חג שמח ... עזרה בבקשה

מצב
הנושא נעול.

miky1234

New member
חג שמח ... עזרה בבקשה

חג שמח ... עזרה בבקשה
איפה אפשר לקרא על חוקים למוניות שרות לגבי מקומות מותרים לעצירה לאיסוף ולהורדת נוסעים באופן חוקי

אוהד11

New member
תקנות התעבורה מסדירות את מקומות

חג שמח ... עזרה בבקשה
איפה אפשר לקרא על חוקים למוניות שרות לגבי מקומות מותרים לעצירה לאיסוף ולהורדת נוסעים באופן חוקי
תקנות התעבורה מסדירות את מקומות
העצירה לכל כלי הרכב, פרטיים וציבוריים, בכפוף לתמרורים. ככלל, עצירה מותרת למוניות במקומות המיועדים לכך, אך בפועל הן עוצרות בכל מקום שמבקשים או מרימים יד.

BUGO 54

New member
בקובץ "דיני תעבורה"

חג שמח ... עזרה בבקשה
בקובץ "דיני תעבורה"
אשר מצוי אצל כל בעל מקצוע בתחבורה: מורי נהיגה, בוחני נהיגה, וכו' אם אינך מכיר מישהו כזה, אני מניח שאפשר לעיין באוגדן בספריה של אוניברסיטה.

shapira meir

New member
מקומות עצירה למוניות?

בקובץ "דיני תעבורה"
אשר מצוי אצל כל בעל מקצוע בתחבורה: מורי נהיגה, בוחני נהיגה, וכו' אם אינך מכיר מישהו כזה, אני מניח שאפשר לעיין באוגדן בספריה של אוניברסיטה.
מקומות עצירה למוניות?
לא ברור לי מהיכן נובעת האמירה הזו, מעולם לא ראיתי שכתוב לא בחוק ולא בפסקי דין שיש מקומות עצירה למוניות, אין דבר כזה. מונית יכולה לעצור בכל מקום שמותר לכל רכב לעצור, לא במקומות אסורים או מפריעים וגם לא בתחנות אוטובוס למרות שהמונית היא רכב ציבורי. זה נכון שהמוניות (ולא רק בארץ) יעצרו בכל מקום עבור נוסע, ולכן לא פלא שנהגי המוניות הינם עברייני התנועה הגדולים ביותר. לחניית/המתנה יש הסדר בחוק וזה נקרא "תחנת מוניות" ולשם כך ישנם גם תמרורים מיוחדים האוסרים על כל רכב שאיננו מונית מלחנות בתחנת המוניות. לגבי חניה שאיננה לצורך עבודה או המתנה ללקוחות (סוף העבודה,חניית-לילה וכו) הרי המונית יכולה לחנות בכל מקום שמותר לכל רכב לחנות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה