חדשה ודי קלולס בינתיים

חדשה ודי קלולס בינתיים

היי לכולן, אני חדשה פה,
בת 41 ומתכננת להכנס לטיפולים ללא בן זוג (בנק הזרע) במסלול ציבורי בינתיים.
ברקע שלי שחלות פוליציסטיות ולקיחת גלולות דיאנה כ-20 שנה, עד היום..
יש לי מספר שאלות -
1. איך בוחרים רופא פוריות - האם קרבה פיזית היא מאוד חשובה - כלומר כמה פעמים צריך באמת להגיע פיזית למרפאה, האם צריך לבדוק מראש באיזה בית חולים עובד הרופא? על מנת להגיע אליו להזרעות/הפריות או שאני עושה את ההזרעות/הפריות איפה שבנק הזרע שלי נמצא עם הרופא התורן באותו יום (הבנתי שבנק זרע ציבורי לא מאפשר להוציא זרע לכן לא ברור לי התהליך של רופא פרטי שמזריע במרפאה פרטית (אסותא/מדיקל וכו').
האם מכירות רופא שמתמחה במצב דומה לשלי (גיל מאוחר, שחלות פוליציסטיות וכו'), אני במכבי וגרה באזור המרכז.
2. היום עשיתי אולטרה סאונד אגן קטן, אני כשבועיים וחצי אחרי מחזור וכזכור עדיין על גלולות, יצא לי רירית רחם בעובי 3 מ"מ ושחלה אחת ללא זקיקים בכלל - האם זה כתוצאה מהגלולות וזה יכול להשתפר או שהמצב אבוד ואני "זקנה" מדי ?
אני כרגע עם הרבה חששות ואין הרבה איפה לשאול שאלות.. אז אשמח לכל פיסת אינפורמציה.
תודה מראש,

נוקי30

New member
מנסה לענות

אתחיל מהסוף- התוצאות של היום לא אומרות כלום אם זה תחת השפעת גלולות. כדי לדעת את התוצאות האמיתיות צריך להפסיק את הגלולות.
ממליצה לך כבר עכשיו לבקש מרופא הנשים שלך בדיקות של פרופיל הורמונלי שעושים ביום מחזור 2-5, לפי זה אפשר יהיה לקבל תמונה יותר ברורה לגבי הסיכויים.
לאור גילך הייתי ממליצה לא למשוך, אלא להאיץ את הדברים.
עד שתקבעי תור לרופא מומחה כדאי לבקש גם מעקב זקיקים (מרופא הנשים), כדי לראות אם יש לך ביוץ ומה גודל הרירית בביוץ.
מבחינת רופא, את הרופא המטפל את פוגשת בייעוץ ראשוני, בשאיבה ואז בהחזרה (אם זה הזרעות, אז רק ייעוץ והזרעה), מעבר לזה את כל האולטרה סאונדים והבדיקות דם ניתן לעשות בבית חולים או בקופ״ח- מה שנוח לך.
שוב לאור גילך הייתי קובעת תור לאחד התותחים, אישית ממליצה מאוד על בר חוה. התורים אליו מאוד ארוכים, אבל אם תכתבי במייל את הגיל ותצרפי פרופיל הורמונלי- זה אולי יזרז את התור.
לא יודעת לגבי הזרע.
שיהיה המון בהצלחה

היי

אני בגילך וגם עושה לבד דרך הבנק. את ההפריות עצמן אני עושה במדיקל סנטר ואין לי שום בעיה להוציא זרע מתה"ש.
לוקחים מיחם כזה מהמדיקל נוסעים לתהש", אוספים את הילדים (
) וחוזרים. אין שום בעיה
אם את במרכז ובמכבי ממליצה על דר' ערן הורוביץ. מקצועי נחמד ובעיקר בן אדם. לי זה היה מאד חשוב ברופא.
שיהיה המון בהצלחה

monte carlo

New member
לגבי הוצאת זרע מבנק ציבורי

הבנקים הציבוריים בדר"כ לא מאפשרים הוצאת זרע כשמדובר בהזרעה, אבל כשמדובר בהפריה אין שום בעיה לנייד את הזרע לבית החולים בו מתבצעת השאיבה.

בדר"כ מתחילים קודם בהזרעות, אבל להבנתי רופאים רבים ימליצו לנשים מעל גיל 40 לא לבזבז זמן בהזרעות אלא לעבור ישר להפריה, אז במקרה כזה אין מניעה לבחור בנק זרע ציבורי ורופא פרטי שעובד בבית חולים אחר.

דידו34

New member
עונה חלקית

היי אני בטיפולים כיחידנית. אם יש לך שאלות בנושא מוזמנת לפנות ואשמח לענות

ליהי1001

New member
אני הייתי ממליצה לך לקבוע תור במהירות לרופא

פוריות מהקופה על מנת שתוכלי להתחיל מהר ככל הניתן ושיעשה לך סדר בעניינים- הפניות ראשוניות ומיקוד בסיסי (הפסקת גלולות, פרופיל הורמונלי, זיהומיות, גנטיות וכו).מתקשה להגיד לך לגבי קרבה פיזית (לכאורה תמיד מומלץ) מכיוון שתלוי מה מתכנן לך. יכול להיות שבהתחשב בנתונים ידלג על הזרעות, לדוגמא.
במקביל כמו שהמליצו לך הייתי משריינת תור/ים לרופאים מומלצים ומומחים למצבך(בר חוה וכו), התורים יכולים לקחת זמן אבל כאמור יש לך מספיק מה לעשות בזמן הזה כולל להספיק לעבור טיפולים בציבורי ולטפל בכל היתר.
בהצלחה

יש תור

ראשית תודה למי שהגיבה,
יש לי תור לרופא פוריות ולבנק זרע, בינתיים קיבלתי כבר הפניות לבדיקות וכבר עשיתי את רובן,
עדיין אני בהתלבטות בין שני רופאי פוריות ושני בנקי זרע ולא מצליחה להחליט....
יש הבדלים בין בנקים ציבוריים? מתלבטת בעיקר בין בלינסון ואיכילוב..

ליהי1001

New member
לא מכירה ולכן לא יכולה כ"כ יכולה להתייחס.

לגבי הגלולות.. לעשות פרופיל הורמנלי שזו בדיקה בסיסית ביותר עם גלולות לא נראה לי משקף משהו. וקחי בחשבון שיש נשים שלא תמיד מקבלות וסת ישר עם ההפסקה. מי שנתן לך את ההפניות לא דיבר איתך על הפסקה?

בהצלחה

יש קומונה "בדרך לאמהות יחידנית" וגם פורום" אמהות יחידניות". ממליצה לך לבקר גם שם (אם עוד לא ביקרת
)
&nbsp
בהצלחה

kaur

New member
סליחה על השאלה הדבילית,

אבל מאיזו סיבה את חושבת שיש לך בעיה? גם אני בת 41 ופוליציסטית (מבייצת), ואצלי הכול זורם (חמסה חמסה וכו'). אלמלא הזרע הלא כל כך מוצלח של אהוב לבי, לא הייתי כאן...
סתם רוצה לוודא שאת לא קופצת סתם למים העמוקים.

כנראה סתם פסימיות

רק התחלתי בתהליך, ואצלי אין בן זוג בתמונה,
אני מקווה שאגלה שהתמונה יותר אופטימית ממה שחשבתי...
שיהיה לכולנו בהצלחה

kaur

New member
רק כדי לעודד,

שתי חברות שלי נכנסו להריון מהזרעות בגיל 39 בקלות רבה למדי. למזלן, הן זוג אז כל אחת הייתה צריכה לעבור רק הריון אחד... מה לא הייתי נותנת כדי שבעלי יישא את ההריון השני

למעלה