דעתי
קודם כל כדאי לך לעשות את כל הבדיקות הנדרשות, לפני שאת הולכת לרופא פרטי. אחרת סתם תשלמי על ביקור פרטי, והוא רק ישלח אותך לעשות בדיקות כי הרי לא יוכל להציע לך פרוטוקול טיפול בלי לדעת מה המצב.
נשמע שאת מקרה לא שגרתי. לכן הייתי מתחילה מללכת לרופא פריון של הקופה, כדי שישלח אותך לבדיקות. במקביל ללכת לאנדוקרינולוג ולשאול אם ידועות בעיות פוריות ספציפיות לחוסר הורמון גדילה מולד. אם כן, שיתן לך מכתב לרופא הפוריות שמפרט מה צריך לבדוק (ואולי ישלח אותך לבדיקות בעצמו).
לא חושבת שרלבנטי כשכל אחת ממליצה לך על הרופא שלה, כי לך יש בעיה מיוחדת, שאין לרוב המטופלות האחרות, ואף אחת כאן לא יודעת איזה רופא מומחה בבעיה כמו שלך (אלא אם כן יש לה בעיה דומה). דווקא אם תלכי לרופא בקופה, שאין לו אינטרס כלכלי בטיפול בך, יכול להיות שהוא יפנה אותך לרופא שהכי מתאים לך.
אם תכתבי לאיזו קופה את שייכת, בנות יוכלו להמליץ לך על רופא.
לרוב אני חושבת שרלבנטי ללכת לרופא פרטי רק אחרי נסיון או שניים בקופה, כך שלרופא יש כבר נתונים לגבי תגובת הגוף לטיפולים קודמים, ויש לו עם מה לעבוד. הסבב הראשון הוא תמיד יריה באפילה.
לגבי בדיקות:
האם עשית פעם בדיקת קריוטיפ? לפעמים חוסר בהורמון גדילה נובע מבעיה בכרומוזום X, שיש לה השלכות גם על תכנון טיפולי הפוריות.
האם עשית US וגינלי לבדוק את השחלות בחודש בלי גלולות? האם יש בהן זקיקים?
לשקול צילום רחם (כדי להיות בטוחים שיש לך חצוצרות ושהן תקינות)
את הפרופיל ההורומונלי עשית תוך כדי לקיחת גלולות? כי אם כן, לא בטוח שיש לו משמעות. צריך לשאול את הרופא אם כדאי לחזור על הפרופיל (וגם על ה- US הואגנלי) אחרי חודש שבו לא לקחת גלולות.
צריך לבדוק גם , TSH , פרולקטין אחרי 4 שעות ערות (האם בדקת בעבר)? כי לפעמים חוסר בהורמון גדילה הולך יחד עם חוסר בהורמונים נוספים.
מאותה סיבה צריך לבדוק סוכר, ובכלל בדיקות דם כלליות.
לפי הדיאטה שלך - לבדוק חוסרים, כמו ספירת דם, ברזל, פריטין ,B12, ויטמין D, אלקטרוליטים, ואולי עוד דברים, כי אלה דברים שחוסר בהם יכול לגרום להפלות, וצריך לטפל בעזרת תוספי תזונה במקביל לטיפולי הפוריות.
כדי להתחיל טיפולי פוריות צריך קודם להראות שביצעת בדיקת דם לכל מיני נוגדנים למחלות שונות (אדמת, הרפס 2, CMV, הפטיטיס B, הפטיטיס C, עגבת, HIV, טוקוספלזמה, הרפס זוסטר, מקווה שלא שכחתי כלום). כל רופא נשים יכול לתת לך הפניה לבדיקות הללו. זו בדיקת דם.
קופרמינץ הוא מומחה לקרישיות יתר. נשים עם הפלות חוזרות, הריונות כימיים וכו' הולכות אליו כדי לבדוק אם ההפלות נובעות מקרישיות יתר. אז טוב שאת לא סובלת מקרישיות יתר.
אני זוכרת שפעם שמעתי שיש רופא שהוא גם מומחה פריון וגם אנדוקרינולוג, אבל לא זוכרת מי הוא. מצד שני, כל רופא פריון שעובד בבי"ח יכול להתייעץ עם אנדוקרינולוגים.
בהצלחה!