדים לקראת הלידה

את כבר עושה תהליך של הכנה לקראת הלידה השניה - העלאת הדברים שפחדת מהם בלידה הראשונה. וגם רוצה לעודד אותך שהלידה הקודמת שלך נשמעת לא פשוטה וצלחת אותה בהצלחה. ולשאלתך - את יכולה לדבר עם מיילדת בית. היא תסביר לך על כל פרטי הלידה בבית. יכול להיות שהידע הזה ירגיע את הפחדים מהלא מוכר. ואם לא - את יכולה לעשות הכנה רגשית ללידה. (כמדריכת הכנה ללידה - אני עוברת גם על הכנה ריגשית) ולסיום - את יכולה לתכנן לך לידה מדהימה אבל תמיד צריך להתחשב בנתונים בשטח כדי לא להתאכזב. לידה עם תמיכה טובה של בן זוג/מיילדת/דולה יכולה לקרב את הרצון למציאות.

appelbit

New member
תודה לכולן על התשובות

נראה לי שאנסה להיפגש עם מיילדת בית, לעבד קצת את הנושא, להבין אם זה באמת מתאים לי, לראות אם אני יכולה להתגבר על הפחד הזה. תודה

כמובן שיש מישהי מקצועית כזו

אני אישית לא מכירה. אני ממליצה לך להקיף את עצמך בבנות שילדו לידות טובות , בבית או בבית חולים. ואולי גם תנסי להבין מה מפחיד אותך בעצם בלידה , בלידה בבית ובכלל. ולגבי מיילדת בית לדבר איתה - ממליצה על מיכל בונשטיין שבטח תוכל גם להפנות אותך הלאה. בהצלחה!

appelbit

New member
רק לצורך ההבהרה

באופן כללי אני לא מפחדת מהלידה. כמו שאמרתי אני חושבת שהיתה לי לידה טובה, שהתמודדתי טוב, ואני משוכנעת שאוכל לעשות זאת שוב. אני מפחדת מלידה בבית. לא יודעת להסביר מה קושר אותי לבית החולים וגורם לי לפחד מללדת מחוצה לו, אבל ככה זה.

אני חושבת שאת צריכה ללדת איפה שטוב לך

אפשר להגיע ללידה מדהימה גם בבית חולים, אם ללדת מחוץ לבית חולים מפחיד אותך ולא הלידה עצמה, אז למה ללדת מחוץ לבית חולים בעצם? אולי פשוט למצוא את בית החולים הנכון?

appelbit

New member
זו בהחלט אפשרות שאני לא פוסלת

אלא שאני חוששת שבבית החולים יהיה יותר קל לפחד להשתלט עליי ושוב אתפתה לאפידורל מיותר בשלב מאד מאוחר...

savvysunflower

New member
נו? אור פינקיס? מדריכות הכנה בשיטת קיי?

מישהי? (חפשי מידע עליהן, אין לי נסיון אישי ולכן לא הזכרתי בהתחלה אבל אני יודעת שהן עוסקות בדיוק בנושא הזה)

הנושא העתיק בתבל.. :)

היי, התרופה הטובה ביותר שאני מכירה לפחד מלידה היא האמונה בלידה, האמונה בגוף האם שמעוצב באופן גאוני בתוך תהליך גאוני.. :) באופן אישי השתמשתי בה והיא הוכיחה את עצמה שוב ושוב בשתי הלידות שלי, אך גם בלידות של נשים שאני מכירה ומנחה סביבי. האמונה הזו גם נסמכת על הבנה רחבה יותר של תהליך הלידה, של נקודת המבט של התינוק בלידה.. חלקים בפאזל שפשוט חסרים בתרבות שלנו. תוכלי לקרא את הספר: "מסרים מילדי המחר" שכתבתי מתוך ההתמחות שלי בפסיכולוגיה של הריון ולידה. הספר יתן לך פרספקטיבה רחבה יותר ואולי גם מוטיב.. http://www.holada.co.il/docs/7messages_ebook.html בהצלחה ובברכה חמה, מור

לשם הדיוק..

לדייק את התגובה הקודמת שלי.. התהליך של בניית האמון והאמונה הוא החשוב בעיניי.. לבניית האמון הזו ישנן מתנות הרבה יותר גדולות אפילו מהלידה עצמה.. עצם התהליך יכול להקרין על תהליכי חיים יקרים סביב הלידה, האימהות, ולהיות מתנה בפני עצמה עבור התינוק (שכן הוא מקבל אותה בשלב של החתמה..) ועבורך את. אז כן, המילים חשובות.. :) בהצלחה רבה! מור

שלום לך

קודם כל תודה על השיתוף. זה לא מובן מאליו שאת מודעת לכך שאת מפחדת ואת רוצה להתגבר עליו. זו התחלה של שינוי.. בהחלט יש מקום לעשות שיקוף לפחד כשיש לו תפקיד אצלך ולא ברור כרגע מה ומה היה שם בלידה הראשונה עבורך. אני עוזרת לנשים רבות להתמודד עם פחדים, ללמוד מהם ומה תפקידם עבורן וגם לשנות אותם בהתאם או לקבל אותם. הכלים שלרשותי: שיטת קיי, דימיון מודרך, התמקדות ועוד.. אם ברצונך לפנות אלי ולהתייעץ עמי . פרטיי נמצאים למטה בחתימה או במסרים. כל טוב ליהי הראל

3 רעיונות

אחד הוא המיילדות המדהימות מ"בית יולדות" בגדרה עופרית ותמי, שנותנות גם שירות של ייעוץ עם מיילדת באופן כללי. השני הוא בחורה בשם אור פינקיס שמטפלת בנושא של פחדים בלידה, והשלישי הוא פסיכולוגית שהיא גם דולה בשם ליאת שיש מרקוביץ שמתמחה בנושא של הריון ולידה בפסיכולוגיה. אני חושבת שכדאי שתיפגשי עם בעל/ת מקצוע, אולי אפילו רק לפעם אחת, ותסגרי קצת טוב יותר את הפינה הזאת. בנוסף לקראת הלידה, אני מאמינה שהכנה טובה (לשלב יוגה להריון במהלך ההריון וקורס טוב של הכנה ללידה לקראת הלידה) תוכל להיות עזרה רצינית ביכולת שלך לראות את עצמך יולדת הפעם בצורה חיובית יותר. מאחלת לך חוויה מתקנת ונפלאה בלידה הקרובה ענת

appelbit

New member
תודה רבה על הפירוט לך ולכולן

אני בהחלט אבדוק את כל האופציות שהועלו כאן.

להתגבר על הפחד

אני מאוד מבינה את מה שאת אומרת לגבי הלידה הראשונה שלך. יש הרבה נשים שמתמודדות יופי עם הצירים, אבל לוקחות אפידורל מתוך מקום שפוחד מ"מה שיקרה בהמשך". יש קול פנימי שאומר: "אולי עכשיו אני מתמודדת בסדר, אבל בטח יהיה יותר גרוע, ומה אני אעשה אז?" הפחד מאי-הוודאות גורם להן לקחת אפידורל, כמו "ליתר ביטחון". אני לא שופטת. אני רק מתארת סיטואציה שראיתי הרבה פעמים בחדר הלידה. לפעמים, דווקא בגלל הפחד הגדול, ובזכות האפידורל, הן יולדות בלידה טובה ובריאה והחוויה טובה. וזה מה שחשוב, נכון? אז לקחת אפידורל. וזה עזר לך ללדת בלידה טובה. וזה, בעצם, מה שחשוב. ללדת תינוק גדול במנח OP עם יד על המצח בלידה נרתיקית, ללא התערבויות מכשירניות או ניתוחיות - זה לא מובן מאליו. אולי תסכימי להפחית את הביקורת העצמית, להסתכל על הדברים קצת אחרת. אולי תסכימי לומר לעצמך - עשיתי הכי טוב שיכולתי באותה נקודת זמן. בחרתי את הבחירות הכי נכונות לי באותה לידה. עכשיו אני אחרת, ואני בשלה ומוכנה לבחור אפשרויות חדשות ללידה חדשה. גם בלידה "הכי טובה בעולם"אין "מושלמות". יש שלמות. האם מקובל מבחינתך? הלידה הבאה עליך לטובה היא אחרת. את אחרת. ועכשיו את במסע בו את מחפשת את הדרך שלך, הנכונה לך, ללידה. האם הבית הוא המקום הנכון עבורך? את התשובה הזו רק את יכולה לתת לעצמך. בתור התחלה, אני מציעה לא לנסות להתגבר על הפחד, אלא דווקא ללכת איתו - להקשיב לו, לשמוע מה יש לו לומר, להבין למה הוא צועק כל כך חזק. האם זה הפחד ש"יקרה משהו רע" בלידה בבית? האם זה הפחד מ"מה יקרה אם..."? אולי כשתתני לו מקום ומרחב לדבר, תביני יותר טוב על מה הוא יושב. התשובות נמצאות אצלך, אבל זה לא אומר שאת צריכה ללכת לבד את הדרך. אשת מקצוע בתחום תוכל לעזור לך להתבונן פנימה ולחפש את התשובות שיביאו אותך לבחירה המדויקת עבורך.

appelbit

New member
וואו.. המון תודה

אני מרגישה שאת מאד הבנת מה מתחולל אצלי (כמובן מודה גם לעונות האחרות אבל הרגשתי שהיה שם פספוס של מה שניסיתי להגיד). אני לא מפחדת ללדת. כשאני חושבת על ללדת שוב בבית חולים אני הולכת בלי פחד בכלל. הפחד קשור במקום שלא הגעתי אליו בפעם הקודמת. המקום שלא מקבלים בו אפידורל. שצריך להתמודד עד הסוף. אני רוצה אבל פוחדת. לפעמים אפילו חושבת "למה אני צריכה את זה בכלל". חיזקת אותי מאד כשהארת לי את הדרך להסתכל על הלידה שלי כטובה ולא מוטעית. בהחלט פרספקטיבה שיכולה לשנות המון מההרגשה שלי. שאני יכולה להחליט נכון גם בסיטואציה קשה. אני חושבת שאדבר איתך עוד. תודה

למעלה